News

Discuție telefonică între Vladimir Putin și președintele Cubei. Cei doi au discutat despre ”întărirea relațiilor bilaterale”

În timpul crizei pe care a creat-o la granița cu Ucraina, Vladimir Putin a avut o discuție la telefon cu președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel. Cei doi ar fi vorbit despre cum să-și întărească relațiile bilaterale.
25.01.2022 | 10:57
Discutie telefonica intre Vladimir Putin si presedintele Cubei Cei doi au discutat despre intarirea relatiilor bilaterale
ADVERTISEMENT

Discuția dintre Vladimir Putin și Miguel Diaz-Canel a avut loc, mai exact, luni, 24 ianuarie. În cadrul convorbirii telefonice cei doi și-au exprimat intereseul de a-și ”întări relațiile bilaterale și parteneriatul strategic dintre Rusia și Cuba”.

De asemenea, liderii s-au pronunțat și asupra altor subiecte, precum ”cooperarea bilaterală în comerț, economie și investiții” dar și asupra ”coordonării în continuare a activităților celor două țări pe arena internațională, în conformitate cu principiile parteneriatului strategic și tradițiile de prietenie și înțelegere reciprocă”, este menționat într-un comunicat al Kremlinului.

ADVERTISEMENT

Cuba și Rusia, relații mai strânse în următoarea perioadă

Totodată, oficialii și-au arătat disponibilitatea de a-și intensifica contactele, dar și pentru a lucra mai strâns, în următoarea perioadă.

”Și-au confirmat disponibilitatea de a lucra strâns împreună pentru a consolida relațiile bilaterale și au convenit să intensifice contactele la diferite niveluri”, mai este precizat în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

După încheirea discuției, Diaz-Canel a ținut să laude pe Twitter toată convorbirea cu președintele Rusiei. El a punctat că totul a fost ”cordial și fructuos”.

”Convorbirea telefonică a fost cordială și fructuoasă despre starea excelentă a relațiilor și dezvoltarea viitoare a legăturilor. Am vorbit și despre actuala situație internațională”, a scris pe Twitter Diaz-Canel.

ADVERTISEMENT

Această discuție a avut loc în timpul tensiunilor de la granița Rusiei cu Ucraina. Soldații lui Putin par a fi pregătiți oricând să ne atace țara vecină.

De curând, adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că nu exclude trimiterea unor forțe ruse către aliații Moscovei din America: Venezuela sau în Cuba, în cazul unui eșec.

ADVERTISEMENT

”Dacă Rusia ar merge în această direcție, am reacționa cu hotărâre”, a declarat consilierul pentru securitate națională la Casa Albă, Jake Sullivan.

Joe Biden a convocat liderii europeni la discuții despre ce se întâmplă în Ucraina

Având în vedere pericolul de război în care se află Ucraina, președintele SUA, Joe Biden, i-a convocat într-o videoconferință, luni seară, pe: Ursula von der Leyen, președintele Comisie Europene, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, Emanuel Macron, preşedintele Franeței, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, Mario Draghi, ministrul italian, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Andrzej Duda, președintele Poloniei, şi pe Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Joe Biden a pledat pentru consolidarea eforturilor diplomatice și adoptarea unei poziții unitare. Liderii europeni menționați și-au exprima dorința de a soluționa totul pe o cale pașnică.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită