Sport

Dinamo e unică în Superliga! Capitolul unde „câinii” sunt pisicuțe, iar FCSB e “lupul cel rău”. Florinel Coman conduce şi în acest clasament

Dinamo este cea mai disciplinată formaţie din SuperLiga, fără niciun cartonaş roşu încasat. La polul opus se află FCSB, cu şapte cartonaşe roşii, două fiind luate de Coman.
21.03.2024 | 16:02
Dinamo e unica in Superliga Capitolul unde cainii sunt pisicute iar FCSB e lupul cel rau Florinel Coman conduce si in acest clasament
Dinamo e unică în Superliga! Capitolul unde „câinii” sunt pisicuțe, iar FCSB e "lupul cel rău". Florinel Coman conduce şi în acest clasament. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB are şapte puncte avans în clasamentul din SuperLiga după prima etapă din play-off, având şanse uriaşe de a câştiga primul titlu după o pauză de 9 ani. Însă, echipa lui Gigi Becali este cea mai indisciplinată din campionat.

Dinamo e unică în Superliga! Capitolul unde „câinii” sunt pisicuțe, iar FCSB e “lupul cel rău”

Roş-albaştrii au încasat nu mai puţin de 7 cartonaşe roşii în acest sezon, două dintre ele de Florinel Coman. La polul opus se află Dinamo, cea mai disciplinată formaţie din SuperLiga şi singura fără niciun cartonaş roşu încasat.

ADVERTISEMENT

De la FCSB au fost eliminaţi în acest sezon: Florinel Coman (2), Darius Olaru, Alexandru Pantea, Nana Antwi, Joyskim Dawa şi Valentin Creţu. Roş-albaştrii sunt urmaţi în această ierarhie de Voluntari şi Poli Iaşi, ambele cu câte cinci eliminări.

Toate cele trei contracandidate ale roş-albaştrilor la titlu: Universitatea Craiova, Rapid şi CFR Cluj au în total 8 cartonaşe roşii, doar unul mai mult ca FCSB, în această statistică fiind luate în calcul şi eliminările dictate antrenorilor.

ADVERTISEMENT
Cele mai multe cartonaşe roşii din SuperLiga.
Cele mai multe cartonaşe roşii din SuperLiga. Infografic Laurenţiu Buboacă 

FC Botoşani, cele mai multe cartonaşe galbene! Rapid şi CFR Cluj, cele mai puţine

La capitolul cartonaşe galbene, topul este condus de “lanterna” FC Botoşani, cu 86 de avertismente, cu trei mai multe decât Oţelul Galaţi şi patru decât Petrolul, echipă care completează podiumul nedorit.

Dintre echipele fruntaşe, Universitatea Craiova i-a luat faţa FCSB-ului în acest top, cu 79 de cartonaşe galbene, trei mai mult decât liderul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, Rapid şi CFR Cluj au primit cele mai puţine avertismente în acest sezon. Giuleştenii au încasat 56 de cartonaşe galbene, iar echipa lui Adi Mutu 54. De remarcat este că împotriva Rapidului nu a fost dictată până acum nicio lovitură de pedeapsă.

Cartonaşele galbene încasate de fiecare echipă din SuperLiga. Sursa: infografic Fanatik
Cartonaşele galbene încasate de fiecare echipă din SuperLiga. Sursa: infografic Laurenţiu Buboacă

Florinel Coman, fruntaş şi la cartonaşe!

Florinel Coman este pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 15 reuşite, este pe locul trei la numărul de pase decisive, 9, dar este fruntaş şi la capitolul cartonaşe roşii. Doar el şi Patricio Matricardi, de la FC Voluntari, au încasat 2 cartonaşe roşii în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Coman este printre “premianţi” şi la capitolul cartonaşe galbene, cu 7 încasate. La acest capitol, pe primul loc este Branislav Ninaj de la Sepsi, primul jucător care atinge borna de 10 cartonaşe galbene în acest sezon, dar fără niciun “roşu”.

  • 7 cartonaşe roşii a primit FCSB în acest sezon, cele mai multe dintre toate echipele
  • 86 de cartonaşe galbene a primit FC Botoşani, pe primul loc în SuperLiga la acest capitol
ADVERTISEMENT