News

Din cauza smarthone-urilor, am putea arăta ca Gollum din Stăpânul Inelelor. Oamenii vor deveni cocoşaţi şi vor avea gheare

Cum ar putea arăta oamenii, din cauza dependenței de tehnologie: cocoșaţi, cu gheare și un al doilea set de pleoape. Concluzii groteşti ale cercetătorilor
04.11.2022 | 16:29
Din cauza smarthoneurilor am putea arata ca Gollum din Stapanul Inelelor Oamenii vor deveni cocosati si vor avea gheare
Până în 2300, oamenii pot deveni cocoași cu gheare Foto: Toll Free Forwardind
ADVERTISEMENT

Evoluția umană este inevitabilă, iar oamenii de știință se gândesc în permanență la modul în care viața umană și aspectul nostru se vor schimba în timp. Un nou studiu arată că perspectivele noastre de viitor sunt foarte deprimante.

Mindy ne arată cum vom arăta peste 1.000 de ani

Zilele trecute, Daily Mail a publicat un articol intitulat „Cum ar putea arăta oamenii în anul 3.000” și care a devenit viral. Studiul prezice că în 80 de ani smartphone-urile și alte gadget-uri ne vor schimba atât de mult încât ne vom asemăna complet cu Gollum din „Stăpânul Inelelor”. Vom fi cocoșați, degetele de la mâini vor fi în formă de gheare, ne va crește un al doilea set pleoape, scheletul craniului va fi mai gros, iar creierul minuscul – acesta sunt concluziile cercetării cu privire la viitorul umanității.

ADVERTISEMENT

Creatorii lui Mindy, așa cum a fost poreclit modelul uman al viitorului, asigură că, înainte de a începe modelarea 3D, s-au consultat cu experți și cercetători.

Se pare că gadgeturile noastre, cu care petrecem o parte semnificativă a zilei, vor avea un efect foarte deprimant asupra dezvoltării și aspectului nostru viitor. Ca dovadă, creatorii Mindy citează comentariile experților în domeniul dezvoltării coloanei vertebrale umane și ale altor oameni de știință.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, Dr. Nikola Djordjevic de la Med Alert Help a explicat: “Modul în care ținem telefoanele mobile poate provoca tensiune în anumite puncte de contact – provocând așa-numitele ‘gheare de text’, care este cunoscută sub numele de sindromul tunelului cubital”.

Pe lângă “text-claw”, oamenii ar putea experimenta “smartphone cot” – un unghi permanent de 90 de grade, cauzat de poziționarea brațului atunci când ținem dispozitivul.

ADVERTISEMENT
Din cauza smarthone-urilor, vom arăta ca Gollum, din Stăpânul Inelelor
Din cauza smarthone-urilor, vom arăta ca Gollum, din Stăpânul Inelelor

Menținerea cotului îndoit pentru o perioadă lungă de timp – cel mai adesea, în timp ce țineți telefonul – poate întinde nervul din spatele cotului și poate pune presiune asupra acestuia“, a adăugat doctorul Djordjevic, citat de Daily Mail.

Orele întregi de privit în jos în ecranul smartphone-ului nu vor avea ca rezultat doar spatele cocoșat, ci și gâturile mai groase, conform modelului 3D realizat de Toll Free Forwarding.

ADVERTISEMENT

În plus, “oamenii pot dezvolta o pleoapă interioară, mai mare, pentru a preveni expunerea la lumina excesivă, astfel încât să blocheze lumina albastră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi verde, galben sau roșu“, este de părere şi Kasun Ratnayake, de la Universitatea din Toledo.

Deşi s-a viralizat rapid, articolul este privit cu scepticism de comunitatea oamenilor de ştiinţă, iar în mediul online oamenii mai mult s-au amuzat pe seama acestor studii decât să se îngrijoreze cu privire la ele.

ADVERTISEMENT