Fotbal intern

Diego Fabbrini, umilit la Constanța. Spaniolii s-au supărat pe el pentru că a întrebat de bani. Exclusiv

10.11.2020 | 14:08
Diego Fabbrini umilit la Constanta Spaniolii sau suparat pe el pentru ca a intrebat de bani Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo trece printr-o perioadă dezastruoasă și tot mai multe situații incredibile au dus la locul din clasament, 15, cu 5 puncte acumulate după 9 meciuri jucate!

Un loc la care nu se gândea nimeni atunci când spaniolii au venit, au preluat echipa și au anunțat clar că nu se acceptă în acest sezon decât play-off și ulterior să se termine pe un loc de cupă europeană. Care este extrem de departe în acest moment.

ADVERTISEMENT

Situația de la echipă este incendiară deoarece sunt jucători care împlinesc pe 15 noiembrie trei luni de restanțe financiare. Unul dintre acești fotbaliști este Fabbrini, care nu și-a mai primit salariul din luna iulie.

Fabbrini, umilit de Contra la Constanța. Spaniolii s-au supărat pe el pentru că a întrebat de bani

Din informațiile FANATIK, Diego Fabbrini a fost pedepsit pentru că a întrebat ce se întâmplă la club cu situația financiară și când se va rezolva situația.

ADVERTISEMENT

Diego Fabbrini a fost inclus în lotul pentru meciul de la Constanța, dar a fost lăsat în tribună, deși în acest sezon, neplătit, a arătat poftă de fotbal. Fotbalistul nu a acuzat nicio accidentare, decizia a fost luată de Contra fără să i se dea nicio explicație de ce a mai mers în deplasare dacă tot nu are loc în lotul echipei.

În locul său a jucat Aleix Garcia, fotbalist trecut pe la Manchester City, dar care până acum nu și-a demonstrat valoarea la Dinamo. Mai ales că are un salariu astronomic pentru Liga 1, 35.000 de euro!

ADVERTISEMENT

“A acceptat să joace cu salariul înjumătăţit”

Diego Fabbrini era sezonul trecut mai bine plătit jucător de la Dinamo, cu 16.000 de euro lunar. El a semnat în septembrie 2019 un contract pe 3 ani cu gruparea din Ștefan cel Mare.

”Diego Fabbrini a acceptat să joace în această vară cu salariul înjumătățit ca să ajute Dinamo. Dar din august, când s-a terminat înțelegerea cu salariul înjumătățit, nu a mai primit niciun ban. Și se fac deja 3 luni de când este neplătit, e normal să întrebe sau să fie nemulțumit de situație, așa cum sunt și ceilalți jucători.

ADVERTISEMENT

Că nu cred că au intrat cu banderola albe fotbaliștii că le-a zis Fabbrini. El nu este genul de jucător care să facă probleme în vestiar”, a declarat pentru FANATIK agentul jucătorului, Florin Manea.

La Dinamo situația financiară este foarte incertă și Cosmin Contra a pierdut vestiarul din acest motiv pentru că niciun jucător nu mai știe ce să creadă când li se promite în fiecare săptămână că li se vor vira banii în conturi și vor fi cu banii la zi, dar trec lunile și conturile sunt tot goale. FANATIK a dezvăluit suma pe care Pablo Cortacero a investit-o până acum la Dinamo.

Ultima dată când s-au plătit o parte din salarii a fost fix luna trecută, când LPF a virat 230.000 de mii de euro din drepturile TV către Dinamo. Dar banii nu au fost împărțiți în mod egal la jucători, ba mai mult din ei s-au plătit restanțe către Dan Nistor sau Uhrin, care dacă nu ar fi fost plătite clubul ar fi fost penalizat. Pe de altă parte, Contra a anunțat clar că el nu și-a luat niciun salariu la Dinamo, dar sunt informații conform cărora Pablo Cortacero a dat ordin ca să fie plătiți preferențial anumiți oameni din conducere sau din staff-ul echipei. Lucru care a inflamat și mai mult spiritele la Dinamo.

Banii veniți din Spania întârzie să apară, chiar dacă Cortacero a oferit săptămâna trecută un comunicat conform căruia banii pentru cheltuielile clubului vor ajunge imediat. Este vorba de 400.000 de euro care ar fi trebuit să ajungă de cel puțin două săptămâni la Dinamo, dar se găsesc tot felul de motive pentru care aceștia nu au sosit, printre care s-a greșit contul, iar apoi Pablo Cortacero s-ar fi îmbolnăvit de coronavirus.

Fabbrini, pe locul 2 într-un top european, alături de Neymar și Mane

Diego Fabbrini (30 de ani) este într-un top select de fotbaliști, precum Neymar sau Sadio Mane. Performanța mijlocașului lui Dinamo este una „dureroasă”. Acesta se numără printre cei mai faultați fotbaliști din Europa.

Conform CIES Football Observatory, Fabbrini se află pe locul 2 în topul celor mai faultați jucători din cele 33 de campionate ale bătrânului continent. Fotbalistul italian a fost faultat de nu mai puțin de 23 de ori în cele 312 minute pe care le-a jucat.

  • 16.000 de euro este salariul lui Fabbrini la Dinamo
  • 35.000 de euro este salariul lui Aleix Garcia la Dinamo
ADVERTISEMENT