Fotbal intern

Dinamo – Hermannstadt 2-0. „Câinii” scapă de retrogradarea directă, sibienii sunt aproape de matineu

08.05.2021 | 23:14
Dinamo  Hermannstadt 20 Cainii scapa de retrogradarea directa sibienii sunt aproape de matineu
Paul Viorel Anton marcheaza un gol din penalty in poarta lui Cristiano Figueiredo Pereira in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Hermannstadt, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, sambata 8 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo a scăpat matematic de retrogradarea directă după victoria cu 2-0 obținută în fața celor de la Hermannstadt, în timp ce oaspeții sunt tot mai aproape de liga secundă.

„Câinii” au avut emoții doar în primul minut, când Aralica a ratat o ocazie imensă, apoi au controlat cu autoritate partida, beneficiind și de eliminarea corect acordată la faultul în careu comis de Stoica asupra lui Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Hermannstadt 2-0 (Anton 34 pen., 90+3 pen.) – VEZI VIDEO

  • Dinamo: Eșanu – Bejan, Albentosa, Puljic – Sorescu, P. Anton, Gol, Vl. Achim, St. Filip – Mihaiu (58 Fabbrini), Nemec (68 Blejdea). Rezerve: Kongshavn, Grigore, A. Radu, Fabbrini, Nepomuceno, Bani, Crețu, Morsay, Blejdea. Antrenor: Dusan Uhrin
  • Hermannstadt: Cristiano – Scarlatache (83 Alhassan), Viera, I. Stoica, Opruț – Vodă (28 Belu-Iordache), Addae (64 Mayoral), R. Pires, Petrescu – Aosman (46 Mățel) – Aralica (46 Yazalde). Rezerve: Pop, Belu-Iordache, Mățel, Dâlbea, Alhassan, Sebaihi, Mayoral, Sîntean, Yazalde. Antrenor: Eugen Beza

Min. 1: Aralica scapă singur cu Eșanu, dar trage pe lângă poartă din colțul careului de 6 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 22: Bejan reia cu capul peste Cristiano, însă apare Addae și respinge miraculos de pe linia porții. Mingea rămâne în posesia dinamoviștilor, dar Cristiano și Viera resping două șuturi la rând.

Min. 25: Paul Anton trage în blocajul lui Scarlatache, mingea ajunge la Sorescu, care trage peste poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 34: GOOOL DINAMO! Mihaiu scapă singur spre poarta oaspeților și este ținut în careu de Stoica, fundașul sibienilor neavând nici cea mai mică intenție să joace mingea. Penalty pentru Dinamo și roșu direct pentru Stoica. Execută Anton și înscrie. Dinamo – Hermannstadt 1-0

Min. 55: Bejan reia din 4 metri, dar Cristiano reușește să respingă în corner.

Min. 66: Cristiano reușește să respingă în corner o lovitură liberă executată de Anton.

Min. 79: Cristiano se remarcă din nou la șutul lui Blejdea din marginea careului.

Min. 87: Sorescu execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul sibian este atent și respinge.

ADVERTISEMENT

Min. 90+3: GOOOL DINAMO! Paul Anton transformă un al doilea penalty acordat de arbitrul Lucian Rusandu pentru un fault comis în careu de Belu-Iordache asupra lui Fabbrini. Dinamo – Hermannstadt 2-0

Reviriment neașteptat pentru Dinamo

Echipa lui Duşan Uhrin a avut un reviriment absolut neaşteptat, obţinând trei victorii la rând, dintre care două în deplasare şi dacă acum ar reuşi să o facă pe a patra ar avea siguranţa sută la sută că nu mai există pericolul retrogradării directe şi aproape sigur nici al încheierii sezonului pe un loc de baraj.

Hermannstadt nu are voie să piardă acest meci, deşi un egal ar putea fi, prin prisma faptului că ambele echipe de pe locurile de baraj joacă acasă şi pot face puncte, un fel de frecţie la un picior de lemn. Practic, doar un succes ar menţine cu adevărat în viaţă gruparea sibiană înaintea ultimelor două runde din acest play-out.

Dinamo – Hermannstadt Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Dinamo – Hermannstadt se joacă sâmbătă, 8 mai, de la ora 21:15, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Vremea va fi bună, deşi noroasă, pentru că sunt şanse foarte reduse de preciptaţii. Temperatură în jur de 15 grade. Arbitrează acest meci Lucian Rusandu.

Întâlnirea Dinamo – Hermannstadtse dispută sâmbătă, 8 mai, de la ora 21:15, în etapa a 7-a din play-out şi este transmisă în direct pe micile ecrane de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK. în format LIVE VIDEO.

Formula cu trei fundaşi, mult mai benefică pentru Dinamo

Duşan Uhrin intenţionează să repete formula de start cu care Dinamo s-a impus etapa trecută la Iaşi. Asta ar însemna că din nou italianul Diego Fabbrini va lua loc pe banca de rezerve, tehnicianul ceh nefiind mulţumit de ultimele sale evoluţii.

În orice caz, cu portarul Eşanu revenit după accidentare, cu linia de trei apărători Bejan – Albentosa – Puljic, Dinamo arată cu totul altfel în defensivă şi acest nou sistem de joc permite clar o abordare mult mai ofensivă, Sorescu revenind unde îi era locul, de mijlocaş dreapta.

La Hermannstadt, poate lipsi cel mai bun apărător

La Hermannstadt, se aşteaptă verdictul doctorului echipei privind prezenţa pe teren a celui mai bun jucător din apărarea sibienilor, argentinianul Matricardi. Acesta este şi o serioasă ameninţare în careul advers, unde urcă mereu la fazele fixe, reuşind să şi marcheze.

Dinamo are o cotă mare la victorie pentru acest meci, 2,10, în timp ce echipa de malul Cibinului a primit 3,55. Un gol marcat de sibieni are cotă de 1,50. Se anunţă un meci cu goluri, asta şi pentru că echipa oaspete e obligată să iasă la joc, în căutarea golului care să îi permită obţinerea unui rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT