Fotbal intern

Dinamo, două absenţe în apărare pentru restanţa cu Astra! Pe cine nu se poate baza Contra

09.11.2020 | 09:12
Dinamo doua absente in aparare pentru restanta cu Astra Pe cine nu se poate baza Contra
ADVERTISEMENT

Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în campionat şi se pregăteşte de restanţa cu Astra Giurgiu, un derby al subsolului clasamentului. Pentru partida care se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, Cosmin Contra va avea două absenţe notabile în apărare. FANATIK îţi prezintă cum ar putea să arate defensiva “câinilor” la partida contra formaţiei giurgiuvene.

După problemele cu testele de coronavirus de la Astra, LPF a anunţat că restanţa cu Dinamo se va juca în pauza competiţională dedicată meciurilor echipei naţionale. Chiar dacă formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare nu mai este una care dă mulţi jucători la loturi, “câinii” vor fi afectaţi de această programare.

ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore şi Alexander Gonzalez nu vor fi în lotul lui Dinamo pentru restanţa cu Astra Giurgiu. Primul a fost convocat de Adrian Mutu la naţionala U21 a României, în timp ce al doilea merge la selecţionala Venezuelei pentru duelurile cu Brazilia şi Chile.

Cosmin Contra are soluţiile pentru cele două absenţe din Dinamo – Astra

La meciul cu Viitorul, pierdut de Dinamo cu 1-2, Ricardo Grigore şi Alexander Gonzalez au fost rezerve, doar venezueleanul a intrat pe teren în finalul partidei. Astfel Cosmin Contra şi-a pregătit defensiva pentru duelul cu Astra. Având două absenţe importante în apărare, “Guriţă” i-a folosit în locul celor doi pe Marco Ehmann şi Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

Şansa lui Cosmin Contra este că Marco Ehamann, înlocuitorul lui Ricardo Grigore, este eligibil pentru regula U21. În cazul lui Gonzalez, “Guriţă” merge pe mâna lui Deian Sorescu, jucător care a mai evoluat în bandă atunci când fotbalistul de 28 de ani a mers la naţionala Venezuelei.

În aceste condiţii, defensiva lui Dinamo în restanţa cu Astra Giurgiu va arăta mai mult ca sigur cu cea din meciul de la Ovidiu. Astfel, Cosmin Contra se va baza pe Sorescu, Puljic, Ehmann şi Isma Lopez.

ADVERTISEMENT
  • 7 meciuri au jucat Ricardo Grigore şi Alexander Gonzalez la Dinamo în actualul sezon

Dinamo se pregăteşte de modificarea datei pentru regula U21

Sezonul 2020-2021 va fi ultimul în care jucătorii născuţi pe sau după 1 ianuarie 1998 vor fi eligibili pentru regula U21. Campionatul European de tineret se va disputa în vara anului viitor, astfel că la următoarele preliminarii vor fi admişi doar fotbaliştii născuţi pe sau după 1 ianuarie 2000.

La meciul cu Viitorul, ambii jucători U21 ai lui Dinamo se încadrau pentru noua dată a regulii. Marco Ehamann este născut pe 3 august 2000, în timp ce Ahmed Bani pe 22 august 2002. Mai mult decât atât, trei dintre rezervele lui Cosmin Contra vor putea fi folosite şi în sezoanele viitoare pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

Valentin Borcea (6 iulie 2002) şi Cătălin Măgureanu (5 iunie 2000) au fost introduşi pe teren în a doua repriză, în timp ce Geani Creţu (12 ianuarie 2000) a fost rezervă neutilizată.

ADVERTISEMENT