Sport

Document oficial. A început teroarea în România! Poliţia, prin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cere datele tuturor medicilor care au demisionat din cauza coronavirusului! Exclusiv

02.04.2020 | 13:33
Document oficial A inceput teroarea in Romania Politia prin Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice cere datele tuturor medicilor care au demisionat din cauza coronavirusului Exclusiv
Medicii care au demisionat sunt luați la puricat de Poliție.
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus face victime colaterale! Conform unui document obținut în exclusivitate de FANATIK, a început teroarea în România! Astfel, Inspectoratele de poliţie judeţene prin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au trimis adrese, pe 1 aprilie, prin care cer oficial datele tuturor medicilor care au demisionat din cauza COVID-19.


UPDATE / În urma dezvăluirilor FANATIK, Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj a precizat că circulara a fost întocmită de IPJ Dolj

ADVERTISEMENT

„Da, noi am trimis-o, dar am făcut-o la solicitarea IPJ. Noi suntem obligați să trimitem, nu știm mai departe ce vor să facă cu numele”, a precizat acesta pentru FANATIK.

Cei de la IPJ nu au dorit să răspundă întrebărilor. Ofițerul de serviciu a pasat situația către depatrtamentul de relații publice. Aici, purtătorul de cuvânt, Cosmin Grădinaru a precizat că nu este în competența lui acest subiect care aparține, de fapt, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nimeni nu a răspuns la instituția de mai sus.


A început teroarea în România: Poliţia, pe urmele medicilor demisionari!

Scandalul lipsei echipamentelor din spitalenu avea cum să treacă neobservat. Mai mulți doctori, alături de asistente și infirmiere au refuzat să mai vină la lucru și și-au scris demisiile de teama coronavirusului. Aceștia au motivat că nu vor să se infecteze.

„Avem și noi familii, nu se poate așa ceva. Avem copii de crescut, suntem lăsați de izbeliște. Nu avem absolut deloc echipamente, stăm cu o singură mască și o zi întreagă. Suntem expuși clipă de clipă”, au spus doctorii care n-au mai ezitat o clipă. Negru pe alb, în ultimele zile, zeci de medici au renunțat la locurile de muncă și au spus pas.

ADVERTISEMENT

adresa spital medici demisii

Inspectoratele de poliţie judeţene prin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice cer datele tuturor medicilor care au demisionat din cauza coronavirusului

Nu a mai durat mult până când autoritățile au început o adevărată vânătoare. Astfel, oamenii cu putere de decizie din minister vor neapărat să obțină numele celor care s-au dat la o parte în acest moment de maximă importanță. Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla cu aceștia și, mai ales, dacă se vor mai putea angaja vreodată în spitalele din România.

Deocamdată, există o singură certitudine. Conform unei circulare s-au cerut clar numele medicilor care și-au dat demisia din spitale. De altfel, potrivit surselor FANATIK, se încearcă, mai degrabă, o intimidare a personalului medical și o descurajare a acestuia. Mai mult de atât, neoficial s-ar fi cerut chiar și numele angajaților vocali din unitățile medicale.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că din datele centralizate până la această oră, coronavirusul a început să facă ravagii prin spitalele din România și sute de cadre medicale sunt deja infectate. Astfel, discutăm despre un 357 cadre medicale bolnave de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, nu mai puțin de 99 sunt medici, în timp ce asistenți medicali sunt bolnavi 127. Alte 35 de infirmiere au fost infectate, 11 îngrijitoare și personal auxiliar 85.

A început teroarea în România. Poliție
Medicii care au demisionat sunt luați la puricat de Poliție. Sursa foto – hepta.ro

Raed Arafat a atras atenția medicilor că riscă dosar penal în caz de nesupunere

Vă readucem aminte că Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras și el atenţia medicilor.

Acesta le-a transmis doctorilor că nu pot refuza pacienți la internare, pe motiv că nu au fost testați pentru Covid-19, iar refuzul internării intră sub incidenţa legii penale. Personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător, a mai explicat șeful DSU.

De altfel, Raed Arafat a anunțat că a emis un ordin în acest sens, după ce au existat mai multe asemenea situaţii de refuz. Acesta prevede că personalul sanitar nu poate refuza detaşarea la alte spitale.

„Refuzul de internare – şi atragem atenţia asupra acestui lucru – a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti cade sub incidenţă penală. Atragem atenţia managerilor şi şefilor de secţie, precum şi medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienţii nu pot fi refuzaţi, tratamentul, pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativ COVID”, a declarat Raed Arafat.

„După ce ni s-a semnalat că în unele situaţii s-a întârziat cu internarea sau cu transferul din cauza lipsei testării şi a confirmării sau a infirmării infecţiei cu COVID, am decis să emitem un ordin al comandantului acţiunii, care stabileşte clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi COVID pozitiv, chiar dacă nu există testarea la nivelul unităţii de primiri urgenţe, motiv pentru care personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător, după care pacientul care are altă patologie şi care necesită internare imediată sau pacientul în stare critică se va interna în spitalul în care există sau la care s-a prezentat sau în alt spital, conform ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Afacerilor Interne 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic sau la un spital stabilit de direcţiile de sănătate publică”, a mai spus Raed Arafat.