Sport

Dică, îngrijorat înainte de FC U Craiova – U Cluj: „N-am baghetă magică”

Nicolae Dică își dorește să „spargă gheața” la FC U Craiova 1948, iar oltenii să câștige primele puncte cu U Cluj în SuperLiga.
27.07.2023 | 19:06
Dica ingrijorat inainte de FC U Craiova  U Cluj Nam bagheta magica
Planurile lui Dică înaintea de FC U Craiova - U Cluj: „Trebuie să dăm totul”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică i-a pus gând rău lui Toni Petrea înainte de FC U Craiova 1948 – U Cluj, care se va juca vineri, de la ora 18:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Tehnicianul își dorește să îi vadă pe elevii săi determinați, iar la finalul confruntării să câștige cele trei puncte puse în joc.

Nicolae Dică și-a făcut planurile înainte de FC U Craiova – U Cluj: „Să dăm totul, să fim o echipă unită pe teren”

Nicolae Dică îți face debutul pe stadionul „Ion Oblemenco” la partida FC U Craiova 1948 – Universitatea Cluj. Acesta speră ca oltenii să obțină prima victorie din sezonul 2023-2024 din SuperLiga, după înfrângerile cu FCSB și Sepsi Sfârntu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj vine pe stadionul „Ion Oblemenco” după înfrângerea categorică cu Rapid, scor 0-3, însă Nicolae Dică este convins că trupa lui Toni Petrea nu va mai repeta greșelile din etapa trecută. Tehnicianul își pregătește elevii pentru o confruntare dificilă în Bănie.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea din punctul meu de vedere, întâlnim U Cluj care este o echipă bună a campionatului nostru. O echipă care are în componența lotului jucători cu mare experiență, jucători care au câștigat trofee și ofensivă, care are jucători de la mijlocul terenul în sus ce pot face diferența.

ADVERTISEMENT

Sunt o echipă care și defensiv au stat bine la meciul cu Petrolul, în prima repriză cu Rapid la fel. Sunt sigur că nu vor arăta cum au arătat a doua repriză cu Rapid, vor arăta mult mai bine și noi trebuie să fim pregătiți pentru un joc foarte dificil”, a spus Nicolae Dică.

Nicolae Dică: „Nu vom câștiga jocul doar dacă intrăm pe teren, suntem FC U, avem echipament și stadion frumos ”

Nicolae Dică le cere fotbaliștilor „alb-albaștri” concentrare maximă pentru partida cu Universitatea Cluj după eșecurile precedente. Acesta îi avertizează pe elevii săi și spune că mijlocașii și atacanții lui FC U Craiova trebuie să fie mai concentrați în careul advers.

ADVERTISEMENT

„Este un meci pe care trebuie să îl câștigă, să dăm totul, să fim o echipă unită pe teren și să reușim să câștigăm meciul pentru că jucăm acasă și avem mare nevoie de cele trei puncte. Trebuie să dăm totul să câștigăm jocul. Ca să obținem cele trei puncte trebuie să avem o atitudine bună, să reușim să facem diferența în ultimii 20 m.

Avem nevoie ca jucătorii din față să fie concentrați la finalizare, să reușim să marcăm mai multe goluri din ocaziile pe care le creează. Defensiv să fim o echipă compactă, agresivă și să avem reacție după pierderea mingei. Sunt lucruri pe care le cer la echipa mea și trebuie să le avem mâine seara pentru a câștiga jocul.

ADVERTISEMENT

Nu vom câștiga jocul doar dacă intrăm pe teren, suntem FC U, avem echipament și stadion frumos și vom câștiga jocul, nu! Vom câștiga jocul dacă vom avea atitudine și toate celelalte lucruri pe care le-am spus înainte. Sunt de puțin timp la echipă, cred că s-a văzut și la meciul cu Sepsi atitudinea băieților.

Jocul defensiv bun pe care l-am făcut și pe faza ofensivă ne-am creat trei ocazii mari de a marca și din păcate nu am reușit să marcăm niciun gol. De asta spun că trebuie să fim concentrați la finalizare și să reușim să marcăm, sunt jucători cu calitate care pot să facă diferența și asta aștept de la ei”, a declarat tehnicianul.

Nicolae Dică: „Nu am baghetă magică”. Ce spune despre transferuri la FC U Craiova 1948

Tehnicianul lui FC U Craiova 1948 este de părere că lotul oltenilor nu mai are nevoie de întâriri, însă ar accepta încă un transfer în perioada următoare. Acesta are încredere că gruparea din Bănie se poate califica în play-off, chiar și după începutul dezamăgitor din SuperLiga.

„Luam meci cu meci și sperăm să obținem cât mai multe puncte. Nu sunt cel care să oferteze jucătorii, nu este treaba mea, este treaba domnului Mititelu. Am vorbit despre lot, în mare este bun și avem mare încredere în jucătorii pe care îi avem în acest moment.

Dacă va fi să mai vină un jucător este bine venit, dacă nu vom merge cu acești jucători în continuare pentru că am mare încredere eu și patronul echipei. Sunt concentrat pe ce am de făcut cu băieții, să ne antrenăm, să jucăm bine la jocuri și să avem rezultate bune la jocuri.

Nu am o baghetă magică, ceea ce gândesc cu staff-ul meu încercăm să punem în practică la antrenamente și trebuie să înțeleagă că trebuie să dea totul la antrenament. Cred că este realizabil play-off-ul, altfel nu veneam aici. Îi cunosc foarte bine pe jucători, de asta a acceptat să vin”, a spus Dică.

ADVERTISEMENT