Life

Din ce trăiește, de fapt, Revolut. Sute de mii de români au cont deja. De ce este totul gratuit

Mulți români au un card Revolut activ. Ce avantaje oferă asta însă și din ce trăiește, de fapt, compania? Unii vor rămâne surprinși.
26.03.2023 | 08:00
Din ce traieste de fapt Revolut Sute de mii de romani au cont deja De ce este totul gratuit
Din ce trăiește, de fapt, Revolut. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mulți români care au carduri bancare au optat și pentru Revolut. Aceasta este la rândul ei o aplicație bancară, care vine însă cu mai multe beneficii. Cei care vor flexibilitate, ori transferuri rapide, au cu siguranță nevoie de ea.

Ce este Revolut și ce beneficii au clienții

Avantajul Revolut este că orice client poate să facă transferuri internaționale de bani, fără taxe ascunse. De asemenea sunt permise și tranzacțiile în străinătate. În cei aproape 8 ani de la lansare, Revolut are peste 28 de milioane de utilizatori, din care peste 2,7 milioane de clienți în România, a doua piață a Revolut la nivel global, semn că aplicația este un mare succes.

ADVERTISEMENT

Iar cei mai mulți posesori de card Revolut sunt din Europa, după cum arată cifrele de pe site-ul oficial. Cei care optează pentru un astfel de card se bucură de oportunitatea de a avea mai multe monede în același cont, dar și un curs valutar excelent.

De asemenea, transferul de bani între prieteni este unul cu mult mai rapid, poate chiar la secundă, în funcție de caz. Pentru cei interesați, cardul Revolut poate fi virtual și fizic. Astfel, dacă ai un card virtual, poți face tranzacții online fără griji.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, dacă ai un card fizic poți să retragi bani cash de la orice bancomat. Vestea proastă aici este că suma este una limitată. De asemenea, cei care depășesc suma vor fi taxați cu un comision de retragere cash de 2%. Dacă alegi să călătorești în străinătate în schimb, poți retrage bani din cardul Revolut tot pentru același comision.

Și totuși din ce face bani Revolut având în vedere că marea majoritate a serviciilor este aproape gratuită? Există patru planuri Revolut: cel Standard (gratuit), Plus (14,99 lei/ lună), Premium (29,99 lei/ lună) și Metal (54,99 lei/lună). Ce diferență există între acestea? Primul este complet gratuit, în timp ce celelalte trei sunt contra cost.

ADVERTISEMENT

Din ce face bani compania

De aici face bani Revolut, adică din abonamentul lunar pe care clienții îl plătesc pentru planurile Premium și Metal. De asemenea și limitarea retragerilor de la bancomat aduce bani către companie, având în vedere comisionul de 2% despre care vorbeam anterior.

Toate cele patru planuri au inclus un cont european gratuit și un cont IBAN în moneda locală RON, de asemenea gratuit. Planurile contra-cost vin cu avantaje suplimentare atât pentru funcțiile de plăți și transferuri de bani locale și internaționale, cât și pentru cele de lifestyle (Sejururi – rezervare de cazări, Recompense și Magazine- cashback la achiziții de la anumiți comercianți) sau pentru investițiile în metale prețioase, tranzacțiile cu acțiuni sau criptomonede.

ADVERTISEMENT

Cât costă planurile Premium și Metal și ce avantaje au clienții care la achiziționează? Primul costă 29,99 lei pe lună. De asemenea, cei care optează pentru el se bucură de un card extrem de atrăgător.

Ce prevede planul Premium

Mai mult de atât, planul Premium prevede și retrageri de la bancomat cu 0 comision până la 1.600 de lei, dar și asigurare medicală internațională, asigurare pentru bagaje și zboruri întârziate, suport clienți cu prioritate, dar și acces instant la 100 de criptomonede.

De cealaltă parte, planul Metal costă 54,99 lei pe lună și oferă în plus, față de Standard și Plus, schimb valutar nelimitat în peste 29 de monede (pentru Standard și Plus, există o limită de 1.000 euro/lună), dar și retrageri de la bancomat fără comision până la 3.000 de lei.

Cursul valutar este cel interbancar, de luni până vineri, și necomisionat, iar în weekend se aplică un comision afișat la fiecare tranzacție. De asemenea, cei care optează pentru un astfel de plan se bucură de un card Revolut Metal exclusiv, au acces instant la aproape 100 de criptomonede și beneficiază de cashback lunar de 0,1% în Europa și 1% în afara Europei pentru toate plățile cu cardul.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit