Sport

Dinamo, pierdere uriașă: „Ar putea reveni peste trei săptămâni”

Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot în startul sezonului. Cel mai bun jucător al „alb-roșiilor” în stagiunea precedentă va rata toată luna august.
07.08.2023 | 18:20
Dinamo pierdere uriasa Ar putea reveni peste trei saptamani
Dinamo a suferit o pierdere uriașă pentru toată luna august. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo a obținut primul punct de la revenirea în SuperLiga, scor 1-1 cu U Cluj în a patra etapă. Clubul din Ștefan cel Mare se află pe ultimul loc în campionat, iar accidentările, dar și lipsa de pregătire a jucătorilor continuă să-i dea mari bătăi de cap lui Ovidiu Burcă.

Dinamo, pierdere uriașă: „Ar putea reveni peste trei săptămâni”

Principalul absent al lui Dinamo în această perioadă este Lamine Ghezali. Cel mai bun jucător al „câinilor” în a doua parte a campionatului din sezonul precedent a acuzat probleme medicale și a lipsit de la meciul cu Sepsi, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Ulterior, fotbalistul de 24 de ani a rămas în afara lotului și pentru meciul cu U Cluj.

ADVERTISEMENT

Ghezali a fost titular în primele două partide din noul sezon la Dinamo și a evoluat 82 de minute cu Universitatea Craiova (0-2) și 63 de minute cu FCSB (1-2). Ovidiu Burcă a anunțat că jucătorul cu origine algeriană ar urma să rateze meciurile cu FC Botoșani (14 august), FC Voluntari (19 august) și Petrolul Ploiești (26 august) și să revină la derby-ul cu Rapid de pe 2 septembrie.

Totodată, fundașul central brazilian Lucas, sosit în urmă cu trei zile la Dinamo, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, va avea nevoie de alte 3-4 săptămâni pentru a reveni la o formă optimă de joc.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă, dezvăluiri despre situațiile jucătorilor de la Dinamo: „Poate va fi în lot etapa viitoare”

Josue Homawoo a sosit în urmă cu trei săptămâni la Dinamo, iar Ovidiu Burcă a anunțat că fundașul togolez ar urma să prindă foaia de joc la meciul de săptămâna viitoare de pe teren propriu cu FC Botoșani. Totodată, mijlocașul Christian Ilic ar putea debuta pentru „câini” la meciul cu moldovenii, după ce a fost pe banca de rezervă la partida cu U Cluj.

„În privința lui Lucas avem nevoie de 3-4 săptămâni până-l băgăm în forma sportivă. Josue a început să fie OK, mai are puțin. Poate va fi în lot etapa viitoare. În ceea ce-l privește pe Ghezali, ar putea reveni peste trei săptămâni”, a declarat Ovidiu Burcă, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Adnan Golubovic, Cristian Costin, Dennis Politic și Goncalo Gregorio s-au alăturat lui Dinamo în această vară, iar cei patru fotbaliști s-au integrat rapid în lotul pregătit de Ovidiu Burcă. Portarul sloven Golubovic este titularul incontestabil dintre buturile „câinilor”.

Transferurile lui Dinamo, lăudate după punctul obținut cu U Cluj

Totodată, Cristian Costin a devenit treptat titularul din partea dreaptă a apărării lui Dinamo. Fostul fotbalist al celor de la FC Voluntari a fost rezervă cu Universitatea Craiova și Dinamo, după care a fost introdus titular de Burcă împotriva lui Sepsi și U Cluj.

ADVERTISEMENT

Dennis Politic și Goncalo Gregorio, atacanții lui Dinamo sosiți în actuala perioadă de mercato, au marcat singurele goluri ale „câinilor” în primele patru etape.

Atacantul care și-a făcut junioratul la Manchester United a înscris golul în urma căruia clubul din Ștefan cel Mare a obținut primul punct în campionat. De cealaltă parte, portughezul Gregorio a redus din diferență la derby-ul cu FCSB, scor 1-2 în etapa a doua din SuperLiga.


  • 1,95 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Dinamo – FC Botoșani

ADVERTISEMENT