News

Doctorița din Suceava acuzată că a luat mită, susținută de colegi: ”Darurile primite, un gest de recunoștință” 

Anca Dumitrovici Ababneh, doctorița acuzată că a luat mită în repetate rânduri, este susținută de aproape 100 de colegi de la Spitalul Județean Suceava.
31.01.2023 | 22:26
Doctorita din Suceava acuzata ca a luat mita sustinuta de colegi Darurile primite un gest de recunostinta
Zeci de medici din Suceava, scrisoare de susținere pentru doctorița de la Oncologie acuzată că a luat mită. Sursa foto: Facebook / RomanianJournal.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 19 ianuarie, șefa secției de oncologie a Spitalului Județean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută de procurori. Era acuzată că ar fi primit mită de 64 de ori de la pacienți.

Zeci de medici din Suceava, scrisoare de susținere pentru doctorița de la Oncologie acuzată că a luat mită

În ciuda acestor acuzații grave, dovedite prin flagrant de oamenii legii, doctorița nu și-a pierdut sprijinul colegilor săi de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

ADVERTISEMENT

Aproape 100 de medici de la unitatea medicală din Moldova au semnat o scrisoare de susținere pentru șefa de la Oncologie, informează MonitorulSV.

Aceștia sunt de părere că mita primită de Anca Ababneh Dumitrovici reprezintă ”doar un mic gest de recunoștință din partea pacienților”.

ADVERTISEMENT

În scrisoarea semnată de 95 de cadre medicale se arată că ”eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor.

Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”.

  • 252 de medici activează la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Doctorița din Suceava ar fi primită mită lei, euro sau alte bunuri: miere, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată sau brânză

Pe 26 ianuarie, șefa secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost eliberată din arest preventiv și plasată în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

La acea dată, magistrații au stabilit și o serie de interdicții pentru doctoriță. Ea nu mai are dreptul, momentan, de a-și exercita profesia de medic.

Din referatul Parchetului Tribunalului Suceava reiese că, în perioada aprilie 2022 – ianuarie 2023, doctorița ar fi cerut și primit diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză).

ADVERTISEMENT

Această presupusă mită a venit de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora.

”Banii și produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, se arată în ancheta procurorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: