News

DNA a descins la Ministerul Finanțelor. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori

Marți, 12 decembrie, procurorii DNA au descins la Ministerul Finanțelor. S-a decis ca biroul secretarului general adjunct să fie sigilat.
12.12.2023 | 11:12
DNA a descins la Ministerul Finantelor Biroul secretarului general adjunct sigilat de procurori
Ministerul Finanțelor, vizat de percheziții DNA. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a efectuat marți, 12 decembrie, percheziții la Ministerul Finanțelor. În urma acestor acțiuni, biroul secretarului general adjunct a fost sigilat de procurori.

Ministerul Finanțelor, vizat de percheziții DNA. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori

În cursul acestei dimineți, procurorii anticorupție au ridicat documente de la Ministerul Finanțelor. Acțiunea ar fi avut loc în biroul secretarului general adjunct, Ioan-Cristian Purice. Din informațiile FANATIK, biroul acestuia a fost sigilat.

ADVERTISEMENT

Purice a fost inspector clasa I grad profesional asistent în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). În prezent, el este detașat în funcția de la Finanțe încă din luna martie 2023.

În luna martie, Purice fusese numit provizoriu la minister, de către fostul premier de la acea vreme, Nicolae Ciucă. În septembrie 2023, Guvernul decidea ca angajatul din cadrul ANAF să continue exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici, de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor pentru o perioadă de 6 luni.

ADVERTISEMENT

DNA, un nou dosar de corupție la Administrația Spitalelor București

Tot în cursul zilei de marți, 12 decembrie, procurorii DNA au efectuat percheziții la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sfântul Luca din subordinea acestei instituții. Vizat este un nou dosar de corupție.

Într-un comunicat emis de instituția judiciară se arată că procurorii efectuează percheziții la sediile a trei instituții publice din București, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție. Acestea ar fi fost comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică pentru implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

ADVERTISEMENT

Iată comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

ADVERTISEMENT

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT
Tags:
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant