News

Cine este noul director Transelectrica! A fost ofițer MApN și consilierul lui Mihai Tudose

Cine este noul director Transelectrica! A fost în trecut ofițer MApN și consilierul fostului premier al României, Mihai Tudose. A ajuns în funcție numit de Guvern
22.12.2021 | 18:47
Cine este noul director Transelectrica A fost ofiter MApN si consilierul lui Mihai Tudose
Cine este noul director al companiei Transelectrica! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există un directorat provizoriu la Transelectrica după ce Consiliul de Supraveghere al operatorului sistemului energetic național, unul pe care statul îl controlează prin Secretariatul General al Guvernului, l-a numit în funcție pe Gabriel Andronache.

Fosta conducere a rezistat numai șase luni și Andronache l-a înlocuit acum pe Bogdan Toncescu. De remarcat că noul șef a mai fost membru în Consiliul de Supraveghere al companiei de stat Hidroelectrica.

ADVERTISEMENT

Cine este noul director de la Transelectrica!

De asemenea, Andronache a deținut și postul de consilier în cadrul aparatului propriu de lucru al fostului premier Mihai Tudose, actual europarlamentar și membru în Partidul Social Democrat după îndepărtarea lui Liviu Dragnea.

Potrivit CV-ului pe care l-a postat atunci când a ocupat funcția la Hidroelectrica, Andronache a fost consilier la Biroul de Promovare Economică și Comercială al Ambasadei României de la Paris, din septembrie 2015 până în iulie 2017.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta a mai ocupat funcția de director al cabinetului ministrului Economiei, februarie 2014 – septembrie 2015, dar a activat și ca președinte al Consiliului de Administrație al Cuprumin și administrator special al producătorului de componente de muniție pentru armament Metrom SA.

Nu se termină aici pentru că Andronache a mai lucrat și ca membru în comisiile de listare la Bursă ale Transgaz, Nuclearelectrica și Romgaz și a fost chiar și director de cabinet al ministrului PSD al Energiei Constantin Niță.

ADVERTISEMENT

Activitatea și-a început-o însă ca jurist la producătorul de mase plastice UPRUC-POL SA și consilier al ministrului pentru IMM-uri, Comerț și Mediul de Afaceri

Dacă ne raportăm la studii trebuie să știți că Gabriel Andronache are o licență în științe juridice obținută după absolvirea Academiei de Poliție în 1997. A făcut apoi studii postuniversitare la Facultatea de Drept.

ADVERTISEMENT

Interesant este că noul șef de la Transelectrica a fost ofițer MapN mai bine de un deceniu, mai ales că a absolvit și un curs de securitate și bună guvernare la Colegiul Național de Apărare.

Vă readucem aminte că Transelectrica dorea în urmă cu o lună de zile contractarea unui împrumut bancar pe termen scurt. Societatea voia, scrie profit.ro, să ia atunci 200 milioane lei, din care să folosească mai mult de o treime pentru finanțarea activității sucursalelor sale.

În cele din urmă, acționarii au respins ideea. “Situația financiară precară în care se află filiala, care se confruntă cu o lipsă de lichidități menite să asigure susținerea activității operaționale și în egală măsură a programului de investiții, care în ultimii ani a fost redus dramatic, face extrem de dificilă apelarea la împrumuturi bancare.

Performanța financiară a societății este strict legată de politica de mentenanță a acționarului unic, întrucât peste 90% din veniturile filialei provin din contractele încheiate cu Transelectrica”, se menționa într-un document al companiei.

ADVERTISEMENT