Sport

Dinamo, fără un jucător de bază cu Voluntari. Ovidiu Burcă: „Ne va aștepta un meci dificil”

Dinamo nu se va putea baza pe unul dintre titulari în meciul cu FC Voluntari. Ovidiu Burcă a vorbit despre situația din lotul „câinilor”.
18.08.2023 | 18:40
Dinamo fara un jucator de baza cu Voluntari Ovidiu Burca Ne va astepta un meci dificil
Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare meciului FC Voluntari - Dinamo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo a spart gheața în acest sezon și a obținut prima victorie de la revenirea în SuperLiga împotriva lui FC Botoșani. Pentru clubul din Ștefan cel Mare urmează duelul cu FC Voluntari din deplasare, sâmbătă, 19 august, ora 21:45. Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare duelului contra ilfovenilor.

Ovidiu Burcă, înainte de FC Voluntari – Dinamo: „Întâlnim o echipă solidă”

Dinamo caută a doua victorie consecutivă în SuperLiga în meciul cu FC Voluntari de pe Stadionul „Anghel Iordănescu”. Ovidiu Burcă se așteaptă la un meci extrem de dificil, chiar dacă ilfovenii au pierdut în ultima rundă cu FCU Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Ilie Poenaru ocupă locul 3 înaintea partidei cu Dinamo. „Vom întâlni un adversar cu foarte multă experiență, o echipă solidă, care are multă omogenitate chiar dacă au schimbat antrenorul. E un club care are o anumită stabilitate, structură, organizare. Ne va aștepta un meci destul de dificil chiar dacă în ultima etapă cei de la Craiova i-au învins.

Până atunci au făcut partide solide și au învins adversari de calibru. În schimb, noi am progresat de la zi la zi, de la săptămână la săptămână. Am avut un meci care ne-a dat foarte multă încredere și speranță pentru viitor. A fost un meci pe care îl așteptam (n.r. cu FC Botoșani). Aștept să devenim mai buni. 

ADVERTISEMENT

Cu Rapid au făcut un meci solid, un meci foarte bun, dar Rapid nu trece printr-o perioadă tocmai fastă, au loc niște schimbări acolo. E încă început de sezon, apar aceste fluctuații de formă. Vom vedea, dar după un meci mai puțin reușit în general echipele se mobilizează. Mâine vom întâlni un Voluntari la capacitate maximă. 

Îl știu pe Ilie Poenaru, care îmi este coleg la licența Pro. Este un antrenor ambițios, care a demonstrat în România că poate să facă lucruri importante. A fost la meci, știu asta. O echipă omogenă, au același nucleu de jucători de foarte mult timp și ăsta e un avantaj pe care îl au”, a declarat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Dinamo, fără un jucător de bază cu Voluntari. Ovidiu Burcă: „Vom vedea cum va fi Ghezali”

Dinamo va avea parte de o susținere semnificativă pe terenul lui FC Voluntari, după ce FRF a decis plafonarea biletelor pentru suporterii oaspeți. Ovidiu Burcă se așteaptă la o susținere masivă din partea suporterilor. Ulterior, antrenorul „câinilor” a venit cu vești nu tocmai bune pentru „câini”.

Neluț Roșu, care s-a accidentat în meciul cu Botoșani, a suferit o microleziune fibrilară și va fi indisponibil pentru duelul cu FC Voluntari. În ceea ce privește situația lui Ghezali, francezul s-a antrenat cu restul lotului, iar Ovidiu Burcă urmează să ia o decizie. Totodată, brazilianul Lucas nu va prinde foaia de joc cu Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Cred că mâine vor fi foarte mulți suporteri dinamoviști în tribună. E un lucru care cred că nu le displace nici celor de la Voluntari. E o echipă în București, care nu are foarte mulți suporteri și sunt convins că fanii vor fi alături de noi în număr foarte mare. Neluț Roșu pentru meciul de mâine nu este. A suferit o microleziune fibrilară la ultimul meci.

Probabil, de săptămâna viitoare se va întoarce la antrenamente pentru că nu este ceva grav, dar am hotărât să nu riscăm. Ghezali se antrenează cu noi de câteva zile. Vedem cum va fi și astăzi și vom lua o decizie. În cazul lui Lucas, actele nu sunt gata, dar nici el nu este pregătit din punct de vedere fizic să joace de la început sau un meci întreg. 

Noi încercăm să stăm departe de lucrurile astea (n.r. schimbări administrative). Încercăm să ne focusăm la ceea ce putem controla. Să sperăm că odată cu aceste schimbări va veni și liniștea în interiorul clubului”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, laude pentru Dennis Politic: „Este profilul pe care îl căutăm”

Dennis Politic are evoluții din ce în ce mai apreciate la Dinamo. Fotbalistul care și-a făcut junioratul la Manchester United a fost omul meciului pentru „câini” în victoria cu FC Botoșani.

„Gabi Glăvan (n.r. director sportiv) are o rețea de scouteri care urmăresc foarte mulți jucători. A povestit cum se desfășoară activitatea echipei lui de scouting. L-au identificat, mi l-au arătat acum ceva timp și mi-a plăcut mult ceea ce am văzut.

E un jucător cumva atipic pentru fotbalul românesc, cu ruperi de ritm, tehnică în regim de viteză. E un copil foarte bun ca și caracter. Asta ne interesează în primul rând. 

Faptul că a plecat devreme de acasă l-a făcut să se maturizeze foarte repede. Este un copil matur, deși nu are o vârstă foarte înaintată. E căsătorit, deci e cam profilul pe care îl căutăm, oameni liniștiți care să știe foarte clar ce obiective au în viață și în fotbal”, a încheiat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT