Sport

Dinamo are un nou acționar. Câte acțiuni a preluat firma Renovatio

Dinamo traversează momente foarte bune după aprobarea planului de reorganizare, iar Renovatio este noul acționar al clubului.
07.09.2023 | 11:29
Dinamo are un nou actionar Cate actiuni a preluat firma Renovatio
Dinamo traversează momente foarte bune după aprobarea planului de reorganizare, iar Renovatio este noul acționar al clubului. Sursă foto: captură vodeo Facebook Dinamo Bucuresti
ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile a venit decizia instanței prin care a fost aprobat noul plan de reorganizare al clubului. În urma acestei decizii s-au șters datorii în valoare de 5.000.000 de euro, iar ”câinii” pot respira ușurați.

Renovatio, noul acționar de la Dinamo

Într-o conferință de presă, Eugen Voicu, reprezentatul acționarului majoritar al clubului Dinamo, a anunțat că o companie din grupul Renovatio a intrat în acționariatul clubului după ce a preluat 21% din acțiunile deținute de RedWhite.

ADVERTISEMENT

”Ambiția și determinarea noastră a rămas la fel. Avem o structură de acționari care s-a format din 4 septembrie. Avem un nou acționar, este vorba de o companie din grupul Renovatio, care are 21% și care și-a asumat alături de noi acest proiect. Mai sunt acționari cu care discutăm în momentul de față.

Nu sunt probleme financiare la clubul Dinamo. Am plătit acțiunile integral către firma Lotus și l-am răscumpărat pe domnul Claudiu Florică, care a ales să facă un pas în spate în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Am făcut azi plăți către clubul Dinamo. Se vor achita chiar azi datoriile către creditorii bugetari și către salariați. Lucrurile vor merge înainte, astfel încât Dinamo să nu mai aibă grija insolvenței.

În 24 februarie am dat un comunicat în care am zis 3 lucruri: că ne vom concentra asupra unui nou plan de restructurare al companiei, care a fost aprobat, că vom asigura toate condițiile pentru desfășurarea activității sportive și faptul că vom asigura licențierea clubului”, a declarat Voicu.

ADVERTISEMENT

Cine e Renovatio

Conform gsp.ro, Renovatio va intra în structura Red&White printr-o companie nou-înființată, RNV Sports SRL. Compania Renovatio activează, de 18 ani, în domeniul industriei locale a regenerabilelor și derulează proiecte în România, Portugalia şi Columbia, respectiv activităţi pe pieţe ca Polonia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova sau Italia.

Noul acționar al ”câinilor” administrează, în prezent, prin Renovatio e-charge, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice, care cuprinde peste 655 de puncte de încărcare pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Lanțul Renovatio are investiții în energia verde, în special în cea eoliană, fotovoltaică și hidro prin dezvoltarea proiectelor la tranzacționarea energiei, achiziții, administrare și management, precum și prin operarea activelor energetice.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,63 este cota pentru ”sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – FC U Craiova

ADVERTISEMENT