Sport

Discurs uluitor privind controversa de la Țiriac Open! Miliardarul a răbufnit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic” Atac la Mugur Isărescu

Ion Țiriac a răbufnit și a comentat controversa de la turneul de tenis din București. Miliardarul l-a atacat pe Mugur Isărescu.
19.04.2024 | 18:47
Discurs uluitor privind controversa de la Tiriac Open Miliardarul a rabufnit Jucatorii romani nu au valoare pentru nimic Atac la Mugur Isarescu
Ion Țiriac nu s-a abținut și a avut un discurs acid la adresa jucătorilor români de tenis. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a avut un discurs dur, fără precedent, la adresa jucătorilor români de tenis. Miliardarul român a explicat de ce nu a oferit jucătorilor români invitații speciale pe tabloul principal al Țiriac Open, care are loc în această perioadă, la baza lui Ilie Năstase și Ciprian Marica.

Discurs uluitor privind controversa de la Țiriac Open! Miliardarul a răbufnit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic”

Țiriac Open este un turneu de categorie ATP 250 și are loc în perioada 15-21 aprilie la Complexul Năstase & Marica Sports Club. Ion Țiriac, fondatorul competiției din Capitală, a fost atacat pentru că nu a oferit wild-card niciunui tenismen român.

ADVERTISEMENT

Astfel, niciun jucător de tenis din România nu a putut fi prezent pe tabloul principal al turneului de la București. Miliardarul român a explicat de ce a ales să nu ofere invitații speciale. „Toată lumea comentează fără să aibă habar.

Dacă eu am dat un wild card în calificări şi a şi pierdut în turul 2, în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou? Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic. 

ADVERTISEMENT

Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000 de dolari. Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Țiriac, prevestire sumbră pentru tenisul românesc masculin: „Nu o să câștige vreun Grand Slam”

Singurul român care a primit wild-card la ATP Țiriac Open a fost Marius Copil. Jucătorul aflat pe locul 360 ATP a pierdut în primul tur de calificări împotriva francezului Benjamin Bonzi (182 ATP), scor 2-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

„Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam, dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a fost premoniția sumbră a lui Ion Țiriac.

În absența românilor, ATP Țiriac Open a oferit wild-card-uri pentru brazilianul Joao Fonseca (17 ani, 292 ATP), canadianul Denis Shapovalov (24 de ani, 122 ATP) și francezul Richard Gasquet (37 de ani, 111 ATP).

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, atac la adresa lui Mugur Isărescu

În finalul discursului, Ion Țiriac l-a atacat pe Mugur Isărescu. Miliardarul român a precizat că, din cauza guvernatorului Băncii Naționale a României, ATP Țiriac Open nu a putut avea loc la Arenele BNR.

„Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (Arenele BNR).

Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi. Și nu Ceauşescu, ci alt ‘escu’. Şi dacă îl ia alt „escu” şi nu există lege în România… asta s-a întâmplat. Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem”, au fost cuvintele lui Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT