Fotbal intern

DRAMATIC! A murit supărat din cauza şefilor lui Dinamo! Motivul din spatele declaraţiilor şocante ale fiicei legendei clubului despre “câini”

Lică Nunweiller, unul dintre jucătorii care au dat supranumele de „cîinii roşii” dinamoviştilor, a trecut în nefiinţă certat cu fratele său Ion din cauza iubirii lor de-o viaţă...
16.07.2019 | 12:52
DRAMATIC A murit suparat din cauza sefilor lui Dinamo Motivul din spatele declaratiilor socante ale fiicei legendei clubului despre caini
ADVERTISEMENT

Fiica lui Lică Nunweiller, Mihaela, a avut o reacţie cu adevărat şocantă la adresa oamenilor de la clubul unde tatăl său a făcut istorie. După umilinţa suferită de roş-albi pe terenul celor de la Viitorul, scor 0-5, aceasta a vorbit în termeni fără precedent, ca un adevărat blestem pentru echipa care a fost poreclită “câinii roşii” şi datorită părintelui ei. Mai jos aflaţi toate dedesubturile unui scandal urât, o pagină mult mai neagră pe blazonul lui Dinamo decât un meci pierdut chiar şi la o diferenţă atât de mare. Povestea a fost publicată de FANATIK în 2014, când Mihaela Nunweiller a declanşat un adevărat cutremur în Ştefan cel Mare prin dezvăluirile ei. 


Lică Nunweiller e unul dintre jucătorii care au dat supranumele de „câinii roşii” dinamoviştilor, a trecut în nefiinţă certat cu fratele său Ion din cauza iubirii lor de-o viaţă. Lică Nunweiller a avut 6 fraţi, toţi au jucat fotbal, toţi la Dinamo, însă doar doi, Ion şi Radu, au mai evoluat, asemenea lui Lică, la nivel înalt. Chiar mai înalt! Titulatura de „câini roşii”, folosită de jucătorii şi suporterii echipei Dinamo, provine de la Ion şi Lică, porecliţi astfel de jucătorii Rapidului din anii ‘60, pentru agresivitatea lor şi pentru că, saşi fiind, se înroşeau peste măsură la efort! După ce au agăţat ghetele în cui, cei doi fraţi au continuat să meargă la partidele din „Ştefan cel Mare” şi să susţină, din tribune, echipa pentru care au făcut istorie. Anii însă au trecut şi, aşa cum se întîmplă în România, cele două glorii „alb-roşii” au început să fie date uitării. Ocazional, Nicolae Badea, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al „cîinilor”, îi invita pe Lică şi pe Ion la tribuna oficială din „Groapă” pentru a asista la partidele lui Dinamo. La una dintre acestea, cei doi fraţi s-au certat crunt şi între ei a intervenit o ruptură iremediabilă.

ADVERTISEMENT

19 ani a jucat Lică Nunweiller la Dinamo, aici incluzînd şi perioada junioratului

„Nelu s-a dus la peluză, ca o slugă!”

FANATIK a stat de vorbă cu Mihaela, fiica lui Lică Nunweiller, şi aceasta a dezvăluit motivul cutremurător care a dus la răcirea relaţiilor dintre cei doi fraţi. „Tatăl meu a fost invitat de colonelul Marius Popescu, care la vremea respectivă era comandantul clubului, la un meci, nu mai ştiu care. Juca Dinamo şi am primit nişte locuri la tribuna oficială. Tata a venit cu mine, dar şi cu fratele lui, Ion. Şi cînd ne-am aşezat pe scaune, Borcea a întrebat: «Ce caută fosilele astea aici? La peluză cu ele!». Şi ne-au ridicat de pe scaune! Ion a rămas la meci, s-a dus la peluză, în timp ce noi am plecat acasă. Iar tata, din acel moment, cu excepţia urărilor de Revelion, de onomastică sau de aniversări, nu a mai intrat în discuţii cu fratele lui. S-a supărat foarte tare pe Nelu. «A rămas la peluză ca o slugă!», exact aşa i-a spus tata. În plus, din acel moment, nu a mai existat nici o legătură între tatăl meu şi Dinamo”, a spus Mihaela Nunweiller pentru FANATIK. Lică a decedat pe 8 noiembrie 2013, la Spitalul Floreasca, în urma unui stop cardio-respirator şi a preferat să ia acest secret cu el în mormînt, nedorind ca suporterii lui Dinamo să afle felul în care a fost umilit de conducerea clubului pe care l-a slujit o viaţă.

„Dinu nu a trimis nici măcar o floare cînd s-a prăpădit tata”

Mihaela mai poartă încă o mare durere în suflet, pe lîngă cea pricinuită de moartea tatălui ei. Este dezamăgită de felul în care clubul Dinamo s-a comportat cu părintele ei, atît înainte, cît şi după deces. „Tatăl meu nici nu mai urmărea meciurile lui Dinamo. El nici măcar nu a fost întrebat atunci cînd cei din club şi-au arogat numele de . Alţi hoţi! Care poartă denumirea pe care tata le-a adus-o. Tatăl meu, cîinele roşu. Pe Dinu tata l-a băgat în echipă, în locul lui. Dinu nu a trimis nici măcar o floare sau un mesaj de condoleanţe cînd s-a prăpădit tata. Despre ce vorbim? Vă spun eu, despre alterarea speciei umane. Despre tîrîtoare, despre viermi… În schimb, a trimis Blatter mesaj de condoleanţe pentru tata, prin intermediul lui Mircea Sandu”, a spus, cu ochii în lacrimi, fata lui Lică Nunweiller.

ADVERTISEMENT

Umilinţa a avut loc la un derby Dinamo-Steaua

FANATIK a realizat, în 2008, un interviu-eveniment cu cel care pe 8 noiembrie 2013 avea să se prăpădească… La momentul respectiv, Lică Nunweiller a evitat să povestească în detaliu umilinţa la care a fost supus de Cristi Borcea, fostul acţionar al clubului din „Ştefan cel Mare”. „Ultima dată am văzut Dinamo pe viu acum vreo 5-6 ani. Am fost cu fratele meu Nelu la un derby Dinamo – Steaua, în «Ştefan cel Mare». Ne-am dus şi noi la tribuna oficială, pentru că aveam o vîrstă şi nu mai puteam sta la peluză. A venit la un moment dat unul dintre şefii de acolo şi ne-a dat afară. Nu ne-a spus-o direct, dar le-a zis celor de la pază «Ce caută ăştia aici, pe locurile noastre?!». De atunci, am refuzat să mai merg la vreo partidă! Doar Nicolae Badea a fost un domn şi, deşi nu a intervenit în acel moment, ne-a trimis cîte un ceas cu emblema «cîinilor roşii» imediat după partidă. Aceasta e singura atenţie din partea clubului!”, spunea Lică Nunweiller în urmă cu 6 ani în FANATIK.

Vrea să demonstreze că tatăl ei a murit cu zile!

Nu cu mult timp înainte de deces, Lică Nunweiller a fost internat la „Geronto-LifeMed”, clinică unde starea sa de sănătate s-a agravat, conform spuselor fiicei sale. Mihaela îşi va căuta dreptatea la Tribunal, unde vrea să demonstreze că institutul medical, al cărui proprietar este Maria Nina Diaconescu, i-a administrat tatălui său un tratament precar, care, în cele din urmă, i-a adus moartea. „Mă voi adresa instanţei, doar că, încă, nu s-a finalizat ancheta de la Secţia 5, unde cred că Diaconeasca are cunoştinţe. Totul trenează din octombrie, de cînd l-am scos pe tata din clinica lor. Pe 4 octombrie am făcut prima plîngere, ulterior am mai făcut încă două, după ce camera de gardă a Institutului Matei Balş a constatat starea precară a tatălui meu. Deci, de pe 4 octombrie nu am primit nici un răspuns. În schimb, pe baza rezultatelor preliminare ale decesului, s-a sesizat Parchetul, pentru că tata cîntărea 33 de kilograme cînd a murit şi contractase infecţii urinare în clinica respectivă. Şi atunci Parchetul s-a sesizat, a trimis cazul la Poliţia Capitalei, care m-a audiat, le-am pus la dispoziţie probe, documente medicale, înregistrări. Ei au făcut treaba în două săptămîni”, a spus, pentru FANATIK, Mihaela Nunweiller.

ADVERTISEMENT

„Incompetenţi, hoţi şi criminali!”

Fiica fostei legende dinamoviste a continuat dezvăluirile acuzatoare despre clinica unde a fost spitalizat tatăl ei. „Sora mea a fost la o doctoriţă, iar aceasta a întrebat-o ce am mai făcut cu clinica. I-a răspuns că aşteptăm să se finalizeze anchetele Poliţiei şi ale Parchetului, după care o vom da în judecată. La care, doctoriţa respectivă i-a spus că Diaconeasca are un general în spate, pe Cioflină. DSP-ul, Direcţia de Sănătate Publică, altă bombă cu explozie întîrziată. Am aflat, pe surse, că «Geronto-LifeMed» nu are autorizaţie de funcţionare şi că de opt ani îşi desfăşoară activitatea ilegal. Am făcut plîngere şi am primit răspuns că insititutul funcţionează ca şi cămin de bătrîni. Deşi contractul încheiat între noi şi clinică prevedea servicii de patru, cinci stele, cu spitalizare, cu terapie intensivă. Ei nu înţeleg că noi ne-am pierdut tatăl, că a murit cu zile din cauza unor incompetenţi, a unor hoţi şi a unor criminali. Dar eu nu voi lăsa asta aşa, avem datoria morală să facem dreptate pentru sufletul tatălui nostru”, a spus, cu durere în glas, Mihaela.

Au vrut să-i ia casa!

Mihaela Nunweiller susţine că angajaţii clinicii unde proprietar este Maria Nina Diaconescu forţează pacienţii să semneze acte pentru a pune mîna pe casele lor: „Într-o zi, sora mea l-a vizitat pe tata, iar el a întrebat-o dacă eu am semnat toate hîrtiile pentru că venise la el o asistentă care l-a pus să semneze un act. Tata a refuzat să dea cu pixul pe vreo hîrtie, spunînd că eu mă ocup şi că trebuie să citesc totul înainte. Din ziua următoare, tata nu a mai fost conştient! Am aflat că era sedat, pe o scară de la 1 la 5, cu sedarea maximă. Apoi, Diaconeasca susţinea că tatăl meu a avut o impresie greşită, că ei nu-i ceruseră să semneze nici un act. În clinica respectivă există rîie şi alţi germeni, pentru că niciodată DSP nu a fost în control acolo în opt ani”.

ADVERTISEMENT

„Cred că intenţia medicilor era ca tata să moară şi să se ascundă existenţa acestor infecţii luate din clinica lor. Noroc că am reuşit să-l scot de acolo cu forţa” (Mihaela Nunweiller)

www.fanatik.ro

„Vreau să o văd cum suferă infinit mai mult!”

Cu lacrimi în ochi, Mihaela a povestit cît a suferit tatăl ei pînă să treacă în nefiinţă: „Avea pe picior o rană pe care ne-au ascuns-o. Nu rană, necroză, pentru că era pînă la os. Apoi, cît a supravieţuit, a fost chiuretat zilnic la necroza aia pe care clinica Diaconeascăi ne-a ascuns-o. Zilnic, pe viu, fără anestezie. Era mult prea slăbit pentru a suporta o anestezie. Nu s-a văitat niciodată, doar îi curgeau lacrimile. O lună şi cinci zile, tatăl meu s-a chinuit pe nedrept. Pînă nu o văd că se chinuie aşa cum l-a chinuit pe tatăl nostru, care a murit în chinuri groaznice, nu mă las. Ba nu! Vreau să o văd cum suferă infinit mai mult!”.

„Tîrîtoarea asta mai are trei dosare pentru omor din culpă”

Mihaela aşteaptă acum ca justiţia să-şi facă datoria şi să-i pedepsească pe cei care i-au chinuit tatăl în ultimele săptămîni ale vieţii: „Vreau ca Diaconeasca să răspundă în faţa legii şi să o văd închisă. O să o dau în judecată pe această femeie şi nu o voi lăsa în pace pînă la sfîrşitul vieţii ei. Vreau să o văd după gratii pentru că nu are doar moartea tatălui meu în cîrcă. Şi mă voi duce şi la CEDO. Pentru ce fel de om a fost tatăl meu, nu o voi lăsa niciodată! Am aflat că mai are trei dosare pentru omor din culpă”.

Cine a fost Lică Nunweiller

– S-a născut pe 12.12.1938 (Piatra Neamţ)

– A jucat fundaş central şi mijlocaş

– A început cariera fotbalistică la Unirea Tricolor şi a jucat pentru Venus U.C.B. (1948-1949), Dinamo Bucureşti juniori (1949-1957), Dinamo Obor (1957-1958 şi 1959), Pompierul (1958-1959), Dinamo Bucureşti (1960-1966 şi 1970), Dinamo Bacău (1967-1969) şi Beşiktaş (1969-1970)

– La Dinamo a cîştigat 4 titluri (1961-1962, 1962-1963, 1963-1964, 1964-1965) şi o Cupă (1964).

– în prima divizie a jucat 206 meciuri şi a înscris 5 goluri, la echipa naţională a avut 5 partide, iar în cupele europene 10 jocuri

– A fost antrenor la Dinamo, pregătind jucători ca Lucescu şi Dinu

„Eu şi tata am plecat acasă, iar Nelu s-a dus în peluză, ca o slugă! Tata s-a supărat foarte tare pe Nelu, nu a mai existat nici o legătură între ei de atunci” (Mihaela Nunweiller)

ADVERTISEMENT
Tags: