Sport

Dicu pune paie pe focul negocierilor de la FCSB: Dan Alexa, calul nărăvaș care l-a sfidat pe birjarul Becali!

29.12.2018 | 10:29
Dicu pune paie pe focul negocierilor de la FCSB Dan Alexa calul naravas care la sfidat pe birjarul Becali
ADVERTISEMENT

Mihai Teja este, în acte, noul antrenor al lui FCSB. Altfel spus, oficial îi merge bine, doar că s-a înhămat, conștient fiind, la o birjă de pe capra căreia biciușca sfârâie repede și usturat. Totuși, mirajul banilor este stupefiant, spre deosebire de impulsul de a-ți păstra coloana vertebrală. Din păcate pentru el, Teja nu este vedeta „filmului” negocierilor de la Steaua și nu are loc nici măcar pe lista personajelor secundare. Ar putea semăna, plastic vorbind, cu o soprană de coloratură, numai că și aici lucrurile sunt puțin anapoda, pentru că ar trebui măcar să glăsuiască. Or, la conferința de presă la care a fost prezentat ca antrenor secund al lui Gigi Becali, Mihăiță n-a vorbit mai mult de cinci minute, semn că, dacă cumva îl va chinui vreodată talentul, va juca doar după cum îi cântă patronul.

Personajul-vedetă al acestui serial cu mulți figuranți și cu puțină intrigă a fost Dan Alexa. Din păcate sau din fericire, el nu face parte din tagma figuranților despre care vorbeam adineauri și tocmai de aceea a părăsit, rapid, thrillerul becalian. În ciuda ofertei generoase, Alexa a rămas un tip inteligent, care știe că singura șansă a unui tehnician la Steaua ar fi ca antrenorul principal, adică Gigi, să plece în munți cu echipa a doua, ca să facă pregătirea fizică, într-un cantonament nesfârșit.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali si Mihai Teja la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti,
Gigi Becali si Mihai Teja la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti,

Dicu pune paie pe focul negocierilor de la FCSB: Dan Alexa, calul nărăvaș care l-a sfidat pe birjarul Becali

S-a vorbit foarte mult despre faptul că Meme Stoica nu l-ar fi dorit pe Alexa la FCSB, dar că Becali ar fi insistat. Chiar și așa, Alexa a ținut capul sus și a recunoscut, într-o declarație oferită Gazetei Sporturilor: „I-am spus domnului Becali că, dacă vom colabora vreodată, nu voi putea lucra cu Mihai Stoica. Știu ce relație îi leagă pe ei, dar știu că nu a fost de acord ca eu să vin la Steaua! Și a făcut tot posibilul ca eu să nu ajung acolo! De Crăciun, se mai întâmplă și minuni pentru unii… Nu vin la Steaua!”. În zilele noastre, e greu să fii sincer, dar mai există și astfel de cazuri. Pe fetițe le apucă plânsul de bucurie, atunci când primesc cel mai frumos „My little pony” din viața lor, dar un bărbat știe să spună „nu”, chiar atunci (sau mai ales atunci) când este îmbiat cu dulcețuri fine, dar e foarte posibil ca ele să fie făcute din fructe otrăvite.

Despre negocierile cu Becali, Alexa a vorbit cu o eleganță stranie pentru epoca noastră. Fără să jignească, ba din contră, antrenorul Călărașiului a evitat să spună pe șleau că refuză să devină o marionetă, dar acest adevăr se citește dincolo de cuvinte. „Am avut o discuție cu domnul Becali. Despre fotbal și despre viață. Nu am decis nimic atunci, ca să lucrăm împreună la Steaua. Eu și domnul Becali am dorit să ne cunoaștem, să discutăm și să vedem dacă avem lucruri în comun. Avem foarte multe în comun și îi mulțumesc domnului Becali. Îi urez succes atât dânsului, cât și lui Mihai Teja”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Poli Iași și Astra, pe lista refuzatelor la import

Dan Alexa este la al doilea sezon la Dunărea Călărași. Nu avem obiceiul de a cădea în fund după niciun antrenor și de a-l spoi cu laude exagerate, ca să dea bine în ochii populației, dar și aici se ascunde ceva important. Acest băiat pare să aibă o altă mentalitate și se încăpățânează să construiască la un club mic. De curând, a avut oferte inclusiv de la Poli Iași și de la Astra. Cu tot cu Steaua, trei echipe l-au dorit și asta înseamnă două lucruri. Unul, că are valoare și al doilea, că nici caracterul nu-i lipsește. Își onorează angajamentele, în condițiile în care am putea paria că alți tehnicieni ar fi luat-o la trap săltat, dacă ar fi primit oferta de a se înhăma la șareta lu’ nea Gigi.

Alexa a iubit Timișoara, Dinamo și Rapidul. Apoi, pe unde a trecut ca adversar, nu l-a înjurat nimeni. Și nici el nu s-a folosit de tertipuri demne de curtea școlii, pe care le-am observat, însă la alți inși simandicoși, atunci când au fost ofertați de FCSB. Nu l-am auzit niciodată afirmând „io sunt… nu știu ce până la moarte, n-o să antrenez niciodată această echipă”… A venit, însă, momentul ca anumiți investitori sau mai bine spus geambași de antrenori să priceapă că nu tot ce zboară se mănâncă și că Liga 1 nu este, contrar aparențelor, un târg de sclavi sau o piață de pește.

ADVERTISEMENT

Avem de a face cu un cal nărăvaș, inedit în peisajul actual, care, deși ne aflăm în pauză competițională, a câștigat primul meci în fața cuplului ofensiv Gigi&Meme. Iar săracu’ Teja nici n-a apucat bine să facă primul antrenament și deja se simte în postura de a schimba osiile căruței.