News

Scandal în Parlament, între Diana Șoșoacă și George Simion. Senatoarea îl amenință pe liderul AUR cu plângerea penală

Dezbaterile pe buget au reprezentant un nou prilej de scandal în Parlament, de această dată între Diana Șoșoacă și George Simion.
19.12.2023 | 22:01
Scandal in Parlament intre Diana Sosoaca si George Simion Senatoarea il ameninta pe liderul AUR cu plangerea penala
Diana Șoșoacă și George Simion, scandal uriaș în Parlament. Amenințări cu plângeri penale. Sursa foto: capturi Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Odinioară aliați, Diana Șoșoacă și George Simion au fost, marți seara, în centrul unui scandal uriaș în Parlament. Cei doi politicieni s-au jignit și s-au amenințat cu plângeri penale.

Diana Șoșoacă și George Simion, scandal uriaș în Parlament. Amenințări cu plângeri penale

În plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început, în această seară, dezbaterea asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2024. Parlamentari opoziției, cei de la AUR şi de la USR, au protestat în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu. Cu mare dificultate, prim-ministrul şi-a susținut discursul.

ADVERTISEMENT

În centrul atenției a fost însă un scandal monstru între George Simion și Diana Șoșoacă. Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a avut un schimb dur de replici cu senatoarea intrată în legislativ tocmai pe listele AUR. Simion a acuzat-o pe aceasta că face scandal la solicitarea PSD.

”Când dați banii la profesori, domnul Ciolacu?! De ce aţi pus-o pe Șoșoacă să facă circ? Asta e bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a Dianei Şoşoacă. O să blocăm în continuare tribuna Parlamentului, până decide Marcel Ciolacu să dea banii profesorilor”, a afirmat George Simion.

ADVERTISEMENT

Tot în debutul ședinței, Diana Șoșoacă a încercat să îl filmeze foarte de aproape de George Simion. Imediat, membrii AUR au făcut scut în jurul liderului de partid. Alfred Simonis, președintele Camerei le-a cerut membrilor AUR și Dianei Șoșoacă să meargă înapoi la locurile lor.

Ambii au transmis live cu telefonul întregul scandal. La un moment dat, Simion a ținut să-i aducă aminte Dianei Șoșoacă, printre altele, faptul că a băgat-o în Parlament.

ADVERTISEMENT

Acesta i-a atins telefonul, moment în care senatoarea i-a replicat că este ”un nimeni”. Ca răspuns, Șoșoacă l-a numit pe Simion ”fătălău de tinichea”, l-a acuzat că a lovit-o şi l-a amenințat că va depune plângere penală împotriva lui.

AUR, proteste cu pancarte la dezbaterea bugetului pe 2024

Opriţi batjocura”, ”PSD şi PNL monopol pe Parlament”, ”Fără sinecuri în funcţii publice” sau ”Opriţi hoţia ASF”, au fost doar câteva dintre afişele parlamentarilor AUR.

ADVERTISEMENT

Și USR a criticat dur legea pregătită de PSD și PNL. Liderul formațiunii, Cătălin Drulă, spune că Guvernul a pregătit oamenilor în bugetul pentru 2024 ”taxe noi şi buget record pentru speciali”.

Este inadmisibil ca românii să plătească taxe noi pentru ca specialii să trăiască bine. Dacă bugetul trece în forma propusă de Guvernul PSD-PNL, gaura bugetară va ajunge anul viitor la 130 de miliarde de lei şi fiecare român va trebui să plătească 7.000 de lei pentru că aşa vrea Marcel Ciolacu”, a declarat președintele USR.

ADVERTISEMENT