Fotbal intern

Doar Budescu în echipa etapei a 6-a! Dinamo are doi jucători în “dream-team”

30.04.2018 | 09:07
Doar Budescu in echipa etapei a 6a Dinamo are doi jucatori in dreamteam
ADVERTISEMENT

LPF a întocmit cea mai bună echipă a etapei cu numărul 6 din play-off şi play-out. De la liderul FCSB este un singur jucător printre cei mai buni, în timp ce marea rivală, Dinamo, care activează în play-out, are doi jucători în dream-team.

Constantin Budescu este jucătorul de la FCSB care şi-a făcut loc, în timp ce de la “câini” au intrat ân top atacantul Robert Moldoveanu şi fundaşul Ricardo Grigore.

ADVERTISEMENT

Echipa etapei:

Rusu – Achim, Mihalache, Grigore, Radunovic – Roman, Seto, Budescu, Vînă – Moldoveanu, Fernandes

Explicaţiile LPF pentru fiecare post:

PORTAR: Denis Rusu (CSM Poli Iaşi / 27 de ani / 6 jocuri) – Internaţionalul moldovean a continuat seria evoluţiilor bune. Şi în această etapă, intervenţiile sale au dat încredere colegilor, contribuind astfel la primul punct scos de Poli în play-off.

ADVERTISEMENT

FUNDAŞI:

Cosmin Achim (FC Voluntari / 22 de ani / 17 jocuri) – Trimis de Adrian Mutu în banda dreaptă, a urcat des în atac. A centrat decisiv lui Adrian Bălan la singurul gol al meciului.

Ovidiu Mihalache (CSM Poli Iaşi / 33 de ani / 16 jocuri) – A fost un ca un zid în faţa atacurilor adverse. Prinde pentru a treia oară echipa etapei în anul calendaristic 2018, dovedindu-se astfel forma excelentă prin care trece.

ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore (Dinamo / 19 ani / 3 jocuri) – Folosit în premieră pe postul de fundaş central, a avut o prestaţie bună, răsplătind astfel încrederea primită din partea antrenorului Florin Bratu. Reprezintă viitorul lui Dinamo.

Risto Radunovic (Astra / 25 de ani / 14 jocuri) – A dominat banda stângă, fiind de netrecut în defensivă, dar şi periculos în atac. A făcut unul dintre cele mai bune meciuri de când s-a transferat la Astra.

ADVERTISEMENT

MIJLOCAŞI:

Mihai Roman I (FC Botoşani / 33 de ani / 26 jocuri) – Cel mai în formă jucător al moldovenilor trage echipa după el în momentele grele. Cifre excelente în acest sezon: 9 goluri, 4 pase decisive şi 3 penalty-uri obţinute.

Takayuki Seto (Astra / 32 de ani / 21 jocuri) – A depus un efort fantastic pe toată durata partidei. În plus, a marcat şi singurul gol al meciului, extrem de spectaculos. A fost al 24-lea izbutit de nipon în 258 de jocuri disputate pe prima scenă din România.

Constantin Budescu (FCSB / 29 de ani / 23 jocuri, FOTO) – Cu un gol şi o pasă decisivă, mijlocaşul roş-albaştrilor a salvat un punct pentru echipa bucureşteană. Cifre fantastice pe prima scenă din România: 59 de goluri şi 49 de pase decisive în 165 de meciuri.

Ionuţ Vînă (Viitorul / 23 de ani / 23 jocuri) – A marcat un gol spectaculos, al 10-lea reuşit de dobrogeni în acest sezon dintr-un şut expediat din afara careului mare. Acţiunile sale au fost mereu periculoase.

ATACANŢI:

Robert Moldoveanu (Dinamo / 19 ani / 9 jocuri) – Este marele câştig al dinamoviştilor din play-out, fază în care a marcat pentru a treia oară, două dintre goluri fiind de trei puncte.

Ely Fernandes (Gaz Metan / 27 ani / 7 jocuri) – A fost jucătorul etapei. A marcat o triplă, devenind primul jucător care a reuşit o astfel de performanţă în cele trei ediţii de play-out disputate până acum în Liga 1.

ANTRENORUL ETAPEI: Eugen Neagoe (Sepsi OSK / 50 de ani) – A transformat-o pe Sepsi într-una dintre cele mai spectaculoase echipe din ediţia curentă. Covăsnenii sunt singurii neînvinşi din play-out, fază a competiţiei în care Neagoe deţine recordul de invincibilitate cu 20 de meciuri fără înfrângere.

ADVERTISEMENT