News

Dîncu: “În acest moment nu există pericolul ca Rusia să atace NATO, deci nici România. Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală”

Vasile Dîncu, ministrul apărării: În acest moment nu există pericolul ca Rusia să atace NATO, deci nici România. Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală
13.04.2022 | 21:56
Dincu In acest moment nu exista pericolul ca Rusia sa atace NATO deci nici Romania Al Treilea Razboi Mondial nu poate incepe din greseala
ADVERTISEMENT

Rusia ar putea să-și dorească realizarea unei breșe din zona Lugansk până pe malul de nord al Mării Negre, spune ministrul apărării, Vasile Dîncu. El crede că Vladimir Putin încearcă sa obțină o victorie, pentru a se putea lăuda cu ceva în fața propriei populații pe 9 mai.

Dîncu: În acest moment nu există pericolul ca Rusia să atace NATO, deci nici România

Se încearcă creșterea forțelor din această zonă Lugansk, pentru că acolo e concentrată poate cea mai importantă parte a rezistenței ucrainene, acolo e o zonă pregatită de război, este un teatru de război cu vechime acolo. Marea bătălie e ca rușii să unească cele două zone și au reușit într-o anumită măsură”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Marea greșeală a rușilor este că au încercat să încercuiască Kievul, capitala Ucrainei, precum și un desant prin care să preia o țară, și care nu a funcționat. Trupele desfășurate de ei pe întreaga graniță a Ucrainei nu aveau toata logistica necesară, frontul nu avea adâncimea necesară, a mai spus ministrul.

El consideră că apariția unui război în care România să fie implicată este puțin probabil. „Războiul este aproape, dar noi suntem pe granița NATO, Rusia nu are resursele de a deschide un astfel de front împotriva țărilor NATO. Se poate face și cel mai rău scenariu, dar un astfel de scenariu are o probabilitate infimă”, a mai spus Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală, spune Vasile Dîncu

Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală!”, afirmă ministrul apărării. „Nu poate să înceapă dacă își dorește cineva asta, un disctator nebun, ci numai dacă își dorește un întreg siustem”, a mai spus Dîncu, explicând că opinia publică a fost separată de lume prin interzicerea rețelelor sociale.

Ministrul mai spune că „poporul rus nu poate înțelege ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, din cauza barajului informațional al cenzurii, dar și pentru că încă se bazează pe miturile vechi

ADVERTISEMENT

Dar ministrul a concluzionat destul de optimist: „În acest moment nu există pericolul ca Rusia să atace NATO, deci nici România”.