Sport

Ultrașii lui Dinamo îi amenință pe jucători: „Meciul viitor îl aveți cu noi”

Peluza Sud Dinamo a ajuns la capătul răbdării. Mesaj ferm pentru jucători după eșecul cu Academica Clinceni. Nici suporterii din PCH nu stau cu mâinile în sân
06.12.2021 | 15:40
Ultrasii lui Dinamo ii ameninta pe jucatori Meciul viitor il aveti cu noi
Suporterii lui Dinamo nu-i iartă pe jucători după eșecul cu CS Mioveni. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Scoși din minți de înfrângerea suferită în fața „lanternei roșii” Academica Clinceni, ultrașii lui Dinamo au trecut la amenințări. Stă mărturie bannerul afișat chiar pe stadion, în sectorul rezervat Peluzei Sud.

Este vorba despre aceeași facțiune care i-a ironizat pe jucători în septembrie, după derby-ul cu FCSB, pierdut la scor de tenis, 0-6, pe Arena Națională. Acum, însă, au recurs la metode mult mai dure prin care să-și manifeste nemulțumirea.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo îi amenință pe jucători după 0-1 cu Academica Clinceni

V-au bătut toți când au jucat cu voi / Meciul viitor îl aveți cu noi”, este bannerul afișat la peluza dinspre Spitalul de Urgență Floreasca și răspândit masiv în ultimele zile, inclusiv de „rivalii” de la Peluza Cătălin Hîldan.

Chiar dacă au viziuni diametral opuse, cele două grupări au sărit imediat la gâtul jucătorilor. De altfel, membrii DDB i-au acordat la rândul lor un vot de încredere tehnicianului Mircea Rednic, în speranța că va reuși să pună capăt „bisericuței revoluționare” din lot și să readucă echipa pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT

DDB pune tunurile pe jucători: „Obiectivul unora dintre ei nu este salvarea de la retrogradare, ci înlocuirea antrenorului”

Situația din vestiarul lui Dinamo a ajuns să pună în pericol unicul obiectiv al clubului pentru acest sezon: Salvarea de la retrogradare. Din declarațiile sifonate către presă, rezultă că obiectivul unora dintre jucători nu este salvarea de la retrogradare, ci înlocuirea antrenorului cu unul mai pe placul lor. 

‘Ori noi, ori ei!’ Așa sună amenințarea grupului de forță din vestiar. Vă dați seama cum arată un club la care jucătorii îl demit și îl numesc pe antrenor. Ce autoritate ar avea noul antrenor, dacă el știe că este acolo prin voia jucătorilor? Meciul de la Giurgiu ne-a lăsat un gust amar și impresia că o victorie ar fi consolidat poziția antrenorului.

ADVERTISEMENT

În schimb, o înfrângere cu echipa care nu bătuse pe nimeni ar fi trebuit să fie pentru Rednic exact ce a fost înfrângerea cu fcsb pentru Bonetti. Dacă ai fi acum jucător la Dinamo și ai ști că ești pe făraș din iarnă și că singura ta șansă de a continua este plecarea lui Rednic, ai trage cu toată inima pentru victorie? Jocul în doru’ lelii, la alibi, din ultimele etape este o explicație pentru punctele prea puține pe care le-am acumulat.

 Dacă ești jucător la Dinamo și vrei să scapi de Rednic, știind că singura cale e să pierzi meciuri la rând, Ce vei face? 11 lovituri de colț au fost bătute în plopi. După primirea golurilor, multe faze păreau polițe plătite antrenorului. Putem fi subiectivi în aprecierea fazelor, deși se cam lucrează pe față. Oricum, faptul că echipa apare în presă cu jumătate de zi înaintea meciului, nu poate fi o interpretare subiectivă că cineva îl sapă pe antrenor.

ADVERTISEMENT

Știi că nu ai nimic de pierdut. Îți asumi și războiul pe față. Cel mult ești dat afară. Poate chiar îți dorești de ceva vreme să fii liber să pleci. În cazul în care retrogradăm, cine te poate trage la răspundere, așa cum este tras la răspundere antrenorul? În momentul de față, cei cărora le pasă dacă Dinamo rămâne în Liga 1, sunt suporterii și antrenorul. Noi, pentru că punem suflet, iar antrenorul pentru că este responsabil și pentru că este dinamovist.

 Pentru jucători este altceva. Gândirea este de multe ori strict mercantilă și nu-i putem judeca pentru asta. Probabil, pe unii dintre ei, orgoliul și antipatia față de antrenor i-a făcut să uite că salariul vine din banii strânși cu greu, cu multe sacrificii, de către suporterii lui Dinamo.

Nu le-a mai păsat nici măcar faptul că lipsa rezultatelor, înainte de a îndepărta antrenorul, blochează strângerea fondurilor pentru salarii. Ne pasă și de jucători, ne pasă și de antrenor. Ne dorim să existe disciplină, respect față de antrenor, față de suporteri și mai ales față de istoria lui Dinamo. Putem oare să susținem orgoliile care duc Dinamo în Liga a 2-a?! Capii răscoalei au lansat provocarea: ”ORI EL, ORI Noi!”. Am preluat-o și am transformat acest ultimatum al lor într-un sondaj adresat suporterilor”, se arată în comunicatul DDB.

ADVERTISEMENT