Fotbal intern

S-au comportat CÎINEŞTE cu “NAŞU”! Ce va URMA acum!

În perioada modernă, adică în ultimii 10-15 ani, Dinamo a fost una dintre echipele de fotbal ale României care au obişnuit să îşi arate respectul faţă de oamenii care au contribuit la...
08.06.2014 | 10:57
Sau comportat CIINESTE cu NASU Ce va URMA acum
ADVERTISEMENT

În perioada modernă, adică în ultimii 10-15 ani, Dinamo a fost una dintre echipele de fotbal ale României care au obişnuit să îşi arate respectul faţă de oamenii care au contribuit la performanţele cluburilor. Chiar dacă şi-au creat un obicei din a-şi omagia legedendele, “cîinii” au şi scăpări, afirmaţie dovedită de situaţia creată în jurul lui Cătălin Munteanu.

Intrat în iarnă în ultimele şase luni ale contractului care-l lega de “haita” din “Groapă”, mijlocaşul de 35 de ani aştepta un semn din partea conducerii. “Naşul”, cum a fost numit de colegii mai tineri pentru rolul său din vestiar, a avut răbdare, nu a “înţepat” conducerea în interviuri, chiar dacă frustrarea era mare, însă apropiaţii fotbalistului au dezvăluit pentru FANATIK.RO cele cîteva episoade care i-au lăsat un gust amar sportivului care a cucerit trei trofee alături de Dinamo.

ADVERTISEMENT

L-au păcălit ca să-l lase acasă

Returul a trecut trist pentru Munteanu, care, chiar dacă şi-a revenit după ce stătuse pe bară mai bine de jumătate de an din cauza unei accidentări grave la genunchi, iar apoi a fost sîcîit de problemele musculare inerente unei pauze aşa îndelungate, nu a fost jucat mai deloc de Flavius Stoican. De la reluarea sezonului de primăvară, mijlocaşul central a prins doar trei meciuri pe teren, iar răceala între acesta şi conducerea tehnică a evoluat spre îngheţ.

Capacul l-a pus o discuţie înainte de ultima etapă, deplasarea de la Botoşani. Munteanu a fost abordat de Stoican care i-a transmis că nu-l va lua în Moldova, chiar dacă acesta putea fi ultimul său meci în tricoul lui Dinamo. “Cătă, lăsăm mai mulţi oameni de bază acasă pentru că voi începe cu tinerii. În locul tău va juca Tîrcoveanu”, a fost mesajul antrenorului. “Naşul” a rămas la Bucureşti, dar startul meciului a venit ca un nor negru. Pe teren, printre titulari, erau jucători precum Rus, Bărboianu, Lazăr, Boubacar sau Bilinski, dar Tîrcoveanu lipsea. “L-au luat la mişto. L-au păcălit ca să-l lase acasă, nu au avut curaj să-i zică exact care este problema. Dacă era vreo problemă, evident…”, ne-au spus apropiaţii fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Au avut timp doar pentru Naumovski

Conducerea a continuat să-l ignore pe Munteanu şi după meciul de la Botoşani. Chiar a doua zi după disputarea ultimei etape, conducerea i-a convocat la discuţii pe jucătorii a căror situaţie la Dinamo e incertă. Printre aceştia s-a numărat inclusiv Kiko Naumovski, portarul care şi-a încheiat contractul cu “roş-albii”. Surprinzător însă, un singur nume a lipsit: Cătălin Munteanu. “Nici măcar nu şi-au luat la revedere de la el. Nu aveau ce să-i zică, le era teamă că le va reproşa comportamentul pe care l-au avut, dar Cătă a fost tot timpul elegant, nu a intrat în conflicte”, susţine un alt amic al fotbalistului.

Vor să-i dea un trofeu ca să salveze situaţia

Ocupaţi cu problema insolvenţei, dar şi cu repercusiunile provocate de cererea depusă la judecătorie pentru a se apăra de creditori, şefii lui Dinamo au realizat tîrziu modul nedrept în care l-au tratat pe Munteanu. Tocmai de aceea, în aceste zile, conducerea “cîinilor” gîndeşte o strategie pentru a se revanşa faţă de fostul lider al echipei. “Se vorbea să i se acorde o plachetă sau un trofeu, dar încă nu s-a stabilit exact cu ce ocazie”, a spus pentru FANATIK.RO un angajat al clubului.

ADVERTISEMENT

Mai vrea să joace doi ani

Munteanu a tratat cu mult bun-simţ situaţia şi a refuzat să-i atace pe foştii lui şefi în intervenţiile publice recente. În plus, chiar dacă nu a dus lipsă de oferte, “Naşul” nu ar fi refuzat o prelungire a acordului cu Dinamo. “A refuzat Universitatea Cluj pentru că vrea să stea acasă, lîngă familie, sau cît mai aproape de casă dacă nu se poate altfel, deci ia în calcul orice ofertă venită din apropierea Bucureştiului. Nu contează banii, el mai vrea să joace încă doi ani de plăcere. Simte că mai poate”, a explicat un prieten al lui Munteanu. Prima ofertă concretă pe placul său e venit de la FC Clinceni, echipă ce va promova, însă, în Liga I doar dacă Rapid nu primeşte licenţa. Pînă la urmă însă, “Cap de Zmeu” a decis să nu mai aştepte şi să-şi dea acordul verbal să evolueze pentru FC Braşov, urmînd ca la finalul săptămînii viitoare, cînd se întoarce din vacanţă, să semneze şi contractul.

198 de meciuri a strîns Munteanu la Dinamo în toate competiţiile

18 goluri a marcat mijlocaşul central în tricoul „cîinilor” în cele şapte sezoane petrecute în alb-roşu

ADVERTISEMENT

3 trofee a cucerit „Naşul” la Dinamo: campionatul (2007), Cupa României (2012) şi Supercupa României (2012)

“M-am înţeles de principiu cu FC Braşov. Rămîne să semnăm actele. Din ce am vorbit, n-ar trebui să fie probleme, dar ştiţi cum este, pînă nu îţi pui semnătura pe contract, nu ştii ce se întîmplă!”, a declarat Munteanu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT