Sport

Dinamovistul Christian Ilic, despre umilința trăită la Sepsi: ”O nebunie!”

Christian Ilic, recent transferat de Dinamo, a avut o experiență traumatizantă cu fotbalul românesc, mai ales cu Sepsi OSK, echipă care l-a umilit în urmă cu mai mulți ani.
05.08.2023 | 12:08
Dinamovistul Christian Ilic despre umilinta traita la Sepsi O nebunie
Dinamovistul Christian Ilic, despre umilința trăită la Sepsi: ”A fost o nebunie!”. Foto: Facebook Dinamo
ADVERTISEMENT

Ilic a vorbit despre această experiență și spune că a trecut peste moment, fiind convins că va reuși să contribuie la salvarea echipei Dinamo în acest sezon. Mijlocașul în vârstă de 27 de ani vine din Cipru de la Doxa Katokopias. Fotbalistul născut în Austria, cu cetățenie croată, și-a adus aminte ce a pățit la Sepsi OSK în 2019.

Dinamovistul Christian Ilic, despre umilința trăită la Sepsi

Mai exact, a fost prezentat oficial, după ce semnase cu covăsnenii, ca mai apoi să fie dat afară după câteva zile. ”A fost o nebunie! Am semnat cu Sepsi şi mi-au zis apoi că nu au nevoie de mine şi de alţi 6 jucători. Asta mi-a arătat ce înseamnă lumea fotbalului. Mi-a fost greu să mai am încredere în oameni după această experienţă. M-am antrenat timp de două săptămâni cu Sepsi, apoi mi-au zis că nu mă vor”, declara Ilic în 2020.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, anii au trecut și rana lui Ilic s-a închis, iar acum e optimist și se gândește doar la ce va face în tricoul lui Dinamo. ”Clubul mi-a contactat agentul prin directorul sportiv, așa a început și apoi s-a rezolvat transferul. Nu m-am gândit la experiența negativă de la Sepsi când am acceptat să vin la Dinamo. Ce a fost a fost. N-a fost ok acolo, dar acum sunt aici, sunt fericit, începe o altă poveste.

Dinamo e un club mare și toți știu ce istorie are, ce suporteri, ce trofee, știam asta dinainte să vin. Am fost la meci luni, publicul e extraordinar, e bine să joci fotbal aici! Ei sunt al 12-lea jucător al nostru, ne împing de la spate, vom da totul să-i facem fericiți”, a declarat Ilic pentru Radio Dinamo 1948.

ADVERTISEMENT

Ilic le transmite fanilor că va fi la potențial maxim undeva în a doua jumătate a lunii august. ”Mă simt bine, antrenamentele sunt intense, e greu, dar sub obișnuit. Încerc să ajung la sută la sută cât mai repede. Probabil în 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă. Eu n-am o problemă să joc număr 6, 8, 10, pe diferite posturi, la mijloc se schimbă oricum, pot evolua oriunde. Îmi place mai mult jocul mai tehnic, cu mingea, dar nu am o problemă nici cu jocul mai fizic”, a transmis fotbalistul.

Mai mult, Ilic îi anunță pe fani că Dinamo nu a atins momentan potențialul maxim, astfel că se pot aștepta la lucruri mărețe din partea fotbaliștilor pregătiți de Ovidiu Burcă. ”Încă avem loc de a îmbunătăți jocul, trebuie să evoluăm, lucrăm în fiecare zi la antrenamente, în curând vom fi la nivelul la care ne dorim.

ADVERTISEMENT

Mă consider un tip din Balcani așa că suntem similari în multe feluri, știu cum merg lucrurile aici, nu e nimic nou pentru mine. Mă voi adapta mai rapid decât alții poate. Golubovic și Dujmovic mă ajută mult, fac totul să fie mai ușor, să mă adaptez mai repede la club, la oameni”, a completat croatul născut în Austria.

În încheiere, Christian Ilic le-a transmis fanilor lui Dinamo un mesaj de suflet: ”Salut, fani Dinamo! Sunt foarte fericit să fiu aici, abia aștept să îmbrac tricoul, să lupt pentru emblemă, pentru club, să joc în fața voastră. Avem nevoie de voi, sunteți mereu acolo, al 12-lea jucător, vom da totul!”.

ADVERTISEMENT

Cotat la 400.000 de euro de transfermarkt.de, Christian Ilic a jucat sezonul trecut 34 de meciuri în campionatul din Cipru, pe postul de mijlocaș central defensiv. Are în palmares două meciuri evoluate în preliminariile Europa League în tricoul celor de la Lokomotiv Plovdiv, în sezonul 2020-2021.

  • 2,05 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul U Cluj – Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori