News

DNA a descins la Ministerul Finanțelor. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori

Marți, 12 decembrie, procurorii DNA au descins la Ministerul Finanțelor. S-a decis ca biroul secretarului general adjunct să fie sigilat.
12.12.2023 | 11:12
DNA a descins la Ministerul Finantelor Biroul secretarului general adjunct sigilat de procurori
Ministerul Finanțelor, vizat de percheziții DNA. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a efectuat marți, 12 decembrie, percheziții la Ministerul Finanțelor. În urma acestor acțiuni, biroul secretarului general adjunct a fost sigilat de procurori.

Ministerul Finanțelor, vizat de percheziții DNA. Biroul secretarului general adjunct, sigilat de procurori

În cursul acestei dimineți, procurorii anticorupție au ridicat documente de la Ministerul Finanțelor. Acțiunea ar fi avut loc în biroul secretarului general adjunct, Ioan-Cristian Purice. Din informațiile FANATIK, biroul acestuia a fost sigilat.

ADVERTISEMENT

Purice a fost inspector clasa I grad profesional asistent în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). În prezent, el este detașat în funcția de la Finanțe încă din luna martie 2023.

În luna martie, Purice fusese numit provizoriu la minister, de către fostul premier de la acea vreme, Nicolae Ciucă. În septembrie 2023, Guvernul decidea ca angajatul din cadrul ANAF să continue exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici, de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor pentru o perioadă de 6 luni.

ADVERTISEMENT

DNA, un nou dosar de corupție la Administrația Spitalelor București

Tot în cursul zilei de marți, 12 decembrie, procurorii DNA au efectuat percheziții la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sfântul Luca din subordinea acestei instituții. Vizat este un nou dosar de corupție.

Într-un comunicat emis de instituția judiciară se arată că procurorii efectuează percheziții la sediile a trei instituții publice din București, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție. Acestea ar fi fost comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică pentru implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

ADVERTISEMENT

Iată comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

ADVERTISEMENT

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT
Tags: