Sport

Doctorul care a analizat probele Simonei Halep o apără pe sportivă: “ITIA să plătească despăgubiri!”

Simona Halep primește ajutor din partea lui Jean Alvarez. Alvarez, un profesionist respectat în mediul academic, care cere despăgubiri din partea ITIA pentru mărimea suspendării.
31.12.2023 | 17:07
Doctorul care a analizat probele Simonei Halep o apara pe sportiva ITIA sa plateasca despagubiri
Simona Halep este sustinuta de doctorul care i-a analizat probele
ADVERTISEMENT

Fosta câștigătoare de la Wimbledon și Roland Garros, Simona Halep, a primit o suspendare de patru ani în urma a două încălcări ale regulilor antidoping. Jean-Claude Alvarez, director al laboratorului de toxicologie CHU de Garches, cere despăgubiri din partea ITIA pentru Halep.

Halep, suspendare de 4 ani pentru dopaj

“19 luni în viața unui sportiv de top sunt scandaloase… Același lucru care i s-a întâmplat și Simonei Halep… ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta!

ADVERTISEMENT

În cazul Simonei, contaminarea în suplimentele alimentare a fost recunoscută de instanță, chiar dacă laboratoarele WADA nu au găsit-o… Contaminarea nu înseamnă dopaj!

Să sperăm cu adevărat că de data aceasta TAS va ține cont de rezultatele științifice mai degrabă decât de ideologia anti-doping pe care o susțin unii, fără să încerce măcar să înțeleagă ce s-a întâmplat”, a afirmat Jean-Claude Alvarez.

ADVERTISEMENT

Jean-Claude Alvarez cere despăgubiri din partea ITIA

Simona Halep a făcut un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sportiva româncă a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj, acuzații care includ testarea pozitivă cu Roxadustat la US Open 2022 și neregularități în pașaportul biologic.

Roxadustat, substanța pentru care Halep a fost depistată pozitiv, stimulează producția naturală a hormonului eritropoietină, fiind recunoscută ca produs de dopaj preferat în special de cicliști și alergători pe distanțe lungi.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ales Tribunalul de Arbitraj Sportiv ca ultimă instanță pentru a-și căuta dreptatea în fața deciziei luate de către International Tennis Integrity Agency (ITIA). Apelul său către TAS vizează anularea deciziei ITIA.

Sportiva româncă susține că decizia ITIA este nedreaptă și solicită o examinare atentă a cazului. Ea susține că există circumstanțe atenuante care nu au fost luate în considerare și că sancțiunea de patru ani este una dură.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în perioada 7-9 februarie a anului viitor, în cadrul procesului său de apel împotriva suspendării de patru ani pentru acuzații de dopaj. Doctorul Jean-Claude Alvarez militează pentru o rezoluție favorabilă pentru Halep.

ADVERTISEMENT