Fotbal international

Diego Maradona l-a atacat pe Lionel Messi. „Tricoul cu numărul 10 al Argentinei va fi mereu al meu!”

30.05.2020 | 15:23
Diego Maradona la atacat pe Lionel Messi Tricoul cu numarul 10 al Argentinei va fi mereu al meu
ADVERTISEMENT

Diego Maradona nu a fost niciodată unul din trei cei care să îl ridice în slăvi pe starul Barcelonei, Lionel Messi, cel considerat a fi cel mai bun jucător argentinian de la Il Pibe d’Oro încoace.

Diego Maradona l-a atacat în mai multe rânduri pe Lionel Messi

Diego Maradona l-a atacat în mai multe rânduri pe Lionel Messi, căruia i-a reproşat că dă totul la echipa de club şi când vine la echipa naţională nu mai manifestă aceeaşi abnegaţie şi acelaşi interes.

ADVERTISEMENT

Maradona spune că atâta timp cât Messi nu a avut niciun rezultat notabil cu echipa Argentinei nu are cum să fie comparat cu el. Şi într-o postare pusă pe contul său de Instagram, el spune clar lucrurilor pe nume.

Ce spune despre tricoul cu numărul 10 al Argentinei

Tricoul cu numărul 10 la naţionala Argentinei va fi mereu al lui, pentru că a câştigat titlul mondial în 1986, a jucat finala din 1990 şi întotdeauna s-a pus la dispoziţia echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

„Se împlinesc 35 de ani de la meciul eliminatoriu cu Venezuela, din 1985. Jucasem două meciuri amicale înainte, cu Paraguay şi Chile. Însă ăsta era primul meu meci oficial, după Mondialul din ’82. În cei aproape 3 ani de absenţă, am avut hepatită, fractură la gleznă, plus problemele cu care ne confruntam noi ‘străinii’ ca să jucăm la naţională. 

Nu se poate face comparaţii între ce era în anii 80 şi ce e acum

Înainte nu existau date FIFA, cluburile îţi ţineau paşaportul şi federaţiile nu erau obligate să ne cedeze. Acela era alt fotbal, era altă lume. Când am ajuns la hotel, cineva mi-a rupt genunchiul cu un picior, când intram în hotel.

ADVERTISEMENT

Asta nu s-ar putea întâmpla astăzi. De asta le spun ziariştilor care astăzi fac mii de comparaţii, mii de statistici, celor care cred că au descoperit fotbalul, că nu se poate compara. Înainte nu era ca acum, era totul diferit. 

Numărul 10 va fi mereu al lui Maradona

Nu exista Fair Play-ul, te călcau în picioare. Şi dacă nu aveai titlul mondial, nu exista paradis. De aia, Bilardo a făcut o naţională cu jucători locali în primii ani. Cu toate astea, vreau sa vă spun că nu m-am retras.

ADVERTISEMENT

Că NICIODATĂ nu mi-am scos tricoul naţionalei. Nu minţiţi lumea. Să nu vă afecteze carantina, băieţi. Deoarece într-un moment nu am mai fost, numărul 10 al Argentinei va fi întotdeauna al meu!” a sunat mesajul „Zeului” Diego postat pe contul de Instagram.

ADVERTISEMENT