Sport

“Câinii” se impun la 28 de goluri diferență! Victorie și pentru CSM Constanța, în primul meci din European League

Dinamo și CSM Constanța au câștigat cu Izvidac, respectiv Tatabanya, în prima etapă a grupelor European League la handbal masculin.
17.10.2023 | 23:09
Cainii se impun la 28 de goluri diferenta Victorie si pentru CSM Constanta in primul meci din European League
dinamo - izvidac în etapa 1 a grupelor European League la handbal masculin. Egipteanul Ali Zein a rămas sub comanda lui Xavier Pascual la campioana României. Foto: Dinamo Facebook
ADVERTISEMENT
17-10-2023
18:46

Dinamo - Izvidac 52-24

Min. 60: Final de meci. Dinamo câștigă la 28 de puncte diferență, scor 52-24.

Min. 40: Repriza a doua merge perfect pentru “câini”: 34-10.

Min. 30: “Câinii” nu mai au emoții. Conduc cu 20 de puncte avans la pauză.

Min. 20: Dinamo rămâne în avantaj: 18-5.

Min. 10: Start electrizant de meci pentru campioană, care conduce cu 8 goluri avans, 10-2.

Min. 5: Dinamo are un start bun de meci și conduce cu 5-2.

Min. 1: A început meciul.

17-10-2023
17:08

Tatabanya - CSM Constanţa 24-29

VEZI VIDEO MECIUL 

Min. 60: Victorie pentru CSM Constanța. Locul doi din Liga Zimbrilor obține prima victorie în acest sezon european: 24-29.

Min. 55: Dobrogenii recuperează avansul și ajung la trei goluri în fața adversarilor: 22-25.

Min. 50: Repriză teribilă pentru Constanța.  Adversarii recuperează cinci din cele șase goluri diferență de la pauză, 19-20.

Min. 40: Maghiarii reduc diferența la cinci goluri, 13-18.

Min. 30: Pauză. Constanța conduce cu șapte goluri avans la pauză.

Min. 20: Start excelent pentru CSM Constanţa în acest meci, care conduce cu 10-6. 

Start de meci la Tatabanya!

Marți, 17 octombrie, pleacă la drum caravana grupelor din cea de-a doua competiție masculină de handbal la nivel de cluburi pe continentul nostru, cea din European League. La startul ei se află și două echipe din România, Dinamo București și CSM Constanța, prima calificată direct, după ce EHF, din motive inexplicabile i-a refuzat accesul în grupele Ligii Campionilor, unde jucase în ultimii ani, a doua după o superbă calificare în fața echipei spaniole Granollers. În prima etapă a grupelor Dinamo va juca pe teren propriu în grupa G cu bosniacii de la Izvidac iar constănțenii, în grupa H merg în Ungaria, să joace la Tatabanya.

Dinamo, nedreptățită de EHF, calificată direct în grupele European League

A fost un adevărat șoc pentru campioana României, Dinamo, pentru antrenorul Xavier Pascual și jucătorii de top sosiți în lotul alb-roșilor să afle că EHF nu le-a acordat accesul în grupele Ligii Campionilor, deși aveau toate argumentele pentru a evolua din nou în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Xavier Pascual a fost foarte iritat de ce a decis EHF, apreciind că a fost făcută o injustiție cu bună știință.

ADVERTISEMENT

Acum lucrurile s-au mai calmat și obiectivul lui Dinamo este calificarea în Final Four al European League. Grupa cuprinde în afara bosniacilor, considerați a fi carne de tun pentru celelalte echipe, puternica formație germană Fuchse Berlin și o formație franceză care sigur va pune serioase probleme, Chambery Savoie. Se califică în faza următoare doar primele două clasate, așa încât Dinamo trebuie să lase acasă una dintre cele două forțe, din Germania sau din Franța.

Constanța, miracol pe terenul finalstei ediției anterioare

CSM Constanța a trebuit, pentru a accede în grupe, să joace o dublă manșă care părea imposibilă la prima vedere în compania finalistei ediției precedente a European League, formația dobrogeană fiind considerată o victimă sigură. Și lucrurile se îndreptau spre acest deznodământ la capătul primei manșe, disputate la Constanța, ibericii impunându-se la două goluri.

ADVERTISEMENT

CSM Constanța a plecat la retur decisă să facă un meci bun, eliberată de presiunea rezultatului. Și a produs miracolul pe terenul lui Granollers, unde la finalul timpului regulamentar erau tot două goluri diferență, dar în favoarea reprezentantei României. Calificarea s-a decis dramatic abia la loviturile de departajare de la 7 m la care portarul Dan Vasile a avut o paradă sinonimă cu calificarea în grupele European League.

Dinamo – Izvidac, marți, 17 octombrie, ora 21:45, în etapa 1 a grupei G a European League la handbal masculin

Dinamo este gata de startul în noul sezon european al handbalului masculin. Amărăciunea neprimirii wild-card-ului pentru Liga Campionilor a trecut, grupa de European League e grea dar obiectivul echipei pregătite de spaniolul Xavier Pascual este calificarea în Final Four. Nu va fi ușor, nu doar pentru că Fuchse Berlin și Chambery Savoie sunt echipe de top, ci și datorită schimbărilor survenite în lot pentru noul sezon.

ADVERTISEMENT

Dulăii debutează cu cel mai ușor meci, pe teren propriu, în sala Dinamo, marți, 17 octombrie, de la o oră neobișnuită pentru handbal la meciurile din România, ora 21:45, în compania bosniacilor de la Izvidac. La Dinamo au plecat mai mulți jucători din lotul ediției precedente dar au venit portarul Cupara și jucătorii de câmp Cenic, Cindric și Rosta, toți cu CV-uri foarte bune. Meciul este televizat în direct pe Orange Sport.

Tatabanya – CSM Constanța, în etapa 1 a grupei H a European League la handbal masculin

Echipa dobrogeană are o grupă foarte grea, în care toate adversarele sunt dificile: Tatabanya, Chrobry Glogow din Polonia și Sporting Lisabona. Antrenorul George Buricea are la dispoziție un lot în care predomină jucătorii români, străini fiind în număr de opt, cei mai cunoscuți dintre aceștia rusul Komogorov, bielorusul Ailokhin, sârbul Nikolic și croatul Ravnic.

ADVERTISEMENT

CSM Constanța debutează marți, 17 octombrie, de la ora 19:45, în grupa H, pe terenul echipei Tatabanya, în Ungaria, meciul urmând a fi transmis pe canalele Digi Sport 4, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. Echipa locală este favorită la victorie, cotă de 1,65 față de 2,90 cât au primit constănțenii, care însă promit că sunt gata să producă on nouă surpriză după cea din Spania.

 

ADVERTISEMENT
Tags: