Sport

Dinamo are un nou acționar: ”Nu ne vom preda niciodată”

Chiar dacă situația clubului nu este deloc una roz, Dinamo atrage în continuare nume importante și un nou acționar a decis să se implice la club.
17.08.2023 | 10:40
Dinamo are un nou actionar Nu ne vom preda niciodata
Sorin Preda, noul acționar de la Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, milionarul Andrei Cionca a cumpărat 28 de acțiuni din totalul de 128 pe care le dețin suporterii de la ”Dinamo Socios”. Omul de afaceri are în plan să preia o cotă importantă din acțiunile clubului pe viitor.

Un nou acționar la Dinamo

Iată că fanii continuă să atragă investitori la Dinamo și au anunțat că pregătesc vânzarea unui nou pachet de 28 de acțiuni către Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision, o firmă care activează în domeniul logisticii și industriei.

ADVERTISEMENT

”DINAMO RENAȘTE! Nu ne vom Preda niciodată! 28 este un număr cu adevărat special și posesor al unor proprietăți foarte interesante. 28 a prezentat interes încă din cele mai vechi timpuri.

În tradiția iudaică există un ciclu de 28 de ani în care Soarele revine la locul din momentul Creației. Calendarele Iulian și Gregorian au fost construite tot în jurul lui 28. Rotația aparentă a suprafeței Soarelui la ecuator, privită de pe Pământ, este de 28 de zile.

ADVERTISEMENT

În astronomia/astrologia antică erau binecunoscute cele 28 de domicilii lunare și care ar fi precedat chiar și cercul zodiacal cunoscut, cu 12 semne zodiacale. Din punct de vedere matematic, este un număr perfect, un ‘număr fericit’, un număr triagonal și hexagonal.

Înclinăm să credem că ciclul indicat de 28 poate fi aplicat și în viața curentă atunci când avem un proiect, vrem să învățăm ceva nou sau să dobândim o abilitate. Cam atât din lumea numerelor și despre perfectul 28. VA URMA!”, este postarea făcută pe pagina de Facebook ”Dinamo Socios”.

ADVERTISEMENT

Cum se împart acțiunile la Dinamo

La finalul lunii iulie, Sorin Preda scria pe rețelele de socializare că a discutat cu mai multe părți implicate în proiectul de la Dinamo și recunoștea că intenționează să ajute financiar clubul din Ștefan cel Mare.

În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo îi aparține firmei Red&White, cu 80,77%. De cealaltă parte, Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține o cotă de 12,06% din acțiuni.

ADVERTISEMENT

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (”Dinamo Badea”) deține o cotă de 7,03%, în timp ce ”Dinamo Socios” și Andrei Cionca au în prezent 0,03% din totalul de acțiuni. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Dorin Șerdean a rămas cu 0,01% din acțiunile lui Dinamo după ce a cedat pachetul majoritar către Red&White.


  • 1,69 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „peste 2 goluri” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT