Sport

Discuții aprinse după refuzul lui Daniel Boloca de a mai veni la naționala României: ”Mă gândesc la un conflict”

Daniel Boloca a refuzat să mai vină la naționala României, iar Basarab Panduru se întreabă dacă nu cumva jucătorul a avut un conflict cu Edi Iordănescu.
14.11.2023 | 23:07
Discutii aprinse dupa refuzul lui Daniel Boloca de a mai veni la nationala Romaniei Ma gandesc la un conflict
Daniel Boloca a refuzat să mai vină la naționala României, iar Basarab Panduru se întreabă dacă nu cumva jucătorul a avut un conflict cu Edi Iordănescu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mijlocașul de la Sassuolo a precizat că a făcut o greșeală când a acceptat să vină la reprezentativa României. A mărturisit că deși părinții săi au fost fericiți, el se simte italian și vrea să evolueze în ”squadra azzurra”

Ce crede Panduru despre refuzul lui Daniel Boloca de a juca în naționala României

Fostul internațional Basarab Panduru s-a arătat indignat de faptul că Daniel Boloca s-a răzgândit și a refuzat să mai vină la naționala României, considerând că cel mai probabil jucătorul a fost dezamăgit că i s-au dat foarte puține minute în amicalul cu Slovenia și nu a fost folosit cu Moldova.

ADVERTISEMENT

”N-am înțeles ce s-a întâmplat și nimeni n-a lămurit. A fost chemat la națională la un meci cu Bosnia, în care n-a fost folosit absolut deloc. A fost convocat, ai vrut să-l cunoști. Fiind un meci oficial, îl lași deoparte. Am înțeles. După care vin amicalele cu Slovenia și Moldova.

La meciul cu Slovenia intră, e folosit aproximativ 6 minute, și absolut deloc cu Moldova. Am un mare semn de întrebare, ceva s-a întâmplat acolo. Nu văd nicio rațiune pentru care aduci un jucător pe care să-l bagi 6 minute cu Slovenia și deloc cu Moldova. Nimeni nu a lămurit. Eu cred că s-a întâmplat ceva.

ADVERTISEMENT

Înseamnă că s-a supărat el, dacă nu l-a băgat Edi deloc. Edi cheamă un jucător din Serie B să îl vadă și îl bagă doar 6 minute. N-are nicio logică, oricum am da-o. Mă gândesc probabil la un conflict după meciul în care a jucat 6 minute”, a declarat Panduru, la Orange Sport.

Edi Iordănescu, explicații în cazul lui Boloca

Selecționerul Edi Iordănescu crede că dacă Daniel Boloca nu ar fi fost chemat de Roberto Mancini la acel stagiu de pregătire al naționalei Italiei, ar fi rămas să joace pentru reprezentativa României.

ADVERTISEMENT

”Atunci când Daniel Boloca evolua în Serie B, după ce evoluase în ligile inferioare, eu am avut trimiși la el la club, care au stat aproape 10 zile, au interacționat cu el, cu familia lui, antrenorii și conducătorii de la clubul lui, i-au vorbit despre România, despre viziunea noastră, despre ce ne dorim să construim la echipa națională.

L-am urmărit 6 luni, iar atunci când l-am convocat la echipa națională și a debutat, anumite voci care acum îmi pun în spate decizia unui băiat care este liber să aleagă ce îi dictează sufletul habar nu aveau cine este Boloca, nici nu-l știau.

ADVERTISEMENT

Am convingerea că dacă nu venea acel apel din partea naționalei Italiei, ar fi continuat fără doar și poate drumul alături de echipa națională a României. Bineînțeles, dacă merita să facă obiectul selecției”, a spus Iordănescu jr.

ADVERTISEMENT