Fotbal international

Discursul pe care îl pregătise Volodimir Zelenski pentru finala Cupei Mondiale, Franța – Argentina! FIFA l-a refuzat pe președintele Ucrainei! Video

Volodimir Zelenski a vrut să țină un discurs înaintea finalei Cupei Mondiale, însă a fost refuzat de FIFA. Mesajul pe care voia să-l transmită a fost dezvăluit.
18.12.2022 | 17:25
Discursul pe care il pregatise Volodimir Zelenski pentru finala Cupei Mondiale Franta  Argentina FIFA la refuzat pe presedintele Ucrainei Video
Volodimir Zelenski a făcut public mesajul pe care voia să-l transmită înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a vrut să profite de notorietatea finalei Cupei Mondiale din Qatar și să transmită un mesaj pe uriașele ecrane de pe Lusail Iconic Stadium înaintea fluierului de start al meciului Argentina – Franța. FIFA i-a refuzat propunerea președintelui ucrainean, însă mesajul a ieșit în cele din urmă la iveală.

Discursul pe care îl pregătise Volodimir Zelenski pentru finala CM 2022 a fost dezvăluit

Volodimir Zelenski a vrut să promoveze pacea mondială lumii întregi printr-o intervenție înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar care le pune față în față pe Argentina și Franța. Intenția președintelui ucrainean care se află în război cu Rusia a fost respinsă de FIFA.

ADVERTISEMENT

Totuși, în cursul zilei de duminică, Volodimir Zelenski a făcut public mesajul de pace pe care a vrut să-l transmită înaintea ultimului act din Qatar. „Salutări călduroase din Ucraina tuturor fanilor fotbalului, vieții și păcii. Felicit întreaga planetă pentru finala Cupei Mondiale.

Acesta este visul atâtor oameni când jucătorii concurează făcându-i pe toți să se bucure de pace. Fiecare tată și-ar dori să-și ducă fiul la un meci de fotbal în toată lumea și fiecare mamă și-ar dori ca fiul ei să se întoarcă din război.

ADVERTISEMENT

Ucraina luptă pentru pace mai mult decât orice altcineva. Am oferit pacea în mod formal lumii, am oferit-o pentru că nu există campioni în război, nu poate fi nicio remiză.

Volodimir Zelenski a publicat pe rețelele de socializare mesajul pe care voia să-l transmită înaintea finalei Cupei Mondiale

Anunț inițiativa de a organiza un summit oficial de pace global în această iarnă. Summit-ul pentru a uni toate națiunile lumii în jurul cauzei păcii globale.

ADVERTISEMENT

Stadioanele și tribunele se golesc după meci, iar orașele după război rămân goale. De aceea, războaiele trebuie să eșueze, iar pacea trebuie să devină campioană așa cum este acum în Qatar. Cupa Mondială, dar nu și războiul mondial. Este posibil. 

Vă rugăm să sprijiniți Ucraina în eforturile noastre de a restabili pacea. Alăturați-vă summit-ului oficial al păcii globale și deveniți un campion al păcii. Să asistăm împreună la finală și să punem capăt războiului”, a fost mesajul publicat de Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

FIFA a respins inițiativa lui Volodimir Zelenski: „Nu discriminăm pe nimeni”

Gianni Infantino a luat cuvântul după ce președintele ucrainean a vrut să transmită un amplu mesaj pe ecranele de pe cea mai mare arenă din Qatar chiar înaintea finalei Cupei Mondiale 2022. Președintele FIFA și-a argumentat decizia de a nu-i permite lui Zelenski să își promoveze ideile înaintea duelului Argentina – Franța.

Suntem o organizație globală și nu discriminăm pe nimeni. Apărăm valori, drepturile omului și drepturile tuturor la Cupa Mondială.

Miliardele de oameni care urmăresc turneul la televizor au propriile lor probleme. Vor doar să urmărească fotbal 90 sau 120 de minute fără să se gândească la nimic, doar să se bucure de un moment de plăcere și fericire. Vrem să le acordăm un timp în care să poată uita de problemele lor și să se bucure de fotbal”, a spus Gianni Infantino, conform CNN.

ADVERTISEMENT