News

Diana Șoșoacă nu a făcut niciodată parte din AUR. În ce partid este, în realitate, înscrisă

10.02.2021 | 19:20
Diana Sosoaca nu a facut niciodata parte din AUR In ce partid este in realitate inscrisa
Diana Șoșoacă nu a făcut niciodată parte din AUR. În ce partid este, de fapt, înscrisă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Avocata Diana Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, nu a făcut niciodată parte din AUR, formațiunea surpriză de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, ci doar a candidat pe listele AUR în baza protocolului dintre AUR şi PNR, conform spuselor lui Ninel Peia.

Diana Șoșoacă nu a făcut niciodată parte din AUR, ci din PNR

Miercuri, în ziua în care senatoarea a fost exclusă din grupul senatorial al partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu, Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc (PNR) a făcut clarificări în ceea ce o privește pe extrem de vocala senatoare.

ADVERTISEMENT

Peia a dezvăluit că Șoșoacă este, de fapt, parlamentar al PNR, ales senator pe listele celor de la AUR, în baza unui protocol semnat înainte de alegerile din decembrie. De altfel, Şoşoacă figurează pe site-ul Senatului României ca fiind înscrisă în AUR şi parte din grupul parlamentar AUR, din care a fost exclusă miercuri.

Diana Șoșoacă nu mai face parte, începând de miercuri, 10 februarie, din grupul parlamentar al AUR din Parlamentul României. Aceasta a fost dată afară din grupul de la Senat pe motiv că nu ar avea un comportament compatibil cu statutul de demnitar public.

ADVERTISEMENT

În realitate, senatoarea ar fi fost tot timpul membră a PNR, partid care are un protocol semnat cu AUR, în baza căruia Şoşoacă ar fi candidat pe listele AUR. Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, din care provine avocata Şoşoacă, a declarat miercuri seara, după ce Şoşoacă a fost dată afară din grupul senatorial AUR, că PNR aşteaptă prelungirea protocolului cu AUR, după ce partidul lui George Simion a refuzat acest lucru.

”Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octomrbrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerene. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru Știripesurse.

De ce a fost exclusă Diana Șoșoacă din AUR

Decizia de excludere a Dianei Șoșoacă din AUR a fost luată miercuri de conducerea partidului și anunțată public de deputatul Dan Tănasă. Acesta a explicat și motivele din spatele acestei decizii radicale.

ADVERTISEMENT

”Da, din păcate vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună. Din păcate, doamna Șoșoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului.

Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Șoșoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Șoșoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei şi atunci poate că e mai bine aşa”, a declarat Dan Tănasă, la Antena 3.

ADVERTISEMENT