News

Diana Șoșoacă s-a făcut de râs în direct la TV. Ce a putut să spună în timpul unei emisiuni de la Antena 3

21.01.2021 | 15:37
Diana Șoșoacă s-a făcut de râs în direct la TV. Ce a putut să spună în timpul unei emisiuni de la Antena 3
Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. De ce a fost, de fapt, dată afară din partidSursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, senatoarea AUR recunoscută pentru opiniile sale critice față de măsurile autorităților din perioada pandemiei, s-a făcut de râs în direct la TV, la o emisiunea de la Antena 3.

Miercuri seara, extrem de vocala parlamentară a fost invitată alături de medicul Alexandru Rafila într-un platou de televiziune, iar între cei doi a avut loc un schimb de replici ma aprig.

ADVERTISEMENT

Adusă pe un ”teren medical”, Șoșoacă a clacat în momentul în care a început să arunce în discuție cu fel și fel de termeni legați de procedura de recoltare a probelor pentru testele Covid-19.

Diana Șoșoacă s-a făcut de râs în direct la TV, la o emisiune de la Antena 3

Prezență constantă le talk-show-urile pe teme politice și, mai nou, medicale, senatoarea AUR Diana Șoșoacă a avut, miercuri seara, contra severe cu deputatul PSD Alexandru Rafila, un om cu experiență avansată în tot ceea ce înseamnă medicină, proceduri medicale și alte elemente din această sferă.

ADVERTISEMENT

Între cei doi a avut loc un schimb de replici pe tema testărilor care se efectuează pentru depistarea pacienților care au coronavirus.

Șoșoacă dezvăluie că la ea au ajuns, de la mai multe centre de recoltare de analize RT-PCR, informații conform cărora în documentul pe care îl primește persoana testată de COVID ar scrie, în josul paginii, cu litere mici, ”activitate de recoltare neacreditata RENAR”. RENAR oferă acreditare laboratoarelor de analize umane.

Avocata acuză că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din țară.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, medicul Rafila a declarat că nu se pot acredita recoltările, ci doar laboratoarele, și că laboratoarele nu-și pot asuma răspunderea, de exemplu, pentru manipulare testelor care ajunge la ele prin intermediul ambulanțelor.

Dialogul aprins dintre cei doi a continuat și senatoarea AUR a folosit greșit cuvântul ”septic”, dorind să se refere la un mediu steril. Reprezentantul României la OMS a pus-o rapid la punct.

  • Șoșoacă: Deci, această activitate de recoltare nu ar trebui să se facă, totuși, într-un loc în care aceste analize să nu se poată infecta și cu alți viruși? Și într-un mediu, cel puțin eu așa am citit că se întâmplă în Statele Unite, recoltările se fac într-un mediu septic și se pun… există o anumită…
  • Rafila: Dumneavoastră știți ce înseamnă un mediu septic?!
  • Șoșoacă: Da, știu foarte bine. În România nu există.
  • Rafila: Dar ce înseamnă? Doamna Șoșoacă, un mediu septic înseamnă un mediu infectat. Îmi pare rău…
  • Șoșoacă: Aseptic, da, scuze, a fost dialogul dintre cei doi de la Antena 3.
ADVERTISEMENT

Ce spune Diana Șoșoacă despre vaccinarea anti-Covid

În aceeași emisiunea, senatoarea Diana Șoșoacă a continuat să-și expună poziția sa sceptică față de procesul de imunizare din țară și a spus că rolul medicilor nu este acela de a convinge pacienții să se vaccineze, ci să le spună despre efectele pozitive și negative ale procesului.

“Nu are dreptul să mă convingă, un medic nu trebuie să mă convingă, medicul trebuie să îmi expună care sunt efectele pozitive și cele negative ale vaccinului, iar eu hotărăsc, nu are dreptul să mă convingă.

ADVERTISEMENT

Dacă dânsul încearcă să mă convingă, trebuie să îmi plătească și despăgubiri. Întotdeauna i-am cerut despăgubiri oricui, așa suntem noi avocații, mereu cu contractul în mână.

De ce spuneți că trebuie vaccinați 12 milioane de oameni? (n.r. către Alexandru Rafila). Dacă 12 milioane de oameni nu se vaccinează de ce vreți să îi obligați? Nu aveți dreptul să obligați pe nimeni”, a declarat Diana Șoșoacă în timpul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu de la postul de știri citat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri