Fotbal intern

DINAMO. Joel Thomas îşi anunţă REVENIREA: “Reintru în decembrie!”

DINAMO. Joel Thomas trage tare pentru a se recupera după accidentarea suferită la genunchi în vară şi speră ca pînă la mijlocul lunii decembrie să revină la antrenamentele echipei. Atacantul...
19.10.2014 | 14:08
DINAMO Joel Thomas isi anunta REVENIREA Reintru in decembrie
ADVERTISEMENT

DINAMO. Joel Thomas trage tare pentru a se recupera după accidentarea suferită la genunchi în vară şi speră ca pînă la mijlocul lunii decembrie să revină la antrenamentele echipei. Atacantul a dezvăluit pentru FANATIK.RO care este programul său de recuperare, dar şi motivaţia care îl face să treacă mai uşor peste perioada infernală pentru orice sportiv pe care tocmai o traversează.

Joel, cum decurge recuperarea?

– Totul merge perfect, abia aştept să revin. Au trecut abia trei luni şi trei săptămîni din momentul accidentării, însă sper ca, pînă la mijlocul lui decembrie, să revin la antrenamente. Dacă nu, din ianuarie sînt apt sigur. Mi-e tare dor să joc fotbal!

ADVERTISEMENT

Nu e prea riscant să revii în decembrie, cu cîteva săptămîni mai devreme?

– Peste aproximativ o lună merg la Istanbul să accelerez recuperarea. O să muncesc mai mult, să trag şi mai tare, aşa că sper să fiu pus pe picioare complet pînă la mijlocul lui decembrie, ca să-mi intru cît de cît în ritm pînă la pregătirea de iarnă. Însă orice ar fi, nu voi forţa decît dacă îmi permite genunchiul, altfel nici nu mă gîndesc.

10614386_665320323575657_5817924056068918751_n

“Fac recuperare 6 ore pe zi pentru Dinamo”

Spui că vei trage mai tare peste o lună. Cîte ore petreci pe zi cu recuperarea?

– Acum aproximativ trei ore cu totul, dar în primele două luni a fost mult, mult mai greu. Petreceam cam şase ore zilnic, dacă nu şi mai mult, cu recuperarea. A fost una dintre cele mai dificile perioade din viaţa mea. Noroc că acum sînt pe drumul cel bun şi mă simt mai bine. Oricum, peste o lună cred că o să trec iar la 5-6 ore pe zi pentru recuperare, tocmai în ideea de a încerca să reintru cît mai repede posibil în circuitul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cum ai trecut peste această perioadă dificilă?

– Păi m-am concentrat exclusiv pe ceea ce am de făcut. Nici măcar în Franţa nu am fost. Acolo aveam susţinerea familiei, dar am preferat să fac aici recuperarea ca la carte, sub strictă supraveghere, ca să nu am nimic să-mi reproşez apoi. În plus, peste perioada chinuitoare am trecut mult mai uşor fiindcă e fiica mea cu mine. M-am jucat cu ea, am mai ieşit la plimbare după ce mi-am mai revenit, că altfel cred că o luam razna! Oricum, o accidentare ca asta te face să vezi altfel viaţa, îţi dă timp de gîndire, să reflectezi la tot ce se întîmplă în jurul tău.

1781906_676016699172686_4079274077457581744_n

Stoican l-a încurajat pe Thomas

Crezi că poţi intra titular, avînd în vedere forma bună pe care o traversează Marius Alexe şi Kamil Bilinski?

ADVERTISEMENT

– Să vedem! Norocul meu este că pauza de iarnă este lungă, am timp să mă pun la punct cum trebuie. Dacă jucam în Anglia sau în alt campionat din Vest era mai complicat pentru că nu era pauză decît de maximum două săptămîni şi clar mi-ar fi trebuit mult mai mult timp să-mi intru în ritm. Dar aşa, totul se poate. Să mă fac eu bine şi apoi totul va decurge de la sine, voi face tot posibilul să intru bine din prima, fiindcă nu am timp de pierdut.

Cu Flavius Stoican ai vorbit în perioada aceasta?

– Bineînţeles! Flavius este un antrenor excelent şi un om foarte bun. Am ţinut legătura, m-a susţinut şi încurajat în permanenţă şi mi-a transmis că aşteaptă să revin!

ADVERTISEMENT

10685528_676016539172702_1496473430855154536_n

Tags: