Fotbal intern

Dinu, atac dur la Ienei! ”Un antrenor modest care nu știa nimic”

02.08.2018 | 12:44
Dinu atac dur la Ienei Un antrenor modest care nu stia nimic

Fostul jucător și antrenor al formației Dinamo București, Cornel Dinu, a împlinit 70 de ani și a lansat un atac dur la adresa fostului selecționer al echipei naționale a României, Emeric Ienei. ”Procurorul” a spus despre Ienei că a fost un tehnician modest.

”Ienei a fost un antrenor modest, însă avea o ținută care-i mobiliza cât de cât pe jucători. Înainte de meciul cu Argentina, din ’90, eu am rămas blocat! Ienei a vorbit trei minute!”, a fost atacul lansat de Cornel Dinu la adresa lui Emeric Ienei într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Dinu, atac dur la Ienei: ”Nu știa jucătorii”

”Băieți, ne facem jocul nostru, luăm mingea, o pasăm, ne ducem la poarta adversă. Când o pierdem încercăm s-o recuperăm. Sunteți jumătate de la Dinamo, jumătate de la Steaua, știți ce aveți de făcut. Asta le-a spus Ienei jucătorilor înaintea meciului cu Argentina lui Maradona. El nu știa jucătorii, nu știa nimic!”, a mărturisit Cornel Dinu.

Fostul jucător și antrenor al formației Dinamo București, Cornel Dinu, a lansat un atac dur la adresa fostului selecționer al echipei naționale a României, Emeric Ienei
Fostul jucător și antrenor al formației Dinamo București, Cornel Dinu, a lansat un atac dur la adresa fostului selecționer al echipei naționale a României, Emeric Ienei

Cornel Dinu împlinește 70 de ani pe 2 august, iar FANATIK.RO a publicat câteva dintre cele mai tari ”perle” ale ”Procurorului”. Dintre acestea se remarcă: „Muncitor Nicoliţă, foarte muncitor, dar terenul de fotbal nu e şantier. Până la urmă şi calul aleargă, dar nu dă lapte”, „În prima repriză, jucătorii români trebuiau să-şi pună vată în urechi ca să nu răcească atunci când treceau belgienii pe lângă ei”, „Cum să vină Florin Costea la Dinamo? Poate Borcea îl vrea ospătar la Miami”, „Adrian Cristea se mişcă pe teren mai puţin decât Bianca pe scaunul de la emisiunea lui Capatos”, „La problemele pe care le are cu limba română domnul Ionuț Negoiţă, parcă are un pic de coerenţă în răutate. Fericiţi cei ce se pot minţi singuri”, „Moți fumează trei pachete de țigări pe zi. El respiră nicotină, nu oxigen!”, „Starea de la Dinamo e din cauza poziției geografice a clubului, situat între Spitalul de Urgență și Circ”,

FANATIK.RO a stat de vorbă cu marele Cornel Dinu la împlinirea a 70 de ani, încercând o incursiune în timp, cu amintiri din 10 în 10 ani. De la 10 ani! Știați că a început cariera între buturi? Vreți amănunte picante despre relațiile „comuniste” Steaua – Dinamo? Vă doriți să cunoașteți care-i este motto-ul și ce-și (mai) dorește la această vârstă? Dacă da, „plonjați” în materialul de aici.

Dinu i-a mai atact pe Florin Bratu și Nicolae Dică

Cornel Dinu a avut o reacție destul de dură la adresa lui Florin Bratu, după declarațiile făcute de antrenorul lui Dinamo în urma egalului în derby-ul de România  din etapa a doua a Ligii 1 Betano, scor 3-3. „Nu trebuie să vorbească  Bratu de ADN-ul lui Dinamo pentru că nu știe ce înseamnă. Are vreo două anotimpuri la Dinamo, nu știe el. Nu poți să-i ceri lui Bratu să știe că cel mai frumos Dinamo – Steaua s-a jucat în 1964. Steaua a condus, dar Dinamo a câștigat atunci finala Cupei cu 5-3″, a spus Cornel Dinu.

Fostul selecționer nu l-a iertat nici pe tehnicianul de la FCSB, Nicolae Dică, pe care l-a criticat pentru schimbarea sistemului de joc: Spre deosebire de ceea ce ne-a obişnuit, Steaua a schimbat sistemul. Nu are rost să mai vorbim dacă această decizie vine din Pipera sau dacă este o inspiraţie divină. Nu se poate să joci în 4-3-3, măi, Dică, măi! Nu ştiu ce şcoală mai faceţi voi acum, ce antrenori mai predau pe acolo, pentru că am văzut că luaţi tot felul de licenţe. Hai să nu te nenorocesc prea mult”.

Tags: