News

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții n-au mai apucat să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții bărbatului nu au mai apucat niciodată să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor.
16.04.2023 | 16:55
Disparitia misterioasa a unui tanar a fost rezolvata dupa 50 de ani Din pacate parintii nau mai apucat sa afle ce sa intamplat cu fiul lor
ADVERTISEMENT

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani. Din păcate, părinții bărbatului nu au mai apucat niciodată să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor. Bărbatul din SUA dispăruse în 1976, iar rămășițele sale au fost descoperite peste aproape 50 de ani într-o mașină abandonată din Alabama.

Dispariția misterioasă a unui tânăr a fost rezolvată după 50 de ani

Conform Observatornews.ro, polițiștii s-au folosit de teste ADN pentru a stabili că rămășițele umane găsite în autoturism îi aparțin lui Kyle Clinkscales, un tânăr student în vârstă de 22 de ani, dispărut în 1976 în timp ce urma cursurile Universității Auburn. Cinci decenii, atât le-a luat autorităților să rezolve acest caz.

ADVERTISEMENT

Tânărul fusese văzut în viață pentru ultima dată în noaptea de 27 ianuarie 1976, la un bar din LaGrange, Georgia, unde lucra. Martorii spun că s-a urcat la volanul mașinii sale, un Ford Pinto, și a plecat acasă. Deși avea de parcurs o distanță de doar 56 de kilometri, nimeni nu l-a mai văzut niciodată. ”Parcă l-a înghițit pământul”, spunea mama sa după câțiva ani de la dispariție.

Polițiștii l-au căutat atunci peste tot, însă fără succes. Au secat inclusiv lacurile din jur, fără niciun rezultat. Totul s-a lămurit pe 7 decembrie 2021, când o persoană a sunat la 911 și le-a transmis polițiștilor că a văzut o mașină căzută într-o râpă din Cusseta, Alabama.

ADVERTISEMENT

În acest autoturism au fost găsite oase de om și un portofel care conținea actul de identitate al lui Kyle. Mai mult, au fost făcute teste ADN care au confirmat că aici zăcea tânărul dispărut. Cu toate acestea, e neclar cum a ajuns mașina acestuia în râpă și de ce nu a fost descoperită până acum.

În urmă cu mai mulți ani, înainte ca părinții săi să moară în 2007 și 2011, polițiștii au constatat că cineva îi sunase pe părinți și le-a transmis că fiul lor a fost ucis. De altfel, două persoane au ajuns la închisoare pentru că ar fi fost martori la momentul în care tânărul a murit, însă au ”tăinuit la proces informații esențiale” și nu au dorit să colaboreze cu autoritățile.

ADVERTISEMENT

Astfel de cazuri, petrecute în urmă cu zeci de ani și rezolvate doar în prezent sunt destul de frecvente în SUA. Explicația e simplă, în trecut nu existau teste ADN și tehnologia de astăzi, astfel că oamenii legii aveau mari probleme în a găsi explicații logice la diverse crime sau dispariții.

Un alt exemplu elocvent e cel al unui copil al cărui cadavru a fost găsit într-o cutie de carton într-o pădure, acum mai bine de 60 de ani. Pe 25 februarie 1957, în Philadelphia, cadavrul unui băiat gol, cu vârsta între 3 și 7 ani, era descoperit într-o cutie de carton, astfel că presa și Poliția vorbea despre cazul care devenea celebru al ”Băiatului din cutie”.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de mai bine de 60 de ani ca anchetatorii să-l identifice. Cu ajutorul testelor ADN, desigur. Anchetatorii au mai găsit o șapcă din catifea, care probabil i-a aparținut criminalului, pentru că băiatul cu siguranță a fost ucis, însă identitatea acestuia va rămâne necunoscută. Numele copilului și rezultatele anchetei vor fi făcute la o dată ulterioară, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Sam Smith acuzat că este satanic și vulgar. Cele mai mari controverse din...
Sam Smith acuzat că este satanic și vulgar. Cele mai mari controverse din jurul artistului
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română