Sport

Djokovic, Nadal, sau Federer? Alegere surprinzătoare pentru antrenorul lui Alcaraz

Novak Djokovic este considerat cel mai bun tenismen din istorie, mai bun decât Rafael Nadal și Roger Federer. Cifrele susțin argumentul.
18.11.2023 | 17:23
Djokovic Nadal sau Federer Alegere surprinzatoare pentru antrenorul lui Alcaraz
Novak Djokovic este considerat cel mai bun tenismen din istorie, mai bun decât Rafael Nadal și Roger Federer. Cifrele susțin argumentul. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Antrenorul locului 2 ATP, Carlos Alcaraz, l-a declarat pe Novak Djokovic ca fiind cel mai bun tenismen din istorie, peste Rafael Nadal și Roger Federer. Juan Carlos Ferrero susține cu argumente că sârbul a preluat supremația, iar cifrele și performanțele sportive spun acest lucru.

Novak Djokovic, mai bun decât Rafael Nadal și Roger Federer

Pentru tenismenul sârb anul 2023 a fost excelent, aproape perfect. A reușit să se impună în trei turnee de Grand Slam, iar în cel de-al 4-lea a fost în finala pierdută în fața lui Carlos Alcaraz la Wimbledon. În acest sezon a reușit să câștige trofeul de mare șlem cu numărul 24 și să stabilească un nou record de 40 de titluri ATP Masters. Astfel, în urma cifrelor Novak Djokovic este considerat mai bun decât Rafael Nadal și Roger Federer.

ADVERTISEMENT

“Cu cifrele lui Djokovic nu există nicio dezbatere. S-ar putea să-ți placă mai mult Rafa, s-ar putea să-ți placă mai mult stilul lui Federer, dar în ceea ce privește cifrele, cel mai bun din istorie este Novak.

Nu sunt surprins. Este un jucător care trăiește pentru tenis și pentru a juca tenis și a obține rezultate la cel mai înalt nivel. Tot ceea ce face este să fie perfect fizic: de la mâncare, până la odihnă… Pentru a fi foarte bun la ceva trebuie să excelezi foarte mult în anumite lucruri.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc cu adevărat să devină foarte, foarte buni trebuie să fie acolo pentru tenis. Este foarte greu, astăzi, să-ți dorești să ai o viață paralelă cu antrenamentul și profesionalismul, și să te dedici doar suficient tenisului. Trebuie să fie invers. Djokovic, în asta, este cel mai bun”, a spus Juan Carlos Ferrero pentru Marca.

Semifinală de foc la Turneul Campionilor

Carlos Alcaraz a câştigat cu 2-0 la seturi, 6-4, 6-4, confruntarea cu Daniil Medvedev. Ibericul a câştigat grupa şi îl va întâlni în semifinale pe liderul mondial, Novak Djokovic. Daniil Medvedev era deja calificat înaintea meciului, dar ibericul nu i-a dat nicio şansă în acest meci şi i-a suflat primul loc în grupă. În cealaltă semifinală, rusul îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner.

ADVERTISEMENT

Semifinala de foc de la Turneul Campionilor se va da între locul 1 mondial, Djokovic și locul secund ATP, Alcaraz. Cei doi s-au mai întâlnit în acest sezon de trei ori. Sârbul a reușit să se impună în fața spaniolului de 20 de ani de două ori, în finala de la US Open și în semifinala de la French Open. Carlos Alcaraz a câștigat un duel important împotriva lui Djokovic, finala de la Wimbledon, unde i-a suflat locului 1 mondial șansa de a câștiga toate cele 4 Grand Slamuri din 2023.

  • Novak Djokovic are 24 de trofee de Grand Slam și 40 de titluri Masters. Sârbul are 36 de ani și este locul 1 ATP.
  • Rafael Nadal are 22 de trofee de Grand Slam și 36 de titluri Masters. Spaniolul are 37 de ani și este pe locul 664 după un sezon în care a fost accidentat.
  • Roger Federer are 20 de trofee de Grand Slam și 28 de titluri Masters. Elvețianul s-a retras în 2022, la 41 de ani.
ADVERTISEMENT