Sport

Un milionar român a intrat în acționariatul lui Dinamo. Mutare la vârful clubului din Ștefan cel Mare

Un milionar român a cumpărat o parte dintre acțiunile de la Dinamo deținute de suporterii de la „Dinamo Socios”. Ce își propune omul de afaceri.
11.08.2023 | 07:18
Un milionar roman a intrat in actionariatul lui Dinamo Mutare la varful clubului din Stefan cel Mare
Un milionar român a intrat în acționariatul lui Dinamo.
ADVERTISEMENT

Andrei Cionca a cumpărat 28 de acțiuni din totalul de 128 pe care le dețin suporterii de la „Dinamo Socios” în acționariatul SC Dinamo 1948 SA. În viitor, omul de afaceri, un simpatizant al clubului din Ștefan cel Mare, vrea să își extindă influența în cadrul grupării din Groapă.

Un milionar român a intrat în acționariatul lui Dinamo

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate bomba începutului de an la Dinamo. Firma Red&White a achiziționat pachetul majoritar de la Dorin Șerdean, iar schimbările continuă să apară la vârful clubului revenit în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Într-un editorial FANATIK, Cornel Dinu a anunțat că renunță la acțiunile de la Dinamo, care au fost cumpărate ulterior de suporterii de la „Dinamo Socios”. Interesat să investească de mai mult timp la Dinamo, Andrei Cionca a cumpărat 28 de acțiuni din cele 128 pe care le dețin suporterii de la „Dinamo Socios”, conform ProSport.

Respins în mai multe rânduri după negocierile cu cei de la Red&White, Andrei Cionca a apelat la altă metodă pentru a intra în acționariatul de la Dinamo. Omul de afaceri are în plan să preia o cotă importantă din acțiunile de la Dinamo. În prezent, milionarul român deține un pachet modic de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Cine este Andrei Cionca, milionarul care vrea să investească la Dinamo

Andrei Cionca este CEO și co-fondator Impetum Group, care a luat naștere în urmă cu trei ani. Omul de afaceri este absolvent al Facultăţii de Drept ale Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, potrivit ZF.

În primăvara acestui an, Andrei Cionca a purtat negocieri cu patronul Eugen Voicu și președintele Andrei Nicolescu, însă milionarul român nu a ajuns la un numitor comun cu șefii de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Totuși, odată cu intrarea lui Andrei Cionca la Dinamo discuțiile cu ceilalți acționari ai clubului din Ștefan cel Mare ar putea decurge diferit, iar omul de afaceri ar urma să își extindă acțiunile deținute.

Cum arată acțiunile de la Dinamo

În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo îi aparține firmei Red&White, cu 80,77%. De cealaltă parte, Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține o cotă de 12,06% din acțiuni.

ADVERTISEMENT

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (”Dinamo Badea”) deține o cotă de 7,03%, în timp ce „Dinamo Socios” și Andrei Cionca au în prezent 0,03% din totalul de acțiuni. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Dorin Șerdean a rămas cu 0,01% din acțiunile lui Dinamo după ce a cedat pachetul majoritar către Red&White.


  • 3,44 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „X” la meciul Dinamo – FC Botoșani

ADVERTISEMENT