News

Director în minister, anchetat de DNA. Lua o treime din salariul subalternelor pe care le-a ajutat să se angajeze

Directorul este bănuit de luare de mită, după ce ar fi ajutat două femei să ocupe funcții în cadrul instituției pe care o conduce.
27.10.2023 | 11:45
Director in minister anchetat de DNA Lua o treime din salariul subalternelor pe care lea ajutat sa se angajeze
Director în minister, anchetat de DNA. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Director în minister, anchetat de DNA. Este vorba despre un angajat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care ar fi luat o treime din salariul subalternelor pe care le-a ajutat să ocupe funcțiile pe care le dețineau.

Un director în minister este anchetat de DNA

Vizat este Dragoș Adrian Iorga, directorul Autorității de Management pentru Programul Sănătate (Direcția Generală Program Operațional Sănătate), potrivit surselor Gândul. Procurorii DNA Constanța fac percheziții, vineri, în dosarul pentru luare de mită.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor, se pare că întreaga activitate de infracționalitate ar fi avut loc vreme de aproximativ doi ani. Bărbatul le-ar fi ajutat pe cele două femei să treacă de concursul de angajare.

După ce și-au ocupat funcțiile, directorul din cadrul  Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene ar fi luat cardurile subalternelor și ar fi extras, lună de lună, o treime din salariile acestora.

ADVERTISEMENT

În timpul perchezițiilor, au fost descoperite mai multe sume de bani: 174.000 lei, 10.000 dolari şi 11.000 euro, dar şi lingouri de aur. Directorul Autorității de Management pentru Programul Sănătate a ajuns la audieri.

Reacția Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene

La scurt timp de la apariția informațiilor în spațiul public, privind dosarul în care este cercetat Dragoș Adrian Iorga, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a avut o reacție.

ADVERTISEMENT

Inițial, reprezentanții MIPE au transmis că așteaptă mai multe detalii de la autorități pentru a fi dispuse ”măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii”.

Ulterior, aceștia au anunțat că directorul vizat de ancheta DNA a fost schimbat din funcție. De asemenea, MIPE susține că vor fi luate, în continuare, măsurile necesare „pentru buna continuare a activităţii, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate”, a transmis MIPE.

 

ADVERTISEMENT
Tags: