News

Doi bărbați au fost împușcați mortal într-un bar gay din Slovacia. Atacatorul ar fi postat pe Twitter mesaje homofobe și antisemite

Doi bărbați, uciși într-un bar gay din Slovacia. Atacatorul a postat mesaje homofobe și antisemite pe Twitter și era fiul unui politician de extremă-dreaptă.
13.10.2022 | 19:33
Doi barbati au fost impuscati mortal intrun bar gay din Slovacia Atacatorul ar fi postat pe Twitter mesaje homofobe si antisemite
Atac armat în Slovacia. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Doi bărbați au fost împușcați mortal într-un bar gay din Bratislava, de un individ care se pare că era adeptul extremei drepte.

Doi bărbați au fost uciși într-un bar gay din Slovacia

Atacatorul în vârstă de 19 ani a fost, ulterior, găsit mort. Premierul slovac Eduard Heger a condamnat crima. ”Extremismul este inacceptabil”, a transmis Heger.

ADVERTISEMENT

Presa slovacă scrie că ar fi vorba despre un atac armat motivat de ură. Poliția a refuzat să comenteze eventualele motive care au dus la atac, însă a confirmat că atacatorul, un bărbat în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort. ”În această (joi) dimineaţa, poliţia l-a găsit pe atacator mort”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției, Michal Slivka.

Atacul armat a avut loc miercuri seara în barul Teplaren, în centrul orașului Bratislava. Barul e popular în rândul comunității LGBT din care fac parte lesbienele, bisexualii, transexualii sau homosexualii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au anunțat că o a treia persoană a fost rănită și condusă la spital, fiind vorba de un angajat al acelui bar. Martorii la incident vorbesc despre faptul că s-au auzit cel puțin zece împușcături în acel bar, în momentul crimei.

Atacatorul ar fi postat pe Twitter mai multe mesaje homofobe și antisemite, înainte să ucidă doi oameni. Bărbatul ar fi fiul unui fost politician care a candidat pentru o funcție publică din partea unui partid de extremă-dreapta din Slovacia.

ADVERTISEMENT

Slovacia este printre țările din UE, alături de Ungaria sau Bulgaria, care au o viziune considerată în opoziție cu cea a Uniunii Europene. Mai mult, un sondaj arată că peste 50% din slovaci vor ca Rusia să câștige războiul din Ucraina.

Sondajul realizat de agențiile MNFORCE și Sesame și de Academia Slovacă de Științe arată că doar în Bratislava majoritatea oamenilor ar dori ca Ucraina să câștige războiul.

ADVERTISEMENT

Doar bulgarii pot fi considerați mai pro-ruși ca slovacii, mai ales că 75% dintre aceștia au o părere bună despre Vladimir Putin, conform aceluiași sondaj. În februarie 2022, 44% dintre slovaci dădeau vina pe NATO pentru tensiunea de la granițele Ucrainei, care avea să se transforme într-o invazie rusească.

Situația s-a schimbat după invazie, când puțin peste 45% dintre slovaci doreau să facă parte din NATO, însă cifrele au oscilat în această perioadă.

ADVERTISEMENT