Sport

Xavi Pascual, noul antrenor al lui Dinamo! “Este o mare provocare!” Fanatik confirmat

Dinamo va fi antrenată de Xavi Pascual în următorii 3 ani, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.
01.06.2021 | 12:45
Xavi Pascual noul antrenor al lui Dinamo Este o mare provocare Fanatik confirmat
Dinamo are planuri mari pentru sezonul viitor! Negocieri cu antrenorul Barcelonei. Reacţie oficială. Exclusiv
ADVERTISEMENT
01-06-2021
09:46

Xavi Pascual este noul antrenor al lui Dinamo

Aşa cum FANATIK a anunţat încă de pe 10 mai, echipa de handbal masculin a lui Dinamo va fi antrenată de Xavi Pascual. Oficialii clubului l-au prezentat oficial pe antrenorul spaniol, care a semnat un contract valabil pentru următorii 3 ani.

“Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor. Pentru mine este o mare provocare și sper că această colaborare să fie de lungă durată și de mare succes.

Aș dori, de asemenea, să îi trimit cele mai bune urări lui Javi Humet în aceste momente dificile pentru el. Am fost foarte impresionat de modul în care fanii dinamoviști l-au susținut în acele momente dificile”, a declarat Xavi Pascual pentru site-ul oficial al lui Dinamo.

Dinamo a obţinut un nou titlu de campioană a României, iar conducerea clubului are planuri mari pentru sezonul viitor. Din informaţiile FANATIK, oficialii sunt foarte aproape de un acord cu Xavi Pascual, actualul antrenor al Barcelonei, care va părăsi echipa catalană la finalul stagiunii. 

Constantin Ştefan ar urma să îi lase locul lui Pascual pe banca tehnică şi cu câteva transferuri importante, Dinamo speră să obţină un wildcard pentru participarea în Liga Campionilor. Tehnicianul iberic nu ar fi la prima experienţă în România, el antrenând între 2016 şi 2018 naţionala de handbal masculin.

ADVERTISEMENT

Dinamo are planuri mari pentru sezonul viitor! Negocieri cu Xavi Pascual

Contactat de FANATIK, managerul lui Dinamo, Daniel Georgescu nu a infirmat informaţiile noastre, dar s-a ferit să confirme o eventuală schimbare de antrenor. Totuşi, oficialul a spus că va face tot ce este posibil ca “dulăii” să obţină un loc în EHF Champions League la anul:

“Nu pot să vorbesc de nicio numire de antrenor acum, vă rog să mă înţelegeţi. Ne dorim mereu să îmbunătăţim echipa, dar mai multe o să pot să declar după ce se încheie campionatul. Încă mai avem de jucat. 

ADVERTISEMENT

Este clar că dorinţa noastră este să avem o invitaţie de a juca în Champions League. Anul trecut aţi văzut şi dumneavoastră cum au stat treburile. Am început deja să facem lobby pentru a obţine un loc în Ligă”, a spus Georgescu pentru FANATIK.

Pascual ar urma să preia şi naţionala României! Pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Xavi Pascual ar urma să ocupe şi funcţia de selecţioner al României. Prosport scrie despre interesul Federaţiei Române de Handbal de a-l readuce la cârma primei reprezentative. Astfel, este foarte posibil ca ibericul să accepte această variantă în care să conducă cea mai bună echipă din România şi naţionala în paralel.

ADVERTISEMENT

Rareş Fortuneanu are contract cu FRH până la finalul anului, însă România a ratat obiectivul de calificare la Campionatul European, care va avea loc la începutul anului 2022. Pascual îşi va încheia colaborarea cu Barcelona după 12 ani.

Dinamo a făcut deja un transfer de la Barcelona! L-a luat pe Cedric Sorhaindo, de patru ori campion mondial

Antrenorul iberic este unul dintre cele mai mari nume din handbalul masculin european. A câştigat 11 titluri alături de catalani, dar şi două Ligi ale Campionilor, Barcelona fiind calificată şi în acest an în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Dinamo a reuşit deja un prim transfer de la Barcelona. Este vorba de pivotul francez Cedric Sorhaindo. Campion olimpic şi de patru ori campion mondial cu naţionala Franţei, Sorhaindo va evolua la Dinamo din stagiunea viitoare.

  • 11 titluri a câştigat Xavi Pascual cu Barcelona
  • 5 este numărul de titluri la rând câştigate de Dinamo
ADVERTISEMENT