Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Dinamo e Dinamo! Nu se poate șterge cu buretele”. Bogdan Lobonț nu și-a uitat trecutul alb-roșu

Bogdan Lobonț nu a uitat de perioada petrecută la Dinamo. „Pisica”, amintiri de neuitat din Ștefan cel Mare. Exemplul pe care trebuie să îl ia de la Rapid.
05.02.2024 | 10:24
Dinamo e Dinamo Nu se poate sterge cu buretele Bogdan Lobont nu sia uitat trecutul albrosu
Bogdan Lobonț a cucerit două titluri de campion cu Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a fost invitatul emisiunii „Suflet de rapidist”, moderată de Lucian Ionescu. Fostul mare portar al României, a vorbit despre situația dificilă în care se află Dinamo.

Bogdan Lobonț cere respect pentru Dinamo: „O istorie care nu se poate șterge cu buretele”

Bogdan Lobonț a jucat pentru Dinamo în perioada 2001-2002 și 2007-2010 și a câștigat două titluri de campion: „Dinamo e Dinamo. Într-adevăr, în această perioadă nu trece printr-un moment confortabil. Dar Dinamo rămâne Dinamo. Are o istorie remarcabilă în spate, care nu se poate șterge cu buretele”.

ADVERTISEMENT

„Lobby” consideră că Dinamo ar trebui să se uite în curtea rivalilor: „Astăzi trec printr-un moment. OK, se întâmplă. Rapid a fost în aceeași situație. Dar Rapid a avut puterea și tăria să o ia de la început, ceea ce pot să facă și ei foarte bine, dar sunt păreri diferite. Ce știu eu? 

Sunt problemele lor, să și le rezolve cum știu ei mai bine, noi să ne vedem de treaba noastră și ceea ce avem noi de făcut pentru că și noi avem foarte multe lucruri de pus la punct cu siguranță”.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț, aprobat de Lucian Ionescu: „Rapid a fost un exemplu cu această revenire”

Lucian Ionescu a explicat cum a reușit Rapid să renască din propria cenușă: „Până te-ai întors și tu, că ai o dată mai recentă a revenirii, la Rapid lucrurile s-au făcut etapizat, s-au făcut pașii corecți. Dovadă că de aceea am ajuns unde am ajuns într-un timp relativ scurt. 

Tocmai povesteam înainte să intrăm în emisiune. Parcă a fost ieri când m-am întâlnit cu Bănel Nicoliță și vorbeam despre meciul Rapidului de la Făurei din liga a treia. 

ADVERTISEMENT

Sigur, problemele lui Dinamo rămân problemele lui Dinamo, deși Rapid a fost un exemplu cu această revenire și luatul de la capăt. Istoria rămâne istorie”.

Diferență uriașă între Rapid și Dinamo în clasament

Rapid e pe locul trei în campionat, cu 39 de puncte după 23 de etape, în timp ce Dinamo se află pe loc deja retrogradabil: 15, cu 16 puncte. Între cele două rivale sunt nu mai puțin de 23 de puncte distanță.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț, în prezent antrenor cu portarii la Rapid, a reușit să cucerească nu mai puțin de trei trofee în „alb-vișiniu”. Portarul a fost pe teren la primul titlu reușit de giuleșteni după Revoluție (1998-1999) și a mai cucerit o Cupa României (1997-1998) și o Supercupa României (1998-1999).

Bogdan Lobonț nu își reneagă trecutul dinamovist

ADVERTISEMENT