Sport

Dilema lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024! Cine apără poarta naționalei României: „În atac lucrurile sunt mai simple”

Edi Iordănescu are o mare problemă privind postul de portar titular la EURO 2024! Selecționerul are de luat o decizie foarte importantă.
17.04.2024 | 07:00
Dilema lui Edi Iordanescu pentru EURO 2024 Cine apara poarta nationalei Romaniei In atac lucrurile sunt mai simple
Edi Iordănescu are mari probleme în ceea ce privește postul de portar titular al naționalei României la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Fostul internațional român Marius Niculae susține că Edi Iordănescu are o decizie grea de luat în ceea ce privește titularul din poarta României pentru EURO 2024. Fostul atacant al lui Dinamo este de părere că șansele „tricolorilor” de a ieși din grupe nu au scăzut după calificarea Ucrainei la turneul final.

Dilema lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024! Cine apără poarta naționalei României: „În atac lucrurile sunt mai simple”

Marius Niculae este convins că Edi Iordănescu nu va avea deloc o misiune ușoară în a alege portarul titular al României la EURO 2024. Horațiu Moldovan, titular în preliminariile turneului final, este rezervă „eternă” la Atletico Madrid, fără meci oficial de pe 19 ianuarie, de la Rapid – FC U Craiova (4-3).

ADVERTISEMENT

În schimb, atacantul consideră că selecționerul are o datorie mai simplă în ofensivă. „Pentru locul de portar la EURO va fi o luptă interesantă având în vedere că portarul pe care ne-am bazat în preliminarii (n.r. – Horaţiu Moldovan) nu prea apără.

Va fi o decizie destul de grea, dar ea aparţine selecţionerului. În atac lucrurile sunt mai simple, sunt doi jucători care au dus greul în calificări, mă refer la Alibec şi Puşcaş, dar rămâne de văzut cine va fi pe cea de-a treia poziţie în atac.

ADVERTISEMENT

Va fi complicat pentru Edi, pentru că în afară de Florinel Coman poate să joace acolo şi Drăguş, şi Mihăilă, şi Mitriţă, deci în benzi concurenţa e cea mai mare”, a declarat Marius Niculae.

Marius Niculae nu disperă după calificarea Ucrainei la EURO 2024: „Nimeni nu ne dădea nicio șansă cu Elveția”

Ucraina a trecut de Bosnia (2-1) și Islanda (2-1) în barajul pentru calificarea la EURO 2024 după ce a revenit în ambele partide. Naționala lui Sergiy Rebrov a mers în Grupa E și s-a alăturat Belgiei, României și Slovaciei.

ADVERTISEMENT

Marius Niculae este de părere că șansele României de a merge în fazele eliminatorii rămân intacte chiar și după calificarea naționalei din țara vecină la turneul final. România va debuta în grupe contra Ucrainei pe 17 iunie, ora 16:00, pe Allianz Arena din Munchen.

„După calificarea Ucrainei nu au scăzut şansele României de a trece de grupe. Echipele sunt echilibrate, iar nouă nimeni nu ne dădea nicio şansă cu Elveţia şi uite că am reuşit să o învingem şi să terminăm preliminariile pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Deci orice e posibil la acest Campionat European. Sunt echipe care au făcut maximum de puncte, gen Portugalia, care a primit doar două goluri, dar la un turneu final se poate întâmpla orice”, au fost cuvintele lui Marius Niculae.

ADVERTISEMENT