Sport

Dinamo, plusuri și minusuri în amicalul cu Genclerbirligi. Ilic și Roșu ok, probleme mari cu stoperii

Dinamo a remizat în primul amical al anului 2024, cu Genclerbirligi, scor 1-1. Reporterii FANATIK din Antalya au asistat la meci și vă prezintă punctele forte și punctele slabe ale "câinilor".
09.01.2024 | 15:21
Dinamo plusuri si minusuri in amicalul cu Genclerbirligi Ilic si Rosu ok probleme mari cu stoperii
Dinamo, plusuri și minusuri în amicalul cu Genclerbirligi. Ilic și Roșu ok, probleme mari cu stoperii
ADVERTISEMENT

Dinamo a remizat în primul meci amical din Antalya, 1-1, cu Genclerbirligi. Turcii au deschis scorul în minutul 17 prin Yatabare, dar “câinii” au reuşit să egaleze în minutul 50 prin Neluţ Roşu.

Dinamo, plusuri și minusuri în amicalul cu Genclerbirligi!

În prima parte, Dinamo a jucat într-un sistem 3-4-3. În poartă a început Golubovic, care a avut intervenţii foarte bune. Nu a avut ce face la gol şi evoluţia portarului îi dă speranţe lui Kopic pentru a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT
  • Dinamo, în prima repriză cu Gencler (3-4-3): Golubovic – Lucas, Patriche, Homawoo – Costin, Ilic, Iglesias, Amzăr – Ghezali, Gregorio, Abdallah.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre stopperi. Lucas a fost lent în prima parte, depăşit des de adversari, a pierdut şi mingi. Au fost probleme şi la Patriche şi Homawoo, care le-au lăsat spaţii destul de mari turcilor în prima parte.

ADVERTISEMENT

Abdallah şi Gregorio, greoi! Probleme mari cu stoperii

La mijloc au evoluat Costin şi Amzăr în benzi, Ilic cu Iglesias, în centru. Amzăr a fost haotic, acţiunea golului a pornit de pe partea lui, fiind suprins prea avansat. Ilic a evoluat bine în prima parte, a avut o ocazie mare, un jucător advers salvând de pe linia porţii.

Dani Iglesias şi Costin au jucat constant, în media echipei. În atac, Ghezali pe dreapta, care a fost un mingicar fără realizări. A ţinut mult de minge. Abdallah, destul de greoi, iar evoluţia lui Gregorio a fost una ştearsă.

ADVERTISEMENT

În a doua parte, Zeljko Kopic a schimbat toată echipa lui Dinamo, inclusiv sistemul, cu un 4-4-1-1, cu Ahmed Bani, în spatele lui Politic în avanposturi. Au fost probleme cu stoperii şi în repriza secundă.

  • Dinamo, în repriza a doua cu Gencler (4-4-1-1): Began – Moura, Bena, Grigore, Borduşanu – D. Irimia, Larrucea, A. Irimia, N. Roşu – Bani – Politic
ADVERTISEMENT

Mijlocul a arătat bine la Dinamo! Politic şi Bani, şterşi în avanposturi

Quentin Bena a fost singurul fundaş central care s-a prezentat cât de cât decent, în schimb Ricardo Grigore a gafat şi le-a permis turcilor să aibă ocazii importante, pe care nu le-au fructificat.

Mijlocul a fost în regulă. “Câinii” au stat bine acolo, Neluţ Roşu având o evoluţie solidă, încununată şi cu golul egalizator. Problema este că foarte puţine mingi au ajuns în atac. Dennis Politic a fost şi el şters.

Concluzia: e nevoie urgentă de transferuri!

Mingile nu au ajuns la el, dar atacantul nu a făcut niciun dribling, la fel nici Ahmed Bani nu a avut mingi, pe care să le joace. Zeljko Kopic a fost foarte implicat, pe marginea terenului, i-a aplaudat şi încurajat pe jucători.

Având în vedere problemele celor de la Dinamo în defensivă, este neapărată nevoie de Darko Velkovski. Iar la cum au arătat în amicalul cu locul 8 din liga secundă a Turciei, “câinii” au nevoie urgent de 2-3 transferuri pentru a se lupta cu şanse la rămânerea în prima ligă.

ADVERTISEMENT