Sport

Dinamo, întăriri înainte de derby-ul cu Rapid. Încă un jucător pentru Burcă

Dinamo primește întăriri înainte de derby-ul cu Rapid din Giulești. Ovidiu Burcă se poate baza pe încă un jucător important.
30.08.2023 | 12:00
Dinamo intariri inainte de derbyul cu Rapid Inca un jucator pentru Burca
400.000 de euro e cota brazilianului Lucas, ultimul transfer al lui Dinamo. Sursă foto: Facebook @Dinamo București
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a calificat cu emoții în grupele principale ale Cupei României Betano după 2-1 cu Metaloglobus, iar „câinii” au intrat în linie dreaptă pentru pregătirea derby-ului cu Rapid.

Dinamo, întăriri în defensivă la derby-ul din Giulești cu Rapid

Dinamo ar putea să îl debuteze în meciul cu Rapid pe fundașul brazilian Lucas Alves, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK. Radio Dinamo 1948 anunță că actele stoperului în vârstă de 31 de ani au venit.

ADVERTISEMENT

Astfel, conducerea clubului va face toate demersurile pentru legitimarea și înregimentarea sa până la derby-ul cu Rapid de vineri, 1 septembrie, ora 21:30. Fostul căpitan al lui Luzern a semnat cu Dinamo de o lună și e nerăbdător să debuteze în tricoul „alb-roșu”.

Chiar și în aceste condiții, fundașul central are șanse foarte mici să fie trimis pe teren din primul minut. Cel mai probabil, Burcă va miza în continuare pe cuplul Răzvan Patriche – Josue Homawoo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a transferat un jucător cu experiență în campionatul Portugaliei

Lucas Alves este evaluat la 400.000 de euro conform Transfermarkt și a jucat ultima oară în prima ligă din Portugalia, la Portimonense, însă are și un trofeu important cu Luzern, Cupa Elveției, câștigată în 2021.

Jucătorul a fost crescut de Corinthians și a mai trecut în Brazilia pe la Flamengo-SP, Olaria AC, Betim EC sau Atletico-GO. A părăsit America de Sud în 2015, când a ajuns în Germania, la VfR Aalen.

ADVERTISEMENT

După doar câteva luni, s-a transferat în Elveția la FC Biel-Bienne și apoi la Le Mont LS, de unde a ajuns la Luzern, unde a jucat patru ani, fiind în vândut în 2021 la Al-Tai în Arabia Saudită.

A plecat după jumătate de sezon în Grecia, la PAS Lamia, însă a revenit în Arabia Saudită la Al-Nasr în vara lui 2022. În pauza de iarnă, a prins din nou un transfer la Portimonese, de unde a fost luat de Dinamo.

ADVERTISEMENT

Concurență acerbă pe postul de fundaș central

Brazilianul a atins vârful său de formă în 2019, când cota sa a crescut simțitor, până la 1,5 milioane de euro, cea mai mare valoare din cariera sa. Ovidiu Burcă va avea astfel o concurență acerbă pe fostul de fundaș central, unde îi mai are pe Josue Homawoo, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Răzvan Patriche și Quentin Bena.


  • 2,20 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul Rapid – Dinamo

ADVERTISEMENT