News

Diana Șoșoacă, plângere penală pe numele lui George Simion pentru ”loviri și alte violențe”

Scandalul uriaș Diana Șoșoacă - George Simion se mută la tribunal. Senatoarea depune plângere penală pe numele liderului AUR.
20.12.2023 | 17:57
Diana Sosoaca plangere penala pe numele lui George Simion pentru loviri si alte violente
Scandalul Diana Șoșoacă - George Simion se lasă cu o plângere penală: ”M-a făcut scroafă”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scandalul dintre Diana Șoșoacă și George Simion din Parlamentul României, care a izbucnit marți, în timpul dezbaterilor la legea bugetului, se va solda cu o plângere penală pe numele liderului AUR.

Scandalul Diana Șoșoacă – George Simion se lasă cu o plângere penală: ”M-a făcut scroafă”

În urmă cu o zi, cei doi foști aliați politici și-au aruncat cuvinte grele în plenul Legislativului. Scandalul între cei doi a debutat după ce senatoarea Diana Șoșoacă a mers să-l filmeze pe George Simion la tribuna plenului.

ADVERTISEMENT

Ea i-a reproșat liderului AUR că e un mincinos și a plătit articole care să spună că s-au văzut la Viena. A urmat apoi un schimb de replici greu de reprodus. ”Te agresez sexual, scroafo!”, i-a transmis George Simion, după ce i-a reproșat lui Șoșoacă atitudinea.

De cealaltă parte, nici senatoarea intrată în Parlament pe listele AUR nu a rămas datoare. ”Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR”.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Diana Șoșoacă a anunțat că va lua măsuri după scandalul din plen. Spune că îi va face plângere penală lui George Simion. Aceasta îl acuză pe George Simion de amenințare, șantaj, distrugere și ”loviri sau alte violențe”.

De altfel, ea a făcut public miercuri, 20 decembrie, textul plângerii pe care a formulat-o către Parchetul General, în care specifică cursul evenimentelor de marți din Parlament.

ADVERTISEMENT

Acesta (n.r. Simion) a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor cu expresii cu conotație sexuală. Să mă învinuiască de faptul că fac agitație, ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam.

Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut scroafă, și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări”, spune senatoarea în plângere, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă îl acuză pe Simion că a agresat-o și i-a adus prejudicii în propriul electorat

Șoșoacă îl mai acuză pe colegul din Parlament că a agresat-o fizic. ”Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului deputat.

Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală”, a mai explicat senatoarea aceasta în textul plângerii.

ADVERTISEMENT