Sport

Dinamo – Genclerbirligi 1-1, primul meci amical din Antalya pentru „câini”. Ce s-a întâmplat la finalul partidei

Dinamo a remizat cu Genclerbirligi, scor 1-1, în primul meci amical din Antalya pentru formația pregătită de Zeljko Kopic. Turcii au avut ocazii mari în a doua repriză.
09.01.2024 | 14:41
Dinamo  Genclerbirligi 11 primul meci amical din Antalya pentru caini Ce sa intamplat la finalul partidei
Dinamo a remizat cu Genclerbirligi, scor 1-1, la primul meci amical din Turcia. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
09-01-2024
12:48

Jucătorii lui Dinamo, program de sprint după amicalul cu Genclerbirligi

Dinamo a remizat în primul amical al iernii, scor 1-1 cu Genclerbirligi. Turcii au deschis scorul prin Yatabare în prima repriză, în timp ce Neluț Roșu a restabilit egalitatea în startul reprizei secunde. 

Finalul de meci le-a aparținut turcilor, care au irosit două șanse uriașe de a marca. Răzvan Began, intrat la pauză, a reușit să păstreze egalitatea pe tabelă. 

La finalul meciului, jucătorii lui Dinamo au avut parte de un program de sprint care a durat 45 de minute. Zeljko Kopic nu îi slăbește pe dinamoviști care se pregătesc din greu pentru a doua parte a sezonului în care obiectivul îl reprezintă salvarea de la retrogradare. 

Jucătorii lui Dinamo au avut parte de un program de 45 de minute sprint după amicalul cu Genclerbirligi. Foto: FANATIK.
Jucătorii lui Dinamo au avut parte de un program de 45 de minute sprint după amicalul cu Genclerbirligi. Foto: FANATIK.
09-01-2024
09:58

Dinamo - GenclerbirligI 1-1 (Yatabare 24 / Roșu 50)

Vezi meciul live video aici. 

FINAL DE MECI. Remiză pentru Dinamo în primul meci de pregătire din Antalya. 

Min. 80: Răzvan Began scoate din nou. Goalkeeperul reușește să prindă mingea din fața porții. 

Min. 74: Began are o intervenție salvatoare din poziție de unu la unu cu atacantul advers. Moura a greșit la mijlocul terenului. 

Min. 50: GOOL Dinamo! Neluț Roșu restabilește egalitatea cu un șut din interiorul careului. Mingea șutată de Irimia îi revine mijlocașului de 30 de ani care marchează sub bară. 

PAUZĂ la meciul lui Dinamo. Ionel „Jerry” Gane și Daniel Pancu, secundul lui Edi Iordănescu la naționala României și selecționerul României U21 sunt prezenți la primul amical al „câinilor” din Turcia. 

Ionel Gane Daniel Pancu Dinamo
Ionel Gane și Daniel Pancu sunt prezenți la amicalul lui Dinamo cu Genclerbirligi. Foto: FANATIK.

Min. 27: Șansă mare pentru Dinamo. Șutul din unghi al lui Abdallah trece pe lângă poartă.

Min. 24: GOOL Genclerbirligi! Turcii au deschis scorul după un atac în viteză în partea dreaptă. Yatabare, „veteranul” lui Genclerbirligi a deblocat tabela. 

Min. 22: Ocazie uriașă de gol pentru Dinamo! Ilic trece în viteză de un adversar și șutează din interiorul careului. Mingea a fost respinsă de un fundaș al turcilor de pe linia porții. 

Min. 1: Partida a început! Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, este prezent la meci. În continuare, tună și fulgeră violent în Antalya. La meci sunt prezenți și cei de la Petrolul. Cele două formații se înfruntă în prima etapă a anului în SuperLiga.

Plouă torențial înainte de amicalul Dinamo – Genclerbirligi, primul test de pregătire pentru „câini” în Turcia. Zeljko Kopic, antrenorul principal al „alb-roșiilor”, dă ultimele indicații înainte de startul meciului. 

kopic
Zeljko Kopic dă ultimele indicații înainte de primul amical al lui Dinamo din Antalya. Foto: FANATIK.

Echipele de start: 

Dinamo: Golubovic – Lucas, Patriche (C), Homawoo, Costin – Iglesias, Ilic, Amzăr – Ghezali, Goncalo, Abdallah. Rezerve: Began, Moura, Bena, Irimia, Politic, Bordușanu, Bani, Grigore, A. Irimia, Roșu. Antrenor: Z. Kopic. 

  • Velkovski, singurul jucător transferat de Dinamo în această iarnă, nu se află pe foaia de joc. 

Genclerbirligi: Orkun – Nzaba, Yigit, Alperen, Yasin, Ensar, Aosman, Kayode, Amilton, Muhammed, Yatabare. Rezerve: Ertugrul, Atalay, Hasan, Oguzhan, A. Yasin, Ferhat, Arda, Musa, Tiago, Akabueze, Erdal, Ulusoy Mert, Fatih, Alit, Melih. Antrenor: S. Kaloglu

Dinamo se află în cantonament în orașul Side în perioada 3-13 ianuarie. „Alb-roșii” vor disputa două meciuri amicale în Antalya, primul în compania turcilor care se află pe locul 8 în liga secundă.

Dinamo – Genclerbirligi, primul test al penultimei clasate din SuperLiga

Dinamo speră să aibă parte de un stagiu de pregătire care să propulseze echipe departe de emoțiile retrogradării. La cartierul general de la hotelul Kamelia Selin a ajuns și Darko Velkovski, primul transfer al „câinilor” din această iarnă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Zeljko Kopic așteaptă însă și alte întăriri, așa cum FANATIK a dezvăluit. Până atunci însă va trebui să se descurce cu lotul pe care îl are la dispoziție. Partida se dispută la ora 12:30, în incinta bazei sportive Calista din Belek, unde a jucat și Rapid.

Lotul lui Dinamo deplasat în cantonamentul din Antalya

Portari: Adnan Golubovic, Răzvan Began

Fundași: Moura, David Irimia, C. Costin, Lucas Alves, Răzvan Patriche, Bena, Ricardo Grigore, Homawoo, Costin Amzăr

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Gorka Larrucea, Neluț Roșu, Daniel Iglesias, Christian Ilic, Alexandru Irimia, Andrei Bani, Dennis Politic

Atacanți: Lamine Ghezali, Antonio Bordușanu, Goncalo Gregorio, Hakim Abdallah.

Dinamo va mai disputa un meci amical în cantonamentul din Turcia

Dinamo va mai disputa un meci amical cu o zi înainte de finalul cantonamentului de la Side. Echipa lui Zeljko Kopic va juca împotriva belgienilor de la Charleroi, locul 12 în prima ligă, însă la fel de aproape de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Partida se va disputa de la aceeași oră, 13:30, însă de această dată în fieful „câinilor” de la baza sportivă Kamelya Selin din cantonament. Cele două meciuri nu sunt transmise în direct.

Ce jucători ar mai putea ajunge la Dinamo

Andrei Nicolescu a negociat cu un jucător cu CV important. Este vorba despre Ljubomir Fejsa, fost jucător la Benfica Lisabona, cu un CV beton, însă sârbul vrea mai mulți bani, așa cum FANATIK a dezvăluit.

ADVERTISEMENT

Pe lista lui Kopic se mai află și alți jucători interesanți: atacantul turc Deniz Hummet, liber de contract după despărțirea de suedezii de la Kalmar FF și mijlocașul central Christos Gravius, ultima oară la Degerfors, echipă care a retrogradat în liga a doua din Suedia.

  • 2 meciuri amicale dispută Dinamo în cantonamentul din Antalya
ADVERTISEMENT