Fotbal intern

Dinamo l-a împrumutat pe portarul Mihai Eșanu în Liga 2! FANATIK a anunțat mutarea acum o săptămână

23.01.2019 | 13:50
Dinamo la imprumutat pe portarul Mihai Esanu in Liga 2 FANATIK a anuntat mutarea acum o saptamana

Antrenorul echipei Dinamo București, Mircea Rednic, a luat decizia să-l împrumute pe portarul Mihai Eșanu la formația ASC Daco-Getica Bucureşti din Liga 2. FANATIK a scris despre această mutare încă din 15 ianuarie, după ce tehnicianul ”câinilor” l-a adus de urgență pe Vlad Muțiu în stagiul de pregătire din Antalya.

Decizia stafului tehnic al formației Dinamo București vine după ce în această iarnă a fost transferat portarul irlandez Sean McDermott. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani are dublă cetățenie irlandeză și norvegiană, a fost fosrmat la academia clubului Arsenal Londra, iar în 2018 a debutat la echipa națională a Irlandei.

Dinamo l-a împrumutat pe portarul Mihai Eșanu la Daco-Getica în Liga 2

”FC Dinamo București anunță transferul temporar al portarului Mihai Alexandru Eșanu la divizionara secundă ASC Daco-Getica Bucureşti, locul 13 în Liga 2. Mihai Eșanu a fost rezervă în 14 meciuri disputate de echipa din Ștefan cel Mare în acest sezon competițional, 12 în campionat și două în Cupa României. Un an și jumătate este perioada în care Eșanu va evolua pentru Daco-Getica Bucureşti”, se arată în comunicat clubului dinamovist.

Mihai Eșanu în tricoul echipei Dinamo
Mihai Eșanu în tricoul echipei Dinamo

Născut în București pe 25 iulie 1998, Eșanu a fost format la Academia de juniori a clubului din Ștefan cel Mare. A debutat la Dinamo pentru echipa secundă a clubului, în Liga a III-a, și a mai apărat pentru CS Balotești, 9 meciuri în prima jumătate a anului trecut, în Liga 2. El este campion național la juniori sub 19 ani cu echipa pregătită atunci de Florin Bratu. Portarul a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat cu Dinamo U19 în Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la această categorie de vârstă.

Mircea Rednic a schimbat din temelii lotul echipei Dinamo București în această pauză competițională, ultimele mutări fiind plecările lui Mircea Axente și Tomislav Gomelt. La capitolul sosiri, ”câinii” încearcă aducerea fundașului dreapta francez Damien Dussaut, în vârstă de 24 de ani.