Fotbal intern

Dinamo vrea FCSB în Cupa României: „Ar fi mai bine să jucăm împotriva lor. Poate se va muta finala pe Arena Națională”

05.03.2020 | 11:08
Dinamo vrea FCSB in Cupa Romaniei Ar fi mai bine sa jucam impotriva lor Poate se va muta finala pe Arena Nationala
ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit calificarea în semifinalele Cupei României, după victoria cu Academica Clinceni, iar Dusan Uhrin recunoaște că și-ar dori un derby cu FCSB în ultimele faze ale competiției. Antrenorul „câinilor” a venit și cu o propunere inedită, mutarea finalei pe Arena Națională, în cazul în care cele două rivale își vor disputa trofeul.

Dinamo vrea derby cu FCSB în Cupa României

După ce a ratat prezența în play-off pentru al treilea sezon consecutiv, obiectivul lui Dinamo a devenit câștigarea Cupei României, singura cale a echipei către o calificare în preliminariile Europa League.

ADVERTISEMENT

Primul pas către trofeu a fost făcut, „câinii” r eușind să treacă cu 1-0 de Academica Clinceni în sferturi, iar Dusan Uhrin recunoaște că și-ar dori un meci cu FCSB în semifinală sau în ultimul act și că eliminarea Craiovei, învinsă de Poli Iași, reprezintă un avantaj pentru Dinamo.

E bine că a fost eliminată Craiova din Cupă, e un avantaj pentru noi. Nu știu dacă ar fi mai ușor pentru noi dacă am întâlni FCSB în Cupă, sper să trecem de semifinala de Cupă indiferent care ar fi numele adversarului, poate se va muta finala pe Arena Națională dacă va fi Dinamo – FCSB în Cupă.

ADVERTISEMENT

La Iași trebuie să aratăm mai mult decât ce am arătat până acum. Sper ca jucătorii să își dorească să câștige fiecare meci, ăsta este fotbalul, este despre a câștiga fiecare meci, nu să te simți bine pe gazon. 

Nu e niciun avantaj pentru Mircea Rednic, care este un antrenor bun, nu poate fi un avantaj că știe clubul, aici s-au schimbat multe, s-au schimbat jucătorii”, a declarat Dusan Uhrin la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Poli Iași.

ADVERTISEMENT
  • FCSB întâlnește Hermannstadt în sferturile de finală din Cupa României (joi, ora 20:00)

Diego Fabbrini dezvăluie principala problemă de la Dinamo

Diego Fabbrini a declarat că Dinamo are probleme în a-și crea ocazii de gol, oferind ca exemplu partida de campionat cu Academica Clinceni, pierdută de formația lui Dusan Uhrin cu 0-1.

Trebuie să câștigăm fiecare partidă, indiferent de numele adversarului. Nu există favorit, în acest campionat oricine poate bate pe oricine. E o problemă că nu reușim să avme multe ocazii, dar s-a întâmplat și din cauza faptului că echipele pe care le-am întâlnit, de exemplu meciul cu Clinceni, s-au apărat cu 10 oameni în spatele mingii.

ADVERTISEMENT

Ar fi bine să jucăm cu FCSB în Cupă, dar nu contează pe cine întâlnim, vrem să câștigăm competiția și trebuie să batem pe oricine pentru vom întâlni pentru a câștiga trofeul. Obiectivul nostru este să câștigăm Cupa României, nu va fi ușor, dar vom încerca.

În zona din Italia unde trăiește familia mea nu este nicio problemă cu coronavirusul, în nordul Italiei sunt probleme, sper să se ajungă la o rezolvare”, a spus Fabbrini.

ADVERTISEMENT