Sport

Dinamo – Magdeburg 28-30 în etapa 1 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. ”Dulăii”, eșec la debut după un meci electrizant. Video

Dinamo a pierdut în fața lui Magdeburg, scor 28-30, în Liga Campionilor la handbal masculin, după un meci în care s-a ținut foarte bine de campioana Germaniei.
15.09.2022 | 21:09
Dinamo  Magdeburg 2830 in etapa 1 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin Dulaii esec la debut dupa un meci electrizant Video
Imagine din meciul Dinamo - Magdeburg, din Liga Campionilor la handbal masculin. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-09-2022
16:45

Dinamo - Magdeburg 28-30

Vezi aici cele mai importante momente

Final de meci – Magdeburg a dominat finalul de meci și s-a impus în fața lui Dinamo, scor 30-28, dar elevii lui Xavi Pascual au făcut un meci bun.

Min. 50 – Cu zece minute înainte de final, elevii lui Xavi Pascual sunt încă în meci și speră la victorie la debut.

Min. 40 – Echilibrul se menține și în startul reprizei secunde. Scor: 21-22.

Min. 30 – Nemții au revenit în forță și prima repriză se încheie la egalitate. Scor 16-16.

Min. 20 – Dinamo a apăsat pe accelerație și a trecut în față. Scor 12-10.

Min.10 – Meciul a început sub semnul echilibrului și scorul este 4-4.

Min. 1 – A început meciul.

Dinamo își începe aventura în grupele Ligii Campionilor la Handbal masculin cu un meci pe teren propriu în fața campioanei Germaniei, Magdeburg.

Meciul Dinamo – Magdeburg are loc joi, 15 septembrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei 1 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal maasculin. În urma achizițiilor de top făcute în vară obiectivul dulăilor este obligatoriu clasarea pe unul dintre primele șase locuri, pentru a putea depăși faza grupelor.

Unde se joacă meciul Dinamo – Magdeburg

Întâlnirea Dinamo – Magdeburg se dispută joi, 15 septembrie, de la ora 19:45, în  Sala Polivalentă din capitală, după ce în anii precedenții alb-roșii au evoluat în grupele Ligii Campionilor în propria sală. Cu siguranță iubitorii handbalului din București vor profita de această oportunitate, pentru a asista la debutul echipei lui Xavier Pascual în actuala ediție a grupelor celei mai prestigioase competiții europene intercluburi de pe semicerc.

ADVERTISEMENT

Se speră într-o asistență cât mai numeroasă, de cel puțin 3-4 mii de oameni, care să asigure, majoritatea fiind suporterii dulăilor, o atmosferă electrizantă, capabilă să ofere multă energie jucătorilor în vederea unui debut cu dreptul, așa cum a fost și sezonul trecut, când Dinamo a reușit o mare surpriză, învingând acasă o superputere precum Viva Lozna Kielce din Polonia.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Magdeburg

Partida Dinamo – Magdeburg se joacă joi, 15 septembrie, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă din București, în etapa 1 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și așa cum s-a petrecut și în anii anteriori este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este foarte mult optimism și entuziasm în tabăra dinamovistă, chiar dacă Magdeburg reprezintă un obstacol dificil, fiind campioana Germaniei, unul dintre campionatele de top de pe continent. Faptul că acum la Dinamo sunt nu mai puțin de șase jucători care au în palmares câștigarea cel puțin o dată a trofeului Ligii Campionilor este un mare bonus, experiența lor putând fi decisivă în obținerea primei victorii în grupă.

Cine este Magdeburg

SC Magdeburg, înființată în 1955, este singura echipă din fosta divizie a handbalului din ex RDG care a rezistat în Bundesliga, după unificarea Germaniei, din 1991 până în prezent. Gloria a avut-o evident în perioada RDG-istă, cu zece titluri și 4 Cupe naționale plus două trofee în Liga Campionilor și o Supercupă a Europei. După unificare a mai ieșit campioană doar în 2001 și sezonul trecut. A mai câștigat două cupe naționale, o Supercupă, Liga Campionilor în 2002, 4 EHF Cup, două supercupe europene și trofeul IHF, un fel de campionat mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

Echipa este antrenată de Bennet Wiegert și are în lot, pe lângă jucătorii germani, trei danezi, doi islandezi, doi elvețieni, un olandez, un sloven, un norvegian și un polonez. Este o echipă a cărei caracteristică este viteza de joc foarte ridicată, o maestră a armei contraatacului dar și a rezolvării fazelor de posesie în timp foarte scurt.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – Magdeburg

Pentru casele de pariuri Bundesliga este mult mai puternică decât Liga Zimbrilor și prin urmare Magdeburg pornește favorită la o cotă de 1,50. Dacă Dinamo reușește un start lansat ca sezonul trecut cota la victorie va fi de 3,40. Și varianta șansă dublă victorie Dinamo sau egal are cotă excelentă, 2,60. Dinamo are lot care poate juca de la egal la egal cu echipa germană.

ADVERTISEMENT

Sunt două precedente directe din 2016, din Cupa EHF, cu victorii Magdeburg, 39-22 și 34-33. Xavier Pascual are acum însă un lot foarte bun după venirile lui Ali Zein, de la Barcelona, Alexandru Bucătaru (CSM Bucureşti), Joao Pedro Silva (Puente Genil), Lazar Kukic (Benfica), Stanislav Kasparek (Meşkov Brest), Andrei Akimenko (KS Azoty-Puławy) şi Viaceslau Bokhan (Motor Zaporoje). În plus, portarul Heidarirad și interul Kuduz au devenit români, primind cetățenie.

ADVERTISEMENT