News

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții n-au mai apucat să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții bărbatului nu au mai apucat niciodată să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor.
16.04.2023 | 16:55
Disparitia misterioasa a unui tanar a fost rezolvata dupa 50 de ani Din pacate parintii nau mai apucat sa afle ce sa intamplat cu fiul lor
ADVERTISEMENT

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții bărbatului nu au mai apucat niciodată să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor. Bărbatul din SUA dispăruse în 1976, iar rămășițele sale au fost descoperite peste aproape 50 de ani într-o mașină abandonată din Alabama.

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani

Conform Observatornews.ro, polițiștii s-au folosit de teste ADN pentru a stabili că rămășițele umane găsite în autoturism îi aparțin lui Kyle Clinkscales, un tânăr student în vârstă de 22 de ani, dispărut în 1976 în timp ce urma cursurile Universității Auburn. Cinci decenii, atât le-a luat autorităților să rezolve acest caz.

ADVERTISEMENT

Tânărul fusese văzut în viață pentru ultima dată în noaptea de 27 ianuarie 1976, la un bar din LaGrange, Georgia, unde lucra. Martorii spun că s-a urcat la volanul mașinii sale, un Ford Pinto, și a plecat acasă. Deși avea de parcurs o distanță de doar 56 de kilometri, nimeni nu l-a mai văzut niciodată. ”Parcă l-a înghițit pământul”, spunea mama sa după câțiva ani de la dispariție.

Polițiștii l-au căutat atunci peste tot, însă fără succes. Au secat inclusiv lacurile din jur, fără niciun rezultat. Totul s-a lămurit pe 7 decembrie 2021, când o persoană a sunat la 911 și le-a transmis polițiștilor că a văzut o mașină căzută într-o râpă din Cusseta, Alabama.

ADVERTISEMENT

În acest autoturism au fost găsite oase de om și un portofel care conținea actul de identitate al lui Kyle. Mai mult, au fost făcute teste ADN care au confirmat că aici zăcea tânărul dispărut. Cu toate acestea, e neclar cum a ajuns mașina acestuia în râpă și de ce nu a fost descoperită până acum.

În urmă cu mai mulți ani, înainte ca părinții săi să moară în 2007 și 2011, polițiștii au constatat că cineva îi sunase pe părinți și le-a transmis că fiul lor a fost ucis. De altfel, două persoane au ajuns la închisoare pentru că ar fi fost martori la momentul în care tânărul a murit, însă au ”tăinuit la proces informații esențiale” și nu au dorit să colaboreze cu autoritățile.

ADVERTISEMENT

Astfel de cazuri, petrecute în urmă cu zeci de ani și rezolvate doar în prezent sunt destul de frecvente în SUA. Explicația e simplă, în trecut nu existau teste ADN și tehnologia de astăzi, astfel că oamenii legii aveau mari probleme în a găsi explicații logice la diverse crime sau dispariții.

Un alt exemplu elocvent e cel al unui copil al cărui cadavru a fost găsit într-o cutie de carton într-o pădure, acum mai bine de 60 de ani. Pe 25 februarie 1957, în Philadelphia, cadavrul unui băiat gol, cu vârsta între 3 și 7 ani, era descoperit într-o cutie de carton, astfel că presa și Poliția vorbea despre cazul care devenea celebru al ”Băiatului din cutie”.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de mai bine de 60 de ani ca anchetatorii să-l identifice. Cu ajutorul testelor ADN, desigur. Anchetatorii au mai găsit o șapcă din catifea, care probabil i-a aparținut criminalului, pentru că băiatul cu siguranță a fost ucis, însă identitatea acestuia va rămâne necunoscută. Numele copilului și rezultatele anchetei vor fi făcute la o dată ulterioară, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT
Tags: