News

Directorul companiei Yamaha a fost găsit mort într-un hotel din Moscova. Jun Aoki era apropiat de sfătuitorii lui Vladimir Putin

Jun Aoki, în vârstă de 55 de ani, director al companiei Yamaha Music, a fost găsit mort în hotelul de 5 stele Radisson Collection Hotel din Moscova.
04.04.2024 | 17:06
Directorul companiei Yamaha a fost gasit mort intrun hotel din Moscova Jun Aoki era apropiat de sfatuitorii lui Vladimir Putin
Directorul companiei Yamaha a fost găsit mort într-un hotel din Moscova. Jun Aoki era apropiat de sfătuitorii lui Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

Oficialii Yamaha au transmis că momentan cauza morții este ”investigată”. Între timp, oficiali ai Poliției din Moscova au transmis că a fost declanșată o anchetă în acest caz, însă nu există dovezi de vătămare corporală. În consecință nu ar exista momentan indicii că moartea bărbatului ar fi ”de natură penală”.

Directorul companiei Yamaha a fost găsit mort într-un hotel din Moscova

Jun Aoki făcea parte din Consiliul de administrație al Conservatorului din Moscova, alături de prietenul apropiat al lui Vladimir Putin, Viktor Zubkov. De altfel, omul de afaceri japonez avea relații strânse cu mai mulți sfătuitori ai lui Vladimir Putin, considerați că alcătuiesc cercul de apropiați, extrem de exclusivist, al președintelui rus.

ADVERTISEMENT

Conform The Mirror, cea mai probabilă cauză a morții pentru Jun Aoki este ”insuficiență cardiacă acută”. Se pare că milionarul japonez nu mai luase legătura cu prietenii și familia de mai multe zile. În consecință, cunoscuții săi au alertat poliția, iar cadavrul său a fost găsit la hotelul respectiv, în apropiere de sediul Guvernului rus.

Omul de afaceri japonez a făcut parte din consiliul de administrație al Conservatorului de Stat Ceaikovski din Moscova, fondat în 1866, care este condus de unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Putin, Viktor Zubkov, în vârstă de 82 de ani, acum președinte al gigantului energetic Gazprom și, totodată, fost premier al Rusiei.

ADVERTISEMENT

Zubkov îl cunoaște pe Putin încă din epoca sovietică și se spune că este unul dintre cei mai de încredere confidenti ai săi. Fostul ginere al lui Zubkov, Anatoliy Serdyukov, a fost fost ministru rus al apărării. De remarcat că Gazprom și alți giganți energetici s-au confruntat cu o serie de morți suspecte de la momentul declanșării războiului din Ucraina.

Rusia e lovită de o serie de morți bizare după declanșarea războiului din Ucraina

Alți doi lideri politici apropiați de Vladimir Putin, mai exact Serghei Mironov, 71 de ani, și Leonid Slutsky, 56 de ani, fac parte din același consiliu de administrație condus de Zubkov. Compania Yamaha Music a confirmat decesul lui Jun Aoki, însă nu a oferit prea multe detalii: ”Confirmăm decesul CEO-ului nostru, Jun Aoki. Cauza morții sale urmează a fi stabilită. Compania continuă să funcționeze normal”.

ADVERTISEMENT

Conform presei britanice, moartea lui Aoki vine la puțin timp după ce un fost consilier al lui Aleksei Nalvanîi a fost bătut cu un ciocan și stropit cu spray cu piper în fața casei sale. Leonid Volkov, în vârstă de 43 de ani, a fost atacat cu sălbăticie în timp ce stătea în mașina sa, parcată în fața casei sale din Lituania, acolo unde locuiește în exil.

Volkov, care a fost șef de cabinet al lui Navalnîi, a fost fotografiat cu vânătăi în zona feței și cu piciorul plin de sânge. Volkov locuiește într-un sat mic din Lituania și atacatorul nu i-a furat nimic, astfel că se crede că atacul a fost ordonat de Kremlin. Poliția lituaniană a fost informată despre incident și investighează acest caz.

ADVERTISEMENT

Un alt membru al echipei lui Aleksei Navalnîi, Ivan Zhdanov, a postat pe rețelele de socializare imaginile cumplite cu victima. Întrebat dacă atacatorul a strigat ceva, Volkov a declarat: ”Totul s-a întâmplat în tăcere. Desigur, acesta este un atac politic clar, nu există nicio îndoială aici”.

ADVERTISEMENT